Instytut Roberta Noble

MELATONINA + GALANTAMINA

Zaczęty przez Linek, Listopad 21, 2013, 04:09:29 PM

« GINKO BILOBA - MIŁORZĘB JAPOŃSKI | Etherium Gold »

Linek

Chciałem się podzielić z wami moją obserwacją. Jak wiecie testuję melatoninę. A co niektórzy wiedzą, że też galantamine. Choć od drugiej ekspertem raczej jest tutaj Robert :) ja zauważyłem ciekawy efekt połączenia tych dwóch składników.

Zamieszczam to tutaj ponieważ nie chce rozdmuchać jakiejś niepotrzebnie długiej dyskusji, a bardziej mi zależy na aktualizowaniu "danych" na ten temat kiedy zauważę lub dowiem się coś nowego.

Na razie powiem tylko tyle:

Wpadłem na pomysł, żeby usypiać się melatoniną (3 mg) ok godziny 23 i oczywiście wstawać o godzinie 3 po czym brać (4 mg) galantaminę. Efekt jest taki, że mam wrażenie lepszego łapania świadomości we śnie. Szybciej i sprawniej. Galantamina sama w sobie jest dobra lecz zdarzają się dni z porażką. Dodatek melatoniny wykrusza te porażki.

Powiecie, że po 4 godzinach melatonina dostarczana mogła już się zgubić. Tego nie wiem, MOŻE być to efekt placebo lecz działanie melatoniny jest tak charakterystyczne, że trochę to wykluczam. Może być też tak, że ta dawka melatoniny po prostu pobudza wydzielanie mojej melatoniny w szyszynce.

Chcę jeszcze wypróbować branie melatoniny i galantaminy razem o godzinie 3 lecz boję się, że się do pracy nie obudzę ;p

Ogólnie można stwierdzić, że ta mieszanka zwiększa działanie galantaminy.

EosCris

Linek i jak szły bądź idą Ci dalsze testy w tym temacie?

Linek

No jest to dość dobre połączenie. Melatonina + galantamina ale teraz głównie zażywam cholina/inositol + galantamina i powiem szczerze, że po zażyciu tej mieszanki od czasu do czasu nie zdarzyło mi się nie mieć śnienia.
Melatoninę na dzień dzisiejszy biorę jak chcę poprzestawiać godziny snu czy coś w tym stylu ;)

Po za tym cholina jest mocno powiązana z galantaminą bo o ile jestem dobrze poinformowany to gala zatrzymuje rozkład acetylocholiny , która jest istotna w świadomości :)

Share via facebook Share via twitter

sklep ezoteryczny super produkty rozwojowe misy krysztalowe uzdrawianie strona autorska robert noble strona instytutu roberta noble strona instytutu roberta noble