Instytut Roberta Noble

Ostatnie wiadomości

NAGUALIZM / Odp: Rekapitulacja, Taisha Abe...
Ostatnia wiadomość przez Nemo - Sierpień 16, 2025, 09:12:28 PM
O proszę dokąd to ja dotarłem  ;D Ciekawy kawałek tekstu. Ciekawe myśli zawarte , jak choćby ta : "Naprawdę liczy się bycie świadomym".
Archeolog ze mnie  ;D
OFFTOPIC / Odp: Opowieści Nautiluza
Ostatnia wiadomość przez Nemo - Sierpień 16, 2025, 05:16:40 PM
Dla mnie to historia o podcinaniu skrzydeł.
Zderzenie świata dziecka, plastycznej wyobraźni z 'dorosłym' światem, 'dorosłych' ludzi, gdzie nie ma miejsca na niezwykłość.

Może ten moment gdy Ty widziałeś kawałek magii w tej usterce, twój tata widział zwykłość i szarość lub nic, a będąc pewnie autorytetem, spowodował że twoje widzenie się zawęziło.
Jak wielu dzieci w podobnej sytuacji. Dziecko chce się dopasować bo nie chce być odrzucone więc rezygnuje z magii na rzecz 'miłosci' i akceptacji rodziców.
Mogę tą historię również odnieść do siebie.

Miałeś spotkanie z Realnym Mitem już wtedy heh - ktoś coś, dał jakiś cynk i stało się coś niezwykłego.
Ostatnia wiadomość przez nautiluz - Sierpień 16, 2025, 04:02:32 PM
No,

Podejrzewam że Ci goście (z tej grupy hakerskiej) odnaleźli jakąś częstotliwość, na której, jeśli podano energię w odpowiedni sposób, reagowały np standardowe chipy w danych urządzeniach, co np efektowało zmianą bita i np wywoływało zadanie "Break" w systemie, co efektowało takim wejściem do programu w trakcie jego działania- jak ja doświadczyłem.

Może użytkownicy innych maszyn doświadczali innego zachowania - zależnie od programu czy sprzętu jaki był "atakowany"

Hakerzy najpierw po odkryciu tego zjawiska przetestowali to i mogli wówczas przygotować się na dane maszyny, z datą i godziną, uprzednio ogłaszając, że będzie coś "się działo".

Pozostaje kwestia wysłania sygnału...

Fale radiowe sieją w niskiej częstotliwości poza Europę, na długie dystanse. Wiec moze jakiś piracki nadajnik? Nie wiem, ale tak podejrzewam. Bo co to mogło innego być?

Pewnie jeszcze losowe zdarzenie. Ciekawe że akurat tego dnia i że więcej nie powtórzyło sie.

I to, że to poszło w eter tak "pocztą pantoflową" że wiedziałem że tego dnia będzie "coś" się działo.

Przecież nie miałem wtedy internetu.

Fajne rzeczy. Ale fortnite też jest świetny!
OFFTOPIC / Ok.
Ostatnia wiadomość przez Palo Santo - Sierpień 16, 2025, 12:55:17 PM
OK Robert !
Ostatnia wiadomość przez Robert Noble - Sierpień 16, 2025, 11:59:57 AM
Podejrzewam, że podobnie jak Twój tata, wszyscy czytający ten wpis zareagują podobnie, zleją to bo przecież o czym Ty do nas mówisz człowieku? Przecież to jakaś jedna wielka lipa z Twoich wywodów i pseudo paranormalnych opowieści. Nie wiadomo czy ci się to śniło czy mówisz serio, byłeś dzieckiem, więc pewnie coś Ci się pojebało.

Swoją drogą fajny komputer i te gry, które dawały więcej radości niż obecnie... (no chyba, że jest się wojownikiem).

OFFTOPIC / Odp: Powna zaistniala krytycza...
Ostatnia wiadomość przez Robert Noble - Sierpień 16, 2025, 11:54:17 AM
Berni to taki offtopic który wyciągnałem z tematu Celibatu, ponieważ to tam napisałeś tę wiadomość. Nie mieszaj tematów z praktykami, które są dla wspierających Kapeluszników.
OFFTOPIC / Powna zaistniala krytycza sytu...
Ostatnia wiadomość przez Palo Santo - Sierpień 16, 2025, 11:34:54 AM
Chciałbym się z wami podzielić pewnym doświadczeniem!
To do rzeczy. Kilka dni temu moja córka pojechała z kuzynka na 10-dniowe wakacje.
Na początku było wszystko ok, ale po kilku dniach zaczęły pokazywać się konflikty. Obie mają charaktery leko dominujące, a konflikty między nimi.
Pojawiały się nie wczoraj!
No dobra, jak już dorosły, wydawało się, że że wyrosły z tego! Okazało się, że jednak nie! Bo nowy konflikt dal o sobie znowu znać ze wzmożoną siłą! One pojechały samochodem kuzynki, więc był to ogromny problem,
bo ona zdecydowała, że wraca do domu! Jej decyzja wydawała się definitywna. Nic Nie wskazywało, że sprawy się ułożą same i znajdą drogę do pojednania.
Obydwie stały murem ze swoją wersją wydarzeń! Perina spakowała swoje bagaże i powiedziała, że wraca już teraz, czyli w nocy. Byliśmy bardzo zaniepokojeni, bo Perinę ma wadę serca i zdarzają jej się ataki i traci kontrolę nad swoim ciałem Wiec byliśmy bardzo, ale to bardzo zdesperowani zaistniałom sytuacja I wtedy przyszedł mi do głowy pomysł, aby zrobić medytacje z bębnem w intencji pojednania Justyny z kuzynką!
Po prostu poprosiłem, aby, jeżeli może, za interweniować swoją Mocą i nie dopuścił, aby wracała autem sama, i to w nocy! Niedługo po medytacji zadzwonił telefon, że jednak nie ruszyła w drogę w nocy, przekładając ja na dzień następny rano.
Rano zabrała swoje bagaże i opuściła hotel bez słowa Justyna poszła na kąpielisko, bo nie chciała wracać Kiedy zostały jej jeszcze całe trzy dni. W międzyczasie zadzwoniła siostra Perine, była ona też zakłopotana z zaistniałej sytuacji Nie wiem, czy interweniowała, próbując wpłynąć an swoja siostrę, aby znalazły drogę porozumienia !
A teraz konkluzja Perinę nie pojechała, a powolny dialog zaczął mieć miejsce i pojawiła się nadzieja że  między nimi konflikt ustąpi rozsądkowi i tak się stało.
Wygląda na to, że moja medytacja podziałała. A może sobie nadinterpretuje Może osoby trzecie przekonały ją i zmieniła swoje zdanie. Sam nie wiem. Z resztą nie ma to większego znaczenia. Najważniejsze jest, że wrócą razem, a czy potem bada w kontakcie to już jana sprawa czas pokaże.
NAGUALIZM / Odp: Czy Robert i Cris to Nagu...
Ostatnia wiadomość przez Robert Noble - Sierpień 16, 2025, 09:51:07 AM
Ja tylko sobie zerkam i widzę, że jest tylko 8 głosów, a przecież jest tutaj znacznie więcej osób. Dlaczego nie wzięły udziału w ankiecie i dyskusji? No cóż... brak energii...
OFFTOPIC / Opowieści Nautiluza
Ostatnia wiadomość przez nautiluz - Sierpień 14, 2025, 11:30:43 PM
Kiedy byłem mały miałem komputer na kasety.

Był to ZX Spectrum - a dokładnie, klon Spectruma - Didaktik Gama 80kB.

Pewnego dnia doszły do mnie informacje że będzie to dzień wirusa - że aktywuje się tego dnia i mogą się dziać dziwne rzeczy.

Zaciekawiony, włączyłem komputer.

Nie pamiętam już czy wydarzyło się to tego samego dnia, czy następnego.

Ale mój do niczego nie podłączony (żadnej sieci, poza elektryczną) 8bitowy "Spectrum" na kasety ZWIESIŁ SIĘ w wyjątkowy, niespotykany dotychczas sposób.

Było to tak niezwykłe zdarzenie - nie była to zwykła zwiecha - program jakby zatrzymał się, a ja mogłem w nim edytować, poruszać się jakby kursorem po ekranie, mimo, że był wcześniej załadowany.

Wiedziałem, że gdy wyłączę komputer, ta "anomalia" zniknie i może nie pojawi się wcale, już nigdy.

Nie zaryzykowałem - zostawiłem włączony.

Czekałem aż tata wróci z pracy żeby mu to pokazać.

Nie dostrzegł w tym nic nadzwyczajnego.

Zrezygnowany, wyłączyłem komputer.

Błąd nigdy więcej nie pojawił się.

Ot tak, przypomniałem sobie tą historię po grze z Robertem i Cris w fortnite i postanowiłem się nią podzielić.
OFFTOPIC / Odp: Harmonia Kosmosu - 2018r
Ostatnia wiadomość przez Nemo - Sierpień 11, 2025, 01:03:09 PM
A paczaj to Janek

https://youtu.be/yYWVaSLucgc?feature=shared

Chyba że widziałeś ale jeśli nie to może zobaczysz skrzata 😁🐲
sklep ezoteryczny super produkty rozwojowe misy krysztalowe uzdrawianie strona autorska robert noble strona instytutu roberta noble strona instytutu roberta noble