Może niektórzy zauważyli, że na czacie podałem pewien pomysł. Chodzi mi o wspólne rozbudzenie się w nocy. (WBTB lub 4 +1) Miałoby to mniej więcej wyglądać tak, że umawiamy się na daną godzinę na czacie forum. Wyznaczona osoba sprawdza obecność zapisanych osób na taki wspólny krok do śnienia. Potem wszyscy rozchodzili by się do swoich zajęć na tą przykładową godzinę lub rozmawiali by sobie na forum wszystko potem już by zależało od osobistego kierunku.
Można by było stworzyć specjalny wątek z własnym odrębnym regulaminem, który by posiadał "system" zapisywania się na takie spotkania oraz po każdym spotkaniu była by tam "wywieszona" lista ostatnio obecnych. Oczywiście to najlepiej jakby odbywałoby się w dziale dla zarejestrowanych.
Na początek proponowałbym takie spotkania w weekendy. Ja sam generalnie wstaje każdego dnia i zaprzeczam opinii, że takowa metoda sprawia, że jesteśmy niewyspani ale może to mój osobisty dar

Jeśli byłoby zainteresowanie to można będzie stworzyć taki "plan zajęć" na cały tydzień i każdy by mógł wybrać dla siebie dzień, który najbardziej mu odpowiada.
Według mojej opinii takie postępowanie by wiele dało początkującym, a nawet tym bardziej doświadczonym

Działanie w grupie jakiejkolwiek formy jest zawsze bardziej efektowne. Zajdzie też silna motywacja spowodowana POZYTYWNĄ presją grupy, a sami wiecie, że najważniejsze jest walczyć ze samym sobą wykorzystując do tego wszelkie dostępne środki.
Sam tak robiłem kiedyś z swoim bratem. Umawialiśmy się w danym pokoju o danej godzinie tam razem spędzaliśmy tą godzinę i było dobrze

On ma opory ze wstawanie ale gdy robiliśmy to wspólnie to dawał rade:)
Napiszcie co myślicie o tym pomyśle i zadeklarujcie swoją chęć uczestnictwa w tym jeśli będzie to dla was atrakcyjne, a może wtedy stworzymy coś ciekawego

Może to będzie pierwszy krok do wyczekiwanego wspólnego śnienia ;p
Linkback: http://forum.instytutnoble.pl/obe-ld-projekcja-astralna-sny/5/seo/632/