Instytut Roberta Noble

Ostatnie wiadomości

NOWOŚCI / Odp: Mamy nową funkcję
Ostatnia wiadomość przez nautiluz - Luty 09, 2026, 01:47:24 PM
Może dodać jeszcze hook do bota z wstawianych filmów na YT? - będzie wtedy również informował gdy pojawi się nowy film na kanale itp

https://support.discord.com/hc/pl/articles/215162978-Jak-po%C5%82%C4%85czy%C4%87-kana%C5%82-YouTube-z-Discordem

Tu można zintegrować np też żeby automatycznie jeśli ktoś przestaje być wspierającym wypadał lub dostawał dostęp do DS
LITERATURA WIEDZA WYWIADY CIEKAWOSTKI / Odp: Filmy o tematyce OBE/LD i...
Ostatnia wiadomość przez Robert Noble - Luty 09, 2026, 12:37:19 PM
Cytat: familyhome w Luty 06, 2026, 12:08:29 AMGhost Dog:Droga samuraja z 1999,
 klasyk Jima Jurmusha z fabułą o zasadach, klimatem dzielnic Brooklynu i New Yersey, świetną ścieżką dźwiękową i podejściem do życia jak do snu...

Obejrzałem ten film, ale mnie nie porwał. Potencjał był fajny, podobało mi się jak przedstawiany był kodeks samuraja, jednak sam film... Myślałem, że skoro jest to produkcja z 1999r. to będzie bardziej przystępna. No cóż, szukamy dalej perełek :) tzn ja szukam :) Mimo wszystko dzięki Family za polecenie.
NOWOŚCI / Odp: Mamy nową funkcję
Ostatnia wiadomość przez Robert Noble - Luty 09, 2026, 12:35:52 PM
Tak, to się sprawdza, a myślałem, że będzie to przeszkadzało.
ZDROWIE UZDRAWIANIE SPORT ODŻYWIANIE / Odp: Kącik kulinarny - keto
Ostatnia wiadomość przez nautiluz - Luty 08, 2026, 05:05:16 PM
U mnie niska blacha ok 1,5cm masy zrobiłem na 15 min + 3-4 min w piekarniku, wyszło, konsystencja ptasie mleczko. Nie trzeba było słodzić, czekolady Wawel 64% (2*, zrobiłem podwójną porcję). Przy chłodzeniu masy z masła i czekolady wspomogłem się garnkiem z zimną wodą wstawiając doń rondel z masą i mieszając.
Ostatnia wiadomość przez EosCris - Luty 08, 2026, 10:15:19 AM
Keto Brownie na małą blachę keksówkę lub mała okrągłą - oczywiście jak ktoś chce więcej to podwaja porcje ;)

Makro +/- w całości:
1600kcal B:44 T:150 W:20

100g czekolady gorzkiej minimum 64 %,im wyżej tym lepiej ;)
100g masła
4 jaja
opcjonalnie słodzik erytrytol/ ksylitol/ stevia,
i opcjonalnie owoce borówkowe - maliny- jagody itp.

Masło z czekoladą roztopić w kąpieli wodnej razem ze słodzidłem - lub po prostu na wolnym ogniu w małym rondelku, ważne żeby nie zagotować bo się rozwarstwi tłuszcz (jak się rozwarstwi jakimś magicznym cudem, można potem zblendowac i się masa połączy ;)  ) zostawić do ostygnięcia.

Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić ze szczyptą soli. Żółtka dodać do masy czekoladowej. Połączyć białka z czekoladą lekko mieszając szpatułką lub rózgą kuchenną.
przelać do foremki wyłożonej papierem do pieczenia, lub wysmarowanej masłem i do piekarnika na 35 min. Na 165 stopniach.

ma być w środku mokre. zostawić do wystygnięcia.

jeść jako posiłek ;)

Smacznego  ^-^

Ostatnia wiadomość przez Uptuup - Luty 07, 2026, 09:28:56 PM
Mam Fitatu, Fatsecret i Cronometer, dosyć podobne, ale jak wpiszesz posiłki trochę różnie pokazują dane, nie wiem która najlepsza, musisz sobie wybrać ulubioną.
Ostatnia wiadomość przez nautiluz - Luty 07, 2026, 05:42:12 PM
Jakiej aplikacji używasz ?
Ostatnia wiadomość przez Uptuup - Luty 07, 2026, 04:53:31 PM
Specjalnie zapisywałem i ważyłem dziś posiłki, bo ostatnio robię na oko  :) i wpisałem do apki i wyszło że jem za mało tłuszczu a za dużo białka  ??? , węgle ok, poniżej 5%.
Jak widać lepiej nie robić na oko.
Ostatnia wiadomość przez EosCris - Luty 07, 2026, 09:10:21 AM
Cytat: BartekP w Marzec 19, 2024, 01:28:14 PMA jeszcze pytanie czy jecie chleb? I czym go zastąpić?

I jak już w końcu jesteś na tej diecie? Czy dalej lawirujesz??  ;D
TECHNIKI / Odp: Obrazy Mocy Cris
Ostatnia wiadomość przez Anelisa - Luty 06, 2026, 05:05:46 PM
Cześć Wszystkim Nawigatorom Nieskończoności

Czy istnieje możliwość ( oprócz indywidualnej eksploracji) zanurkowania z EosCris w Sen obrazu dla pozyskania dodatkowych informacji. Na przykład, jeśli jest to zwierzę mocy, może chciałoby coś przez EosCris przekazać? Jeśli to dom Naguala, to może ktoś lub coś w nim czeka na kontakt.

Ometeotl ( dwie siły, które łączą się by tworzyć)

Pozdrawiam
sklep ezoteryczny super produkty rozwojowe misy krysztalowe uzdrawianie strona autorska robert noble strona instytutu roberta noble strona instytutu roberta noble