Instytut Roberta Noble

GINKO BILOBA - MIŁORZĘB JAPOŃSKI

Zaczęty przez Robert Noble, Czerwiec 02, 2014, 04:52:15 PM

« Dream Root - Silene capensis | MELATONINA + GALANTAMINA »

Robert Noble

Ostatnimi czasy wspomagam się suplementem diety: Ginkoflav Forte firmy Olimp Labs.
Jest dużo suplementów z Ginko różnych firm. Poniżej przedstawię informacje dotyczące tego produktu, który ja sam posiadam czyli Olimpa.

Czym jest Ginko Biloba?
PAMIĘĆ, KONCENTRACJA I KRĄŻENIE

Suplement diety, zawierający wysokoskoncentrowany ekstrakt miłorzębu japońskiego (Ginkgo biloba) – kapsułki.

Wysokoskoncentrowany ekstrakt z liści dwuklapowego miłorzębu japońskiego (Ginkgo biloba), mianowanego na zawartość substancji aktywnych biologicznie (ginkoflawonoglikozydów oraz laktonów terpenowych), korzystnie oddziałujący na układ krążenia oraz ograniczający ilość wolnych rodników.
Składniki: ekstrakt z lisci miłorzębu japońskiego (Ginkgo biloba), celuloza mikrokrystaliczna - substancja wypełniająca, stearynian magnezu - substancja przeciwzbrylająca, kapsułka (żelatyna – składnik otoczki), barwnik: E 171
Preparat przeznaczony: dla osób dorosłych, obciążonych wysiłkiem intelektualnym i w wieku podeszłym.
Zalecana dzienna porcja: 1 kapsułka raz dziennie najlepiej po posiłku popijając dużą ilością wody.

Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia.

Co do samego działania Suplementu nie powiem, żebym zauważył jakąś super różnicę w snach czy OBE. Póki co spożywałem go głównie przed snem. Prawdopodobnie będzie on wspomagał działanie innych suplementów np. takich jak galantamina. Zbyt mało jeszcze go brałem by to jednoznacznie określić. Trzeba jednak być ostrożnym w dawkowaniu i stosowaniu, bo można sobie zaszkodzić.  

Share via facebook Share via twitter
sklep ezoteryczny super produkty rozwojowe misy krysztalowe uzdrawianie strona autorska robert noble strona instytutu roberta noble strona instytutu roberta noble