co do czakr z pseudotestów wyszło ze najgorzej mam z czakrą pierwszą i ostatnia czyli podstawy i korony...mozliwe ze z sakralna jeszcze bo w 2 wyszły mi skrajnie rozne wyniki...co do zamykania znalazłem artykuł mówiący o tym :"Uwaga od autora: Ten dział zaprzecza, poprawia i zamienia wcześniejsze działy oryginalnego Traktatu - odnośnie zamykania podstawowych ośrodków energetycznych po ich użyciu. Powodem tej sprzeczności jest po prostu to, że moje ciągłe badania doprowadziły mnie do lepszego zrozumienia ciała energetycznego i zasad jego działania - doświadczenie nauczyło mnie w tym przypadku :)czegoś zupełnie innego
Po jakimkolwiek rodzaju pracy energetycznej tradycyjnie uważa się, że ważne jest zamknięcie wszystkich ośrodków energetycznych, które były stymulowane lub otwierane. Podczas gdy ten pomysł wydaje się mieć pewne pozorne zalety, to doszedłem do wniosku, że jest to całkowicie nielogiczne działanie. Żadne zlokalizowane działanie świadomości lub wizualizacji nie spowoduje dezaktywacji lub zamknięcia ośrodka energetycznego (czakry). Dotyczy to wszystkich rodzajów ośrodków energetycznych zarówno drugorzędnych, jak i podstawowych. Doświadczenie mówi mi, że niezależnie od tego, jak wykonuje się działanie świadomości w miejscu ośrodka energetycznego, to zawsze spowoduje ono stymulację. Błędem jest myśleć, że jakieś działanie świadomości lub wizualizacji może skutecznie zamknąć bądź dezaktywować ośrodek energetyczny. To jest trochę, jak rozdmuchiwanie ognia z iskry (nieaktywnego ośrodka energetycznego) za pomocą działania stymulującego (przekształcając iskrę w aktywny ośrodek energetyczny - płomień) i potem próbować zgasić ten sam płomień, dmuchając na niego z drugiej strony. Niezależnie od tego, jak się to wykonuje, to zawsze będzie podsycało ogień. "
Co do dzisiejszego użycia kamieni zastosowałem karneol tygrysie oko i ametyst...zamierzam przy każdym uzyciu jakiegos kamienia stosować dodatkowo tygrysie oko położone na splocie...nie będe sie rozpisywał jaki kamien na co i gdzie bo to juz kazdy moze sobie znalezc...co do efektu była to pierwsza próba...dodatkowo włączone miałem Lucid dream Pure tone binaural beat...no cóż odczułem wyraźne wyciąganie od strony głowy ale proces sie nie poglebiaj przez przegrode nosowa ktora czesto przeszkadza mi w rozluznieniu...co do samych snow niestety nie udało mi sie wejdz w LD ... zasnalem szybciej niz zwykle...sny były przyjemne...budzac sie we snie mialem jeszcze kamienie na sobie które zdjałem ale jakoś nie potrafiłem uświadomic sobie ze to sen...bardzo zainteresowało mnie i zaintrygowało stwierdzenie ze w LD jest o wiele mniej postaci niz w normalnych snach i sa tez mniej wygadane

będę próbował to badać bo mnie to ciekawi co może powiedzieć mi mój umysł...podswiadomosc alter ego czy jeszcze cos innego...bo przypuszczam ze poznajac inne osoby w naszych snach poznajemy bardziej siebie...co do kamieni jakie mam...nie mam wiele wypisze te co znam z nazwy...
kryształ górski,kwarc różowy,kilkanaście rodzajów agatów,ametyst,rodonit,kilka rodzajów jaspisów,jadeit,turkus,awenturyn zielony i czerwony,lapis,tygrysie oko,karneol,3 rodzaje obsydianów,hematyt,onyks,piryt,topaz,akwamaryn,rubin,szafir,diament,szmaragd,opal,sokole oko,magnezyt,labradoryt(jeden z moich ulubionych),malachit,fluoryt,piaskowce i inne...co do giełd kamienie i minerałów...bywam i powiem ze na allegro jest spory wybór w konkurencyjnych cenach