Instytut Roberta Noble

Sentencje

Zaczęty przez Ana, Czerwiec 19, 2023, 07:44:34 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Ana

Kolejna książka Mocy czyli " Sentencje Mocy" :)
 Hej  zaintrygował mnie cytat z książki, " Czarownicy śnią świat fizyczny "
 Czyli są tu z Własnej Woli ? A Ci którzy nie są Czarownikami nie do końca mają Własną Wolę?
 Co sądzicie na ten temat?

EosCris

Tak, to książka Mocy Aniu :)
Co do cytatu Aniu, to nie da się tego wyjaśnić słowami, to trzeba doświadczać.
Czy są tu z własnej woli? ::) dobre pytanie :D są i nie są :D
Ci co nie są Czarownikami, hmm ::) najczęściej jej nie mają, nawet nie wiedzą, że istnieje cos takiego jak wola ;) :)
a co sądzą inni, to z chęcią się dowiem  :D  8)  ^-^

kynek

Ja to rozumiem w ten sposób, że czarownicy są świadomi ciągłości śnienia i rzeczywistości i traktują jedno z drugim jako naturalne kontinuum. Stąd czy śnią rzeczywistość czy w rzeczywistości śnią jest ciągłością.

Sądzę że każdy ma wolną wolę, tylko w bardziej lub mniej ograniczonym zakresie. Nie każdy jest świadomy swoich ograniczeń.

Robert Noble

Ja bym tutaj raczej skupił się nie tyle na wolnej woli o której już tak wiele powiedzieliśmy na naszym lajwie, ale na tym, że rzeczywistość, którą znamy jest w ogóle snem. Świadomość tego faktu jest nieoceniona :) Dzięki temu zmienia się również nasze podejście do snów, o czym wspomina Kynek.

Ana

Dziękuję za odpowiedzi, już po napisaniu tego wątku przypominała mi się historia z " Naguala Juliana " kiedy Robert za namową Juliana walną głową w drzewo,  aby uświadomić sobie , że to rzeczywistość. Rzeczywisty sen, Tak podoba mi się o czym mówił Kynek. O świadomości ciągłosci. Dzięki:)

sklep ezoteryczny super produkty rozwojowe misy krysztalowe uzdrawianie strona autorska robert noble strona instytutu roberta noble strona instytutu roberta noble