Instytut Roberta Noble

Wrotycz/Ocet z wrotyczu

Zaczęty przez Ana, Sierpień 17, 2024, 03:58:27 PM

« OPASKA SZAMAŃSKA - WSPOMAGANIE OOBE I LD | Czy znacie jakies środki na usprawnienie pracy mózgu i koncetracje? »

Ana

Szukacie czegoś do odstraszania kleszczy i komarów? Może macie problemy skórne? Polecam ocet z wrotyczu, łatwo zrobić samemu. Wrotycz jest jeszcze dostępny na łąkach jego pora kwitnienia trwa. Ja swój zrobiłam i jestem zadowolona z efektów. Mam też ususzony do picia w formie herbatki.

Oto przepis:

Na jedną część wrotyczu dolewamy 5 części octu jabłkowego – chodzi o objętość, nie wagę – 1 część słoika ziela plus 5 części słoika octu. Naczynie zakręcamy i gotowe! Miksturę odstawiamy na dwa tygodnie w ciemne miejsce. Po tym czasie przecedzamy i możemy używać.

Więcej informacji o wspaniałym ziele:

Wrotycz zawiera tujon - substancję, która ma silne działanie przeciwpasożytnicze. Ma charakterystyczny zapach, który odstrasza komary, mrówki, kleszcze oraz muchy.
Ma również działanie odkażające, przeciwzapalne, przeciwbólowe i rozkurczowe. Substancje zawarte we wrotyczu działają również prawidłowo na perystaltykę jelit, niwelując wzdęcia, niestrawność oraz przyspiesza przemianę materii.
Ocet z wrotyczu na skórę
Ocet z wrotyczu stosuje się przede wszystkim zewnętrznie, dzięki działaniu odkażającym, i można stosować go na chorobowo zmienioną skórę w przypadku:
świerzbu,łuszczycy,grzybicy paznokci,ropni,atopowego zapalenia skóry.
Stosując go w ten sposób zawsze należy pamiętać, by uprzednio rozcieńczyć go z wodą.
Ocet z wrotyczu na kleszcze i komary
Aby uchronić się przed kleszczami, komarami czy muchami, rozcieńczonym octem z wrotyczu można natrzeć miejsca na ciele, które są najbardziej narażone lub odsłonięte.  Zapach wrotyczu skutecznie odstrasza owady i chroni przed ukąszeniami.

Share via facebook Share via twitter

Share via facebook Share via twitter
sklep ezoteryczny super produkty rozwojowe misy krysztalowe uzdrawianie strona autorska robert noble strona instytutu roberta noble strona instytutu roberta noble