Instytut Roberta Noble

Polecanie

Zaczęty przez robercik101, Czerwiec 22, 2013, 04:47:12 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

robercik101

Jest to dobra metoda przyciągnięcia ludzi na forum  ;D
Użytkownik ma link polecającego, np http://forum.instytutnoble.pl/share.php?recommended_id=<numer_id_użytkownika>
Gdy jakaś osoba kliknie w ten link, i zarejestruje się na forum, wtedy osoba której ten link jest dostanie punkty :D
Możliwe też jest wpisanie podczas rejestracji id polecającego

Robert Noble

Zastanawiam się nad sensem takiego polecania. Co będą powodować zdobywane punkty? Prestiż? Konkurs na najlepszego polecającego? Przecież można polecać forum bez żadnego specjalnego linka.

Uważam, że głównym kryterium, które może przyciągnąć ludzi na forum jest sama treść jaka jest prezentowana. Dlatego uważam, że powinno się posty pisać z przemyśleniem, aby wywiązywały się ciekawe dyskusje, które mogą prowadzić do większego zrozumienia danego zagadnienia. To właśnie powinno przyciągać nowo przybyłych, którzy są zainteresowani tematyką OOBE, LD, NDE czy też innymi tematami, które są poruszane na tym forum. 

Coldfire899

Słaby pomysł chyba, że wprowadzi się wymianę punktów na coś konkretnego, ale tak postępują tylko zdesperowane strony.

Robert Noble

Dałem na próbę, zobaczymy jak wypadnie.

Robert Noble

Póki co polecanie się nie sprawdza, co przewidywałem w jakimś stopniu :) Jeszcze trochę odczekam i wyłączę tą funkcję :)

Linek

Popieram :) też to krucho widziałem :P

EosCris

Ja uważam, że nie  ma sensu kasować tej opcji. Niech zostanie, a może ktoś się kiedyś znajdzie chętny do wejścia na stronę IRN....

Ale to tylko zdanie mojej skromnej osoby :P ;)
Wiadomo, zrobisz co będziesz uważał za słuszne.

robercik101

Na niektórych forach to pomaga w reklamie i SEO :P

Robert Noble

Ok system polecania się nie sprawdził. Wyłączę go i powinno szybciej śmigać forum ;)

sklep ezoteryczny super produkty rozwojowe misy krysztalowe uzdrawianie strona autorska robert noble strona instytutu roberta noble strona instytutu roberta noble