Instytut Roberta Noble

Ostatnie wiadomości

ZDROWIE UZDRAWIANIE SPORT ODŻYWIANIE / Odp: Kącik kulinarny - keto
Ostatnia wiadomość przez Uptuup - Marzec 10, 2025, 10:11:54 PM
Cytat: EosCris w Marzec 10, 2025, 12:34:58 PMDziś na discordzie pokazałam zdjęcie mojej tortilli, którą sobie zrobiłam kończąc 89 godzinny post (nie licząc wypitego wczoraj wieczorem rosołu :) ). Uptuup prosiłeś o przepis, ja nie gotuję bo nie lubię więc moje dania są proste i na maxa szybkie  >:D:

Jedna Tortilla:

Jakiś pojemnik do wymieszania jaj.

2 jajka, 2łyzki oliwy, sól do smaku, zioła prowansalskie do smaku, zblendowałam, wylałam na patelnię do naleśników, usmażyłam z jednej strony, przełożyłam na drugą położyłam 3 plastry sera, roztopił się, sałata (jak kto lubi) ja dałam łososia wędzonego na gorąco, a można położyć mięsko, szynkę czy kto co lubi, majonez kto ile lubi, pomidor pokrojony w plastry i ja dałam trochę keczupu bo lubię smak. przełożyłam na talerz i zjadłam prawie połowę :P  ^-^

Ogólnie pyszne :) polecam  O:-)

Ja robię posiłki jak najprostsze, typu rosół czy smażone mięso i brokuł lub śniadaniowy specjał czyli jajecznica.
Tortilla będzie w sam raz :) , ale mam kiepską patelnię co przypieka.

Już zacząłem myśleć że nie gotujesz bo stołujesz się w restauracjach albo cateringach :)
Ostatnia wiadomość przez EosCris - Marzec 10, 2025, 05:14:31 PM
Cytat: nautiluz w Marzec 10, 2025, 04:38:58 PMNie wiem, czy jest keto, bo z ziemniakami ale

Apropos tego, co pisał dziś Mote na disco

Łosoś, plastry ziemniaków, śmietana, masło, sól, pieprz, koper, ser żółty tarty, brytwanna.

Smarujemy, przekładamy, doprawiamy, zalewamy, prószymy serem.

Można dodać trochę pora. Można dać ciut ostrej papryki w proszku. Można też dodać jajka do sosu (żółtka), białe wino, cytryny, wywar rybny, obrane krewetki (wywar można wygotować np ze skorupek po obieranych krewetkach czy z kości po obrobieniu ryby).

I do pieca na ja wiem? 40-35 min? 165-175°?

Na końcu można dojechać na 180-200 kilka min żeby się ser doprażył.

Smacznego!

Nie wiele wiesz o diecie Keto wiec sie nie wypowiadaj  w tym temacie Nauti :)
Ostatnia wiadomość przez nautiluz - Marzec 10, 2025, 04:38:58 PM
Nie wiem, czy jest keto, bo z ziemniakami ale

Apropos tego, co pisał dziś Mote na disco

Łosoś, plastry ziemniaków, śmietana, masło, sól, pieprz, koper, ser żółty tarty, brytwanna.

Smarujemy, przekładamy, doprawiamy, zalewamy, prószymy serem.

Można dodać trochę pora. Można dać ciut ostrej papryki w proszku. Można też dodać jajka do sosu (żółtka), białe wino, cytryny, wywar rybny, obrane krewetki (wywar można wygotować np ze skorupek po obieranych krewetkach czy z kości po obrobieniu ryby).

I do pieca na ja wiem? 40-35 min? 165-175°?

Na końcu można dojechać na 180-200 kilka min żeby się ser doprażył.

Smacznego!
Ostatnia wiadomość przez EosCris - Marzec 10, 2025, 12:34:58 PM
Dziś na discordzie pokazałam zdjęcie mojej tortilli, którą sobie zrobiłam kończąc 89 godzinny post (nie licząc wypitego wczoraj wieczorem rosołu :) ). Uptuup prosiłeś o przepis, ja nie gotuję bo nie lubię więc moje dania są proste i na maxa szybkie  >:D:

Jedna Tortilla:

Jakiś pojemnik do wymieszania jaj.

2 jajka, 2łyzki oliwy, sól do smaku, zioła prowansalskie do smaku, zblendowałam, wylałam na patelnię do naleśników, usmażyłam z jednej strony, przełożyłam na drugą położyłam 3 plastry sera, roztopił się, sałata (jak kto lubi) ja dałam łososia wędzonego na gorąco, a można położyć mięsko, szynkę czy kto co lubi, majonez kto ile lubi, pomidor pokrojony w plastry i ja dałam trochę keczupu bo lubię smak. przełożyłam na talerz i zjadłam prawie połowę :P  ^-^

Ogólnie pyszne :) polecam  O:-)

TECHNIKI / Odp: Morsowanie na wybudzaniu
Ostatnia wiadomość przez Uptuup - Marzec 03, 2025, 11:25:46 PM
Ja nie będę powtarzał tego eksperymentu :)
Jak wchodziłem do wody to czułem że moje ciało jest jeszcze rozespane i słabo czułem odczucia z wody, jakoś tak dziwnie i nie było zbyt przyjemnie, tzn. rześko. Wziąłem jeszcze prysznic, bo moja woda w bani stoi już ze 3 tygodnie i nie jest za czysta :) , zrobiłem jeszcze rek i położyłem się do łóżka, ale po morsowaniu byłem za bardzo pobudzony i nijak nie mogłem się zrelaksować, umysł był spokojny ale nie dało się odpłynąć w "relaks" lub nawet w sen, przy rekapitulacji ta czujność nie przeszkadzała.
Przy okazji wpadłem na pomysł żeby przy rozbudzaniu mierzyć z opaską z czujnikiem pracy serca współczynnik hrv, ale jest tu mały problem, bo apka elite hrv mierzy hrv i pokazuje stan układu współczulnego tylko przy porannym pomiarze, a przy krótkim pomiarze tylko pokazuje samo hrv. A stan układu współczulnego byłby pomocny do określenia czy robić od razu próbę relaksu przed wyjściem z ciała czy np. puścić medytację prowadzoną na wyciszenie, itp. Muszę się zastanowić jak to zrobić :)
Ostatnia wiadomość przez Toltec - Luty 26, 2025, 11:16:55 AM
Jakby mi jednak przyszedł pomysł żeby na wybudzaniu walnąć się młotkiem w duży palec u nogi to mi to nomen omen WYBIJ z głowy jednak please . :-)
Ostatnia wiadomość przez EosCris - Luty 26, 2025, 10:42:30 AM
aha super! Cieszę się,  że sprawdzasz i testujesz :)
Ostatnia wiadomość przez Toltec - Luty 26, 2025, 10:37:09 AM
zdam relację, dziś odsypiam. Testuje nowy system, 2 wybudzania, przerwa, 2 wybudzaniażeby się pokrywało z wybudzaniem discord
Ostatnia wiadomość przez EosCris - Luty 26, 2025, 10:29:25 AM
super! Ciekawa jestem dalszych prób, bo tak, jak mówilam na rozbudzaniu to trzeba spr kilku krotnie :)
TECHNIKI / Morsowanie na wybudzaniu
Ostatnia wiadomość przez Toltec - Luty 25, 2025, 09:46:03 PM
Zgadaliśmy sie z Uptuupem i sprobówaliśmy wspólnego wybudzania z morsowaniem zamiast kawy.

Opiszę swoje doświadczenie
Wybudzanie 3:45, szybkie szukanie ręcznika i do wody. Wszedłem na niezbyt długo 20 spokojnych oddechów, góra 2 minuty. Suszenie, bez ciepłego prysznica i rekap.
Po raz pierwszy nie zacząłem przysypiać od razu od długiego czasu.Przysypki przyszły dopiero po 40 minutach. Tu rekap zakończyłem i do śnienia. U mnie zamiast kawy zadziałało.
Potem sen, parę rzeczy nie pasowało. Prawie na etapie odzyskania świadomości.
Metoda dla mnie dobra zamiast kawy, byle nie za długo w wodzie.
sklep ezoteryczny super produkty rozwojowe misy krysztalowe uzdrawianie strona autorska robert noble strona instytutu roberta noble strona instytutu roberta noble