Instytut Roberta Noble

Ostatnie wiadomości

LITERATURA WIEDZA WYWIADY CIEKAWOSTKI / OOBE. Życie realnym mitem - py...
Ostatnia wiadomość przez Uptuup - Sierpień 05, 2025, 10:04:46 AM
EDYCJA ADMIN: w tym wątku piszcie o swoich odczuciach i spostrzeżeniach po przeczytaniu książki.

Jak macie jakieś pytania do Roberta po przeczytaniu książki to piszcie tutaj.

Oto moje pytania:

- Który rozdział według Ciebie jest najważniejszy, wymaga specjalnej uwagi?

- Czy do poznawania wiedzy Czarowników ważniejsze jest wewnętrzne czucie (a nie książki, nie myślę tu o Książkach Mocy), np. w pracy z kamieniami, rozwijanie wrażliwości ciała energetycznego?

- Czy poznamy historię Czarownicy Marty? (to chyba już pytanie do następnej książki :) )

- Czym jest ziemski umysł? Co trzyma nas w uśpieniu, zasłania nam magię życia?

- Co za siła trzyma nas w tym świecie i utrudnia rozwój świadomości? Odciąga nas od praktyk i tego co ważne. (Czy może nie zawracać sobie głowy tym co to powoduje?)

- Co sprawia że niektórzy chcą widzieć i wiedzieć więcej, a niektórzy nie mają takiej potrzeby i czy można w sobie rozwinąć taką chęć poznania?

- Opanowanie umysłu to nie całkowite pozbycie się myśli a nie dawanie im energii, co oznacza nie dawanie energii myślom, czy nie ładowanie ich emocjami, nie podążanie za nimi?

- Prawdziwa dyscyplina pochodzi z głębi serca, a nie z ego, jak dotrzeć do takiej dyscypliny, czy sama powstaje jak czegoś bardzo pragniemy?

- Czy tylko czytając Książki Mocy można się zmienić, czy mają raczej nas inspirować do działania? :)

- Duch zawsze wysyła do nas znaki, jak je odczytywać?

- Świat jest niebezpiecznym miejscem i toczy się w nim walka o świadomość, jak to ma się do tego że na najwyższym poziomie wszystko jest miłością, jak dojść do tego wglądu?

- Jaką postać lubisz przyjmować najbardziej: smok, czarna pantera, skrzat, napakowany Robert, a może jakąś inną? :)
LITERATURA WIEDZA WYWIADY CIEKAWOSTKI / Odp: Filmy o tematyce OBE/LD i...
Ostatnia wiadomość przez EosCris - Lipiec 24, 2025, 09:39:26 PM
A mi się podobał film Ksiegowy  i księgowy 2.
LITERATURA WIEDZA WYWIADY CIEKAWOSTKI / Odp: Filmy o tematyce OBE/LD i...
Ostatnia wiadomość przez Matlej - Lipiec 24, 2025, 01:38:27 PM
Free Guy - jest na Disneyu
OFFTOPIC / Odp: akceptujesz swoją płeć?
Ostatnia wiadomość przez majus6 - Lipiec 23, 2025, 09:50:47 AM
Zdecydowanie akceptuję
TECHNIKI / Odp: Morsowanie na wybudzaniu
Ostatnia wiadomość przez majus6 - Lipiec 23, 2025, 09:47:53 AM
Też kiedyś tak próbowałam, ale tylko raz - chyba jednak morsowanie nie jest dla wszystkich  ;)
LITERATURA WIEDZA WYWIADY CIEKAWOSTKI / Odp: Rozmowy kontrolowane z Eo...
Ostatnia wiadomość przez majus6 - Lipiec 23, 2025, 09:44:40 AM
Bardzo ciekawy odcinek!
ZDROWIE UZDRAWIANIE SPORT ODŻYWIANIE / Odp: Telefoniczny nałóg :)
Ostatnia wiadomość przez majus6 - Lipiec 23, 2025, 09:40:59 AM
Ja jakiś czas temu odinstalowałam wszystkie aplikacje z social mediami - pomogło. Tobie też życzę powodzenia!
LITERATURA WIEDZA WYWIADY CIEKAWOSTKI / Odp: Dlaczego ludzie nie fiksu...
Ostatnia wiadomość przez nautiluz - Lipiec 17, 2025, 12:51:12 AM
Ale też walka dla samej walki, z wyzwaniami przeciwko Wojownikowi jako istocie świadomej kultywującej swoją energię i uważność chwili.

Trochę offtop się zrobił... chociaż może nie :P
Ostatnia wiadomość przez Ana - Lipiec 15, 2025, 06:59:51 PM
Cytat: Sebastian w Lipiec 15, 2025, 06:32:28 PM
Cytat: Robert Noble w Lipiec 15, 2025, 02:24:23 PM
Cytat: Sebastian w Lipiec 15, 2025, 11:23:10 AMZacząłem zapisywać sny, których prawie w ogóle nie pamiętałem oraz włączam wasze medytacje prowadzone przed snem i staram się utrzymać świadomość jak najdłużej.

Proponuję jeszcze zastosowanie filarów nieskazitelności. Jest ich sporo, ale na dobry początek można popracować nad 4 które są opisane w Nagualu Julianie.

Przeczytałem książkę, staram się je wdrożyć w życie. Dziękuję.

Nurtuje mnie tylko pytanie o ego. Bardzo długi czas interesowała mnie filozofia buddyzmu tam głównym założeniem oświecenia jest przerwanie ciągłych inkarnacji i zjednoczenie się ze źródłem. Wy pragniecie czegoś innego zatrzymanie ego i kontynuację tej osobowości. Wiem, że brakuje mi jakiegoś elementu, żeby to zrozumieć, czy te drogi są inne czy po prostu ją czegoś nie dostrzegam?
Są inne drogi oczywiście, fajnie ze zauważyłeś istotną rzecz,o kontynuacji swojej Swiadomosci.  Będąc na tej ścieżce ktora proponują Czarownicy EosCris i Robert Noble mamy doczynienia z rozwojem Swiadomosci i właśnie kontynuowaniem swojej tożsamości ego. Nie Będąc liściem na wietrze, wszystko tu i teraz. Pełna Świadomość teraz jak i po śmierci. Do tego prowadzi ta droga poprzez praktyki i uważność. Filary nieskazitelnosci które powinno się praktykować jako Wojownik prowadzą nas do tego celu. Niezbędne jest gromadzenie energii własnej i odpowiednie gospodarowanie nią. Ukierunkować się nie tylko na cel a na drogę, to ona jest najważniejsza.  A czym jest droga? Droga jest miłością którą odkrywając daje nam jeszcze większą perspektywę na nasz cel.
Ostatnia wiadomość przez Sebastian - Lipiec 15, 2025, 06:32:28 PM
Cytat: Robert Noble w Lipiec 15, 2025, 02:24:23 PM
Cytat: Sebastian w Lipiec 15, 2025, 11:23:10 AMZacząłem zapisywać sny, których prawie w ogóle nie pamiętałem oraz włączam wasze medytacje prowadzone przed snem i staram się utrzymać świadomość jak najdłużej.

Proponuję jeszcze zastosowanie filarów nieskazitelności. Jest ich sporo, ale na dobry początek można popracować nad 4 które są opisane w Nagualu Julianie.

Przeczytałem książkę, staram się je wdrożyć w życie. Dziękuję.

Nurtuje mnie tylko pytanie o ego. Bardzo długi czas interesowała mnie filozofia buddyzmu tam głównym założeniem oświecenia jest przerwanie ciągłych inkarnacji i zjednoczenie się ze źródłem. Wy pragniecie czegoś innego zatrzymanie ego i kontynuację tej osobowości. Wiem, że brakuje mi jakiegoś elementu, żeby to zrozumieć, czy te drogi są inne czy po prostu ją czegoś nie dostrzegam?
sklep ezoteryczny super produkty rozwojowe misy krysztalowe uzdrawianie strona autorska robert noble strona instytutu roberta noble strona instytutu roberta noble