Instytut Roberta Noble

REM-Dreamer

Zaczęty przez robercik101, Czerwiec 18, 2013, 03:08:53 PM

« TIHKAL i PIHKAL | filmik o suplementach - youtube »

robercik101

Info ze strony autohipnoza.pl:
Cytat
Wiele lat temu badacze zauważyli, że mózg śniącej osoby odbiera bodźce zmysłowe ze świata zewnętrznego, ale natychmiast je filtruje i dokonuje zniekształceń, by śniący mógł zachować ciągłość snu. Kiedy np. kropiono twarz śniącego wodą, on śnił o padającym deszczu, kiedy podsunięto mu pod nos flakon z perfumami, zaczął śnić sen o balu, na którym tańczył z wyperfumowaną mocno damą itp.

Wykorzystując opisaną wyżej właściwość naszego mózgu, REM-Dreamer wykrywa ruchy gałek ocznych w fazie REM, w ktorej śnimy nasze sny i emituje specjalnie zaprojektowany sygnał świetlny i/lub dźwiękowy, który odzwierciedlany jest przez mózg śniącego w marzeniu sennym. Śniący spostrzega w swoim śnie pulsujące światło i orientuje się, że śni, czyli osiąga świadomy sen.

Opis brzmi ciekawie :D
Próbował ktoś tego urządzenia?

Znalazłem w Internecie info jak zrobić coś takiego w domu (hasło podane w temacie wlepek)

Robert Noble

Tak, miałem przyjemność testowania RemDreamera :) Zabawka całkiem spoko, ale trzeba i tak pełnego zaangażowania, aby uzyskać dobre efekty. Z tym urządzeniem trzeba pracować. Dużo czasu zajęło mi skalibrowanie ustawień typowo pod siebie. Ogólnie myślałem, że LD przyjdzie z łatwością, niestety trzeba się odpowiednio programować, afirmować i dopiero wtedy pojawiają się pożądane rezultaty.

Share via facebook Share via twitter
sklep ezoteryczny super produkty rozwojowe misy krysztalowe uzdrawianie strona autorska robert noble strona instytutu roberta noble strona instytutu roberta noble