Instytut Roberta Noble

Motywacja do ćwiczeń fizycznych

Zaczęty przez Robert Noble, Styczeń 24, 2014, 09:31:50 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

EosCris

Robert Noble

Cytat: Świetlisty w Marzec 27, 2015, 02:15:53 PM
Robert, ja w ogóle nie biorę takiej opcji pod uwagę, że można nie zrobić 20 pompek, a już na pewno nie w przypadku mężczyzny ... ???
Pokombinuj coś z tym drążkiem :D
I zaproś Artura do treningów :D

Świetlisty w takim razie nie mówimy o początkujących :) Mówimy o już ćwiczących :) Z drążkiem będzie jeszcze ciekawiej, bo nawet ktoś kto ćwiczy rzadko kiedy zrobi 20 podciągnięć. Oczywiście coś tam pokombinuje, ale żeby nie było monotonnie to wymyślę różne ćwiczonka.

Artur jest już zaproszony od dawna, ale czemu tak się czai to nie wiem :)

Świetlisty

Może Artur szlifuje formę na zlot :D
Ok .. zaraz edytuję post i wezmę początkujących w cudzysłów ;)

Świetlisty

EosCris

Tojest mój ulubieniec :D <3 jak Ci  go kiedyś  pokazywałam Światło, to wypowiadałes się niezbyt pochlebnie na jego temat :P

Świetlisty

Robert Noble

Ostatnio powracam do ćwiczeń ale tylko myślami. Coś nie mogę się zabrać. Po głowie chodzą mi jakieś ćwiczenia rozciągające. Kiedyś poszukiwałem jakiś fajnych filmów instruktażowych dotyczących rozciągania, trafiłem na taki film, że trudno się było skupić na ćwiczeniach.

EosCris

Ja znam pare fajnych ćwiczeń rozciągających :) 

zinka

Tylko nie posyłaj filmiku z ćwiczeniami, bo nie będzie mógł się skupić na ćwiczeniach <smiech>

EosCris

hahah no pewnie masz rację! to filmiku mu nie pokażę :P

Robert Noble

Jak znajdę to sam zamieszczę. Tak więc czas się zabrać za ćwiczenia :) Nie ma lipy!

EosCris

No ćwicz ćwicz... może kiedyś ze mną poćwiczysz? ;)  

Świetlisty

Cytat: Robert Noble w Październik 26, 2015, 01:06:50 PM
Jak znajdę to sam zamieszczę. Tak więc czas się zabrać za ćwiczenia :) Nie ma lipy!
Minęły już bezpowrotnie 3 miesiące Robercie.... zabrałeś się już?

Robert Noble

Zabrałem się za lekki rozruch w domu. Podczas tego "treningu" myślałem Świetlisty o tobie i twoich pompkach :) Obecnie swoją formę uznaję za zerową, czyli brak formy. Też fajnie będzie doświadczać postępów...

Wiatr1000

Wczoraj albo przed wczoraj ::)

10 brzuszków zwykłych
10 brzuszków skośnych
10 unoszeń nóg pod prostych kątem w powietrzu
10 nożyc w poziomie
10 podnoszenie nóg do góry w pionie
10 skrętoskłonów na przemiennie na nogi (lewa ręka na prawą kostkę itd.)

potem

10 na czworakach kolanami uderzanie na przeciwko do łokci (prawe kolano- lewy łokieć itd.)

20 pompek
20 podnoszenie hantelkami
20 podnoszenie ale ze skręceniem (czyli z pionowego przekręcamy na poziome trzymanie)
20 za głowę hantlami
15-18 (nie mogę więcej :( ) trzymanie przy brzuchu hantle i rozciąganie na boki prostując ramiona
20 przysiadów z hantelkami

o to mój zestaw ćwiczeń :P

Wcześniej robiłem jeszcze tak:

15 pompek
15 to co wyżej te 15-18 rozciąganie na boki (rysunek 2 dolny od lewej)
15 2 rysunek górny od prawej
15 2 rysunek dolny od prawej
no i to co wyżej hantlami też po 15 razy

a potem przerwa 5 min

i 10 pompek i znów seria powtórka po 10 sztuk wszystkiego :P

Tylko, że teraz była przerwa od tego i ciężko mi by było znów to zrobić ::)

Mam takie fałdy na dole tłuszczu i oponkę :(  No klatkę to miałem (teraz lepsza), że mógłbym karmić dzieci tyle tłuszczu <smiech>

Robercie 20 pompek? ???

W gimnazjum było jakieś zadanie dla nas co mamy zrobić by dostać na mikołajki czy dzień chłopca i mi przypadło 20 pompek które zrobiłem :P W liceum jak nauczyciel usłyszał przekleństwo za karę 20 pompek xD  I się robiło :P

Oj Robercie rozczarowujesz nas xD <smiech> <smiech> ???

sklep ezoteryczny super produkty rozwojowe misy krysztalowe uzdrawianie strona autorska robert noble strona instytutu roberta noble strona instytutu roberta noble