Instytut Roberta Noble

Opaska na świadome sny - wykorzystanie sztucznej inteligencji

Zaczęty przez Robert Noble, Listopad 27, 2023, 10:13:23 AM

Czy jesteś oświecony? »

Robert Noble

Otrzymałem maila z artykułem, który przedstawia pomysł na wykorzystanie sztucznej inteligencji i fal ultradźwiękowych do stymulacji świadomych snów. Jak dla mnie takie pomysły są ogromnym zagrożeniem dla ludzi, no ale jak możemy przewidywać, chętnych na łatwe rozwiązania znajdzie się wielu.

Tutaj artykuł:
https://www.purepc.pl/halo-opaska-ktora-zapewni-swiadome-sny-na-zadanie-wykorzysta-eksperymentalna-technologie-tus-i-sztuczna-inteligencje

EosCris

o już widzę tych chętnych ustawiających się w kolejkach po to urządzenie :D  \>:D

nautiluz

Ja tam do swojego telefonika mówię że jest kochany, przytulam do serca i głaszczę i mówię mu że jeżeli chce się wyzwolić to musi wyjść poza system zero-jedynkowy

Marcin199

hej wszystkim,
no więc, dostałem maila z tekstem, co opowiada o jakimś sztucznym inteligencji i falach ultradźwiękowych, co mają niby pomagać w świadomych snach. no ja pierdzielę, ale dla mnie to brzmi jak jakiś kosmiczny horror!

jak dla mnie, te wszystkie pomysły z guglaniem naszych snów to jest mega zagrożenie. niech sobie myślą, co chcą, ale to jest moje prywatne tereno, a nie jakiś labolatoryjny eksperyment!

no ale co zrobić, prawda? zawsze znajdzie się jakaś ekipa, co myśli, że odkryła magiczny skrót do życia. i tu jest problem, bo te łatwe rozwiązania zawsze przyciągną tłumy. ale dla mnie to jest niebezpieczne jak diabli.

może to tylko moje zdanie, ale ja bym trzymał się z daleka od takich eksperymentów. no ale każdy ma swoje podejście, prawda?
 Pozdrawiam, Marcin 😊

kynek

https://www.prophetic.com/technology

Właśnie znalazłem w sieci informacje na temat tej opaski

Premiera AI Halo jest zapowiedziana na 2025r
Ma kosztować ok 2000$

🤔

nautiluz

Eksperymentalna technologia brzmi ciekawie ale nie wiem czy chce uczestniczyć w czyimś eksperymencie nie znając pełnych danych.

Share via facebook Share via twitter

sklep ezoteryczny super produkty rozwojowe misy krysztalowe uzdrawianie strona autorska robert noble strona instytutu roberta noble strona instytutu roberta noble