Instytut Roberta Noble

wstrzemięźliwość seksualna - celibat

Zaczęty przez Robert Noble, Grudzień 22, 2016, 02:03:45 PM

Joga - Filmy instruktażowe »

Mote

Cytat: Robert Noble w Grudzień 22, 2016, 02:03:45 PMHejka tak zakładam ten wątek bo a nóż ktoś posiada wiedzę na temat wpływu wstrzemięźliwości seksualnej na naszą świadomość (energię) itp. Czy ma ktoś z was jakieś doświadczenia w tym temacie? Interesuje mnie głównie doświadczenie bezpośrednie a nie wyczytane informacje, aczkolwiek te również są mile widziane :)
Robert może posiadasz wiedzę na ten temat i możesz się nią podzielić?

Robert Noble

CytatRobert może posiadasz wiedzę na ten temat i możesz się nią podzielić?

Owszem posiadam bardzo głęboką wiedzę na ten temat. Alę wątek został założony po to by Was drodzy forumowicze zmotywować do jego zgłębiania. Póki co nie widzę zainteresowania i chęci. Zatem jeśli pojawi się ktoś z Mocą, to wie gdzie mnie znaleźć.

kynek

Na live nie chodziło mi o zaburzenie pozytywnej energii.

Chodziło mi o badania naukowe obserwujące zależność między częstotliwością wytrysków u mężczyzn a ryzykiem raka prostaty.

Opisane jest to np:
https://onkologia.luxmed.pl/czy-seks-zmniejsza-ryzyko-raka-prostaty/

Artykuł jest z bibliografią podającą źródła medyczne.

Nie ma bezpośrednich dowodów, ale nie do końca jest to zabobon.

EosCris

Cytat: kynek w Wrzesień 29, 2023, 09:44:36 AMNa live nie chodziło mi o zaburzenie pozytywnej energii.

Chodziło mi o badania naukowe obserwujące zależność między częstotliwością wytrysków u mężczyzn a ryzykiem raka prostaty.

Opisane jest to np:
https://onkologia.luxmed.pl/czy-seks-zmniejsza-ryzyko-raka-prostaty/

Artykuł jest z bibliografią podającą źródła medyczne.

Nie ma bezpośrednich dowodów, ale nie do końca jest to zabobon.

Kynek, jesli chodzi o Czarwoników stosujących celibat, to nijak to się ma do tych badań o których wspominasz :)

Gdyby czarownicy bali się tego o czym wspomina teraźniejsza "nauka" to NIGDY, NIGDZIE by nie doszli.
Czarownicy zajmują się rzeczami dalece wybiegającymi poza świat "nauki" :)

Większość tego co się z nami dzieje i tego co potrafimy osiągnąć, nie można udowodnić naukowo.

Jedyne co Tobie pozostaje, to sprawdzić i badać to na sobie.

Ale rozumiem Twoje obawy, kiedyś też je miałam O:-)
Zaoszczędzona energia i nieskazitelne działanie pozwoliły mi przekonać się na samej sobie :) Tego również życzę Wam wszystkim :)

Robert Noble

Cytat: kynek w Wrzesień 29, 2023, 09:44:36 AMChodziło mi o badania naukowe obserwujące zależność między częstotliwością wytrysków u mężczyzn a ryzykiem raka prostaty.

To zrozumiałe, że umysłem będziemy w to wchodzić. Pamiętaj Kynek najlepszym badaniem będzie to, które zrobisz samodzielnie na sobie. To wymaga odwagi, by sięgnąć po wolność.

Share via facebook Share via twitter

sklep ezoteryczny super produkty rozwojowe misy krysztalowe uzdrawianie strona autorska robert noble strona instytutu roberta noble strona instytutu roberta noble