Instytut Roberta Noble

Chela-Mag B6

Zaczęty przez Robert Noble, Kwiecień 16, 2015, 09:44:20 PM

« Herbata na Spokojny sen ;) | HERCAMPURI ziele z Peru »

Robert Noble

Od  jakiegoś czasu (ok. miesiąca) suplementuję się magnezem z witaminą b6. Na rynku jest sporo tego typu produktów, ja wybrałem sobie Chela-Mag B6 w kapsułkach firmy Olimp.

W zamiarze miałem wspomóc się by nie odczuwać nieprzyjemnych skurczy mięśni podczas ćwiczeń. Chyba pomogło, ale oprócz tego zauważyłem znaczną poprawę jeśli chodzi o redukcje zmęczenia spowodowanego nocnym wstawaniem. Ciekaw jestem czy ktoś miałby podobne spostrzeżenia.

Skład
diglicynian magnezu (chelat aminokwasowy magnezu ALBION®), maltodekstryna, tlenek magnezu, stearynian magnezu – substancje przeciwzbrylające, chlorowodorek pirydoksyny – wit. B6, kapsułka (żelatyna – składnik otoczki, barwnik: E 171)

Informacja żywieniowa1 kapsułka% ZDS
Magnez100 mg27 %
Witamina B62,1 mg150 %

Wskazania
Preparat przeznaczony do stosowania jako suplement diety ułatwiający pokrycie zapotrzebowanie organizmu na magnez – pierwiastek sprzyjający właściwej pracy mięśni, układu nerwowego oraz redukcji uczucia zmęczenia i znużenia.

EosCris

Z racji tego że ciągle jestem zmęczona to byłby suplement dla mnie. Spróbuję i się wypowiem po jakimś miesiącu :) dzięki Robert za podpowiedź :)

EosCris

o ho ho! niezłe informacje :D Marisz przetestowałeś na sobie??? 

Robert Noble

Cytat: Mateusz Dragwa w Wrzesień 04, 2015, 04:06:28 PM
Tak mała ilość  - 2,1mg nie wykazuje wzmacniającego działania na magnez.

Mateusz mówisz, że 2,1 mg to mało jeśli chodzi o wspomaganie magnezu? W takim razie wezmę B50 bo akurat posiadam. Tam B6 jest w dawce 50mg, na opakowaniu pisze, że to 3571% normy :) I znowu będę sikał na żółto...

Share via facebook Share via twitter
sklep ezoteryczny super produkty rozwojowe misy krysztalowe uzdrawianie strona autorska robert noble strona instytutu roberta noble strona instytutu roberta noble