Instytut Roberta Noble

Sny moich cialek

Zaczęty przez Klucznik2023, Listopad 18, 2024, 04:58:23 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Klucznik2023

Witajcie. Pora czoś zacząć cos dzialać, a że na fali jestem to zaczynam pisać.
Bedę tutaj zamieszczał rozne doswiadczenia.
Na początek sny bo bardzo wbily mi sie wpamieć.

Jest ciemno, Slyszę rozmowę jak mowią; ,, To nie normalne aby tyle pracowować, nikomu by sie tyle nie chcialo''
Ten zwrot przykul moją uwagę. Podswiadomie wyrazilem intencję dowiedzenia o co tu chodzi.
POjawiam się we snie.
W tym snie dosataję informacje na bierząco, o co tutaj chodzi.
Jestem u faceta ktorey ma warsztat samochodowy.
Na podworku stoi auto, mocno skorodowanea miejscami widze spawy i dziury.
Obszedłem auto w kolo zatrzymując sie kolo drzwi kierowcy. Stojąc przodem do jazdy, cos skierowało moją uwagę za plot w ktorym mieszka sasiadka.
Dostaje zuma optycznego jakbym mial przylozona lunetę do oka.
Widzę kobietę z cyckami machającymi raz w lewo raz w prawo.
PO chwili mnie cofa do normalnego widzenia.
W tym czasie dostaje rote myslową;
Ta kobieta codzienie o godzinie 16 staje w progu w altance i otwiera zamek bluzki i zaczyna machać cyckami, sprawia jest to przyjemnośc. Potem wsiada do auta z przyczepką na ktorej jest jacht? lub cos podobnego i jedzie do miasta.
Tak sobie mysle, jazda po miescie raczej nie jest latwa. 

Po chwili mam olsnienie ,,aha,, Teraz juz wiem dlaczego oni tak dlugo tutaj pracują.

Przelaczam się na swiadomośc ze snu lecąc na auto pilocie.
POjawia się mysl, co ja robię patrzę na kobietę z cyckami, zaraz mnie zobaczy i oskarzy mnie żem podgladacz lub gwalciciel.
Raptownie kucnałem  przy aucie i udaje że reperuje auto.
Powoli cofam sie za auto aby uciec stąd.
Nie wiem co dalej było

2.SEN
Jestem z kolezanką u jej znajomej w jej domu.
Byla rozmowa ale nie pamietam o czym.
POstanawiamy pojsć na gallerie handlową
Wychodzac moja uwagę zwrociły panele podlogowe. Były dziwne jakby zuzyte.
Panele były preteksetem aby nas wrzucic do gallerii handlowej?
Jestesmy na miejscu miejsce wogle nie jest mi znane. Nawet nie wiem w jakim kraju.
Ludzie mowią obcym jezyku.
Na chwile odwrocilem wzrok, a potem juz nie było mojej kolezanki. Wszedla do sklepow po lewj stronie ale nie wiem do ktorego.
Zaczał mnie ogarniąć lek, ponieważ jestem na obcym terenie,nikt nie mowi po polsku.
Mialem mysl aby wejsć do jednego z trzech sklepow ale obawialem się, że jak wejdę to ona w tym samym czasie wyjdzie.
Stoję na korytazu przestraszony, że jej nie znajdę.
Za moimi plecami pojawia się korytarz szkolny.
Jest penlo uczniow, rozmawiają po niemiecku.
POszedłem w ich stronę trochę i zatrzymałem się, dalej patrzać mając nadziejejej zobaczenie.
Ale nic z tego.
POszedłęm dalej w glab korytarza i stasnałem przed sala  przy ktorej były  uczniowie.
PO chwili zwolnilo się miejsce przy sciani.
Usiadłem na kucaka lekko załamany.
POdchodzi do mnie uczen.
Mowi do mnie po polsku.
Zrobilem oczy!
Skad wiesz że jestem polakiem?
'Przeciez nie powiedzialemm ani slowa, a wszyscy tutaj mowią po niemiecu!?
Budzę się

Klucznik2023

2+2+1=5
Czy faktycznie tyle jest ? Jak podejdziemy do tego obliczenia na zasadzie metalnego oraz danch zebranych na doswiadczeniach to tak.

Ale jak wytniemy z kartki papieru i zsumujemy to wszystko  to nie bedzie wyniku 5. Nie wyjdzie nie ma TAKIEJ OPYCJI. LOgicznie patrząc bez nakladki mentalnej nie wyjdzie z tego 5. Tylko kupka blizej niekoreslonego kształu figura.
NIe wiem  po co to piszę, ale swiat astralny to mi podsunął, więc piszę.

Ostatnio nic nie pisałem, to dlatego, że cos się szykowało.  Nowe olśnienia.
Patrząc z dystansu, sny są bardzo realistyczne, ale nie robią takiego czegoś, że o cholera muszę je zapisać.
Ale w tych wszystkich snach to tylko jedna scena albo dwie , mocno przykowają moją uwagę. Ktore zostają w pamieći. Nawet jak rano wstaję i rzucam się w wir zycia codziennego to wszystkie sny zapominam, choć tak mocno były realne. Co mnie dziwi trochę, ale też zauweazyłem, że są sceny ktore siedzą w pamieci choć zaczynam wieczorem o nich rozpamietywać, albo jutro nawet. Wiem, że mają zaszyfrowane informacje, które zczasem tworzą odpowiedz na moje pytania.

Dzisiaj zrozumiałem, że cialo fizyczne wogle nie ma w sobie zycia, myslenia, uczuć, wspomnien.

Cialo przyczynowe-  stan bardzo krutki, szybko zamienia się w cialo mentalne poznawcze.
Stan swiadomosci w ciel przyczynowym w czasie snu wyglada tak jakbym był pusty bez percepcji poznawczej. 
Ja w tym stanie nie wiem nic o dolnych planach snienia. Kiedy pojawia sie obraz senny, to jest albo tak duzy albo tak maly i zawarty w malym ekranie. Ja widząc zmieniające obrazy, powodują wybijanie mnie z nieprzytomnosci, powodując że pojawia sie uwaga, zdziwiennie i pytanie- nie rozumie , o co chodzi? Nabieram mozliwość juz analaizowania i analizowania tego co się dzieje. I już siedzę w ciele mentalno- przyczynowym.

MOgę nie tylko widzieć nieprzytomnie ale też analizować.

Cialo metalne- kiedy w nim snię, mogę zajmować rożne perspektywy.
Mogę przejmosć kontrolę na cialęm astralnym, przez chwilę, co powoduje, wyostrzeniem obrazu, oraz zakonczenie impulsowego doswiadczania, snu. EMocje przestają na chwilę panować nademną. Mogę analizować, i zadawać pytania, i zwieszać uwagę nad czyms co mnie zaiteresuje. Ale po chwili wlacza się automatyczne snienie.
Mogę być obserwatorem calkowitym, wogle nieczując intereakcji ze sceną, Jestem widzem i z ciekawosci obserwuję kogos, albo jakaś sytuację. MOge też wchodzić w intereakcję i po chwili gdy emocje mnie opanowują, albo cofam się lub utozsamiam sie poczesci z nimi. W tej sytuacji są rozne warianty snu. Albo jestem w dwoch miejscach  co powoduje, że sen odbywa się w ciemnosciach czasami rozjasniając się, a czasem, laczę się mając doswiadczenia mocno realistycze.

KIedy widz intelekt i uczucia emocje połączą się. Powstają sny albo sceny bardzo realistyczne. Mam cialo senne czuje je ale jest ogolnie przezroczyste. Doznania, wykonywania roznych czynosci, są takie same ale spłycone, nie są tak soczyste jak wrealu, choć czasem zdarzają się perełki.
Najbardziej co wrzuca się w oczy  to ostrosć obrazu ,rozleglość i kolory.
Wadą kiedy ono kontroluje moje cialo senne to automatyczność, scena biegnie za sceną. To mozna porownać to naszych monologow w glowie jakie mamy kiedy jestesmy w cile fizycznym.
Emocje mocno kontrolują, i narzucają bardzo zmienną fabulę. Jakies Jakies przedmiot, albo rozmowa, lub otoczenie powoduje przywolanie jakiś aspektow , ktore przejmują nademną kontrolę i przeżucają mnie w nastepny sen. I tam wymieniają się z innymi albo lączą się czasem wkupę jaka mają wspolną energię.
Snie w tym ciele ogolnie mogę porownać do ogladania filmu w 4K robi wrazenie ale nie jest tak glęboki jak w realnym życiu.
Mozna zrobić test porownania.
Wlaczcie sobie scene gdzie widać jak ktoś trzyma telefon w ręku, i zatrzymajcie obraz, przyjrzyjcie się dokladnie temu telefonowi i ręce jak ktos trzyma, a potem porównajcie, ze swoim telefonem w reku. Co zauważycie? Obraz nie ma glębi oraz jest plaski, nie czuć odzielnosci telefonu od reki oraz że znajdują się w przestrzeni  ktora jest odzielna od obiektow.

Dorzucając  cialo eteryczne, powoduje zagęszczenie, tego wszystkiego do takiego stanu, że powstaje cialo fizyczne w ktore jest sumą wypadkową powyzej tych ciał.

W sumie to nic nowe nie odkryłem, ale że to pochodzi zrozumienie ze snów, to co innego jak przeczytać ksiązki i tylko to zrozumieć intelektualnie.  Ale gdyby nie ksiązki to nie zaszedłbym tak daleko.

Sen był o domu ktory remontuje juz nie wiem ktory raz z kolei.
W pierwszej uwadze, sciana od drogi wjazdowej czylki od zachodu, jest obita szalowką i pomalowana na zielony kolor juz tak jest ponad 25 lat. A sciana od południa jest oczyszczona z farby   i opalona.

We snie, przyszedł facet i chce kupić dom. Szalufka była opalona od strony zachodniej!!
Narzekał n aszpary miedzy szalufkami  co zaczynało wplywać na cenę.
POszlismy na sciane poludniową. Szybko go zostawiłem. Cialo astralne było przy nim, a mentalnym cofnąłem, i zacząłem  dokladnie przygladać szczelinom. Bylo ciemno dosyć, ale po skupieniu uwagi, zauwzyłem, szczeliny.

Duplikat domu?
Gdzie jest pierwotne źródło?
Czy powstało w glowie czyli w ciele mentalno-przyczynowym?
LOgicznie odpowiadając to nie. Bo zanim się urodziłem to juz istniał.
Sen powstał przez cialo fizyczne?
Tak częściowo, gdyż, wibracja tego świata wpływa na ciała niefizyczne.
Tworzą duplikaty wielowymiarowej przestrzeni tej fizycznej aby swiadek mogł sprawnie poruszać w swiecie fizycznym.

Ten sen, był bardzo osadzony blisko swiata fizycznego, gdyż, poziom swiadomosci był bardzo zblizony  do realnego, pomimo, ograniczonej  pamieci ze swiata fizycznego. Czułem się po przebudzeniu jakbym był tuż przy swiecie fizycznym. Ale kiedy to pisże to juz  tego tak nie czuję, Bardziej jak przez szybę odbieram teraz.
Dlaczego tak się dzieje?
Rano swiadomść senna mocno przebija sie  do swiata fizycznego  mieszając się ze swiadomośćią dzienną. Im dluszej przebywam w swiecie fizycznym,  aspekty senne zostają zabijane przez wibracje ze swiata fizycznego. Te wibracje wzbudzają aspekty  glowne ktorymi posloguje sie  tu na ziemi a ktore wwiekszosci nie są aktywne w czasie snu lub jakies marginalne skrawki ich struktory. MOzna to porownać do ogrodu. Mloda sadzonka jest zagłuszana  przez wieksze rosliny, gdyz nawóz ktory je podlewa jest odpowiedni dla nich ale juz nie dla sadzonki.

Bedąc w tym snie, żaden z mich aspektow nie ostrzegł, że cos jest nie tak z tą ścianą!
Farby nie ma ! To jest sen a nie fizyczny swiat.
Taki zwrot powinien pojawić się w uwadze mentalnej ale nie było.
Energie jakie wypelnialy  ten sen, były obciente z nich. Aby je wzbudzić to trzeba odgornie zaimplementować, mysli lub triki ktore w itereakcji obiektami ze snu oprzytomnią mnie że to sen.

Czy cialo fizyczne b←ło swiadome tego, że jestem teraz w poza ciałem fizycznym i sprzedaje dom? Nie
Czy cialo fizyczne uzyczyło swojego wzroku abym mogł widzieć  deski i szpary miedzy nimi? Nie
Czy cialo fizyczne,  pomagło mi przemieszczać z jednej sciany pod drugą? Nie
Czy cialo fizyczne, uzyczyło mi swoje mozgu abym mogł mysleś  w czasie sny? Nie

Czy cialo senne było swiadome tego, że w tym samym czasie cialo fizyczne lezy w lozku  po prawej stronie ciala sennego  od strony poludnia? Nie
Czy cialo senne pamietało o poprzedniach snach i aspektach sennych w ktorych byłem ulokowany wczesniej? Nie
Czy ciało senne moje zdawało sobie sprawę, że ta sciana w swiecie fizycznym, jest pomalowana na zielono? Nie

Toltec

Jesteś lepszy od Nautilusa.
Nauti przyjacielu przykro mi, zostałeś detronizowany. :-)
Ale nie martw się ,dla mnie będziesz na zawsze najlepszym Nautilusem na świecie :)
Klucznik twój dialog wewnętrzny przebił sufit.
Pzdr
(ciekawe czy będzie opr za ten wpis)

Klucznik2023

Nie znam go, nie moje rejony.
Pływam, po swojemu na swoich ciałkach a to lepsze 8)
To nie dialog wewnetrzy tylko sczytywanie i skanowanie tamtej rzeczywistości za pomocą snow i stawianych pytan.

Pzdr ;)

Toltec

Palo Santo

TLC nie oceniaj ! \>:D Jest jak jest !!Chociaż nasz Racje to bije wszystko co tu na forom przeczytałem !

Klucznik2023

Cytat: Toltec w Styczeń 25, 2025, 09:55:20 AMA ile masz tych ciałek?

Normalnie tyle co każdy.
Cialo fizyczne, eteryczne, astralne , mentalne i przyczynowe.
Są jeszcze wyższe ponoć, ale to juz wykracza poza moje kompetencje i wiedzę.

Ale jest coś takiego, że mozemy tworzyć, z tych glownych ciał rożne twory myslowe, aspekty, traumy, porządania i nawyki itd. Takie twory to nazywam poboczne czesci glownych ciał, ktore aktywują się w kontakcie z otoczeniem, myslami oraz odpowiednimi emocjami. Tworząc unikalne zachowania na jawie, a we snie rozne sny. Jedne bedą toczyczyć jakiś spraw jakimi zajmuje się moj umysł w ciagu dnia, inne bedą odbiciem uwarunkowan jakie nabyłem od urodzenia itd.

Klucznik2023

Cytat: Palo Santo w Styczeń 25, 2025, 10:09:51 AMTLC nie oceniaj ! \>:D Jest jak jest !!Chociaż nasz Racje to bije wszystko co tu na forom przeczytałem !

Nie dziwie się twojej reakcji. Pisze trochę nielogicznie, jakies dziwactwa ktore nie mają spójności.
Większość informacji jest zakodowana w zdaniach. Dostepne dla mnie glownie, ktos kto czyta moze powiedzieć wariat albo bajkopisarz szukający popularności.
Być orginalnym,  na forum jednak nie wypada, trzeba być jak wszyscy. Kazdy ma nasladować innych i kroczyc tymi samymi szlakami.

Palo Santo

Być oryginalnym,  na forum jednak nie wypada, trzeba być jak wszyscy. Kaidy ma naśladować innych i kroczyć tymi samymi szlakami.

Nie do końca się z tu z tobą zgadzam każdy ma prawo do różnorodności ale wszyscy piszą tu w zrozumiały dla wszystkich sposób !Jaki to ma sens dla ciebie pisać w kaki niezrozumiały sposób skoro jak sam przyznajesz ze twój tekst jest zakodowany ?Co mamy z niego wynieść dla nas pozytywnego ???

Robert Noble

Cytat: Palo Santo w Styczeń 25, 2025, 01:22:48 PMNie do końca się z tu z tobą zgadzam każdy ma prawo do różnorodności ale wszyscy piszą tu w zrozumiały dla wszystkich sposób !Jaki to ma sens dla ciebie pisać w kaki niezrozumiały sposób skoro jak sam przyznajesz ze twój tekst jest zakodowany ?Co mamy z niego wynieść dla nas pozytywnego ???

Dokładnie tak jak Palo Santo pisze, to jest forum dyskusyjne a nie pisanie dla samego siebie zakodowanych dziwnych treści. Jak chcesz pisać sam dla siebie to pisz w swoim dzienniku, a nie na publicznym forum, gdzie głównym założeniem jest prowadzenie dyskusji z innymi uczestnikami.

Klucznik2023

Cytat: Palo Santo w Styczeń 25, 2025, 01:22:48 PMByć oryginalnym,  na forum jednak nie wypada, trzeba być jak wszyscy. Kaidy ma naśladować innych i kroczyć tymi samymi szlakami.

Nie do końca się z tu z tobą zgadzam każdy ma prawo do różnorodności ale wszyscy piszą tu w zrozumiały dla wszystkich sposób !Jaki to ma sens dla ciebie pisać w kaki niezrozumiały sposób skoro jak sam przyznajesz ze twój tekst jest zakodowany ?Co mamy z niego wynieść dla nas pozytywnego ???

Az tak po chińsku, calkiem to nie piszę. Nie ktore rzeczy są zrozumiałe. Nie mam czasu na takie rozdrabnianie poki co. Jak mam sny to one nie pierniczą ze mną. Chcesz mieść bardzo realistyczne modre ciekawe sny, to porzuć dziecinadę. Nie interesuj się powierzchniowością snów. TYlko masz zadawac pytania- dlaczego masz ten sen, dlaczego widzisz we snie, dlaczego, widzisz kolory, dlaczego obsrwuje innych ludzi, dlaczego raz czujesz cialo a innym razem nie, dlaczego nie masz pamięci fizycznej, kim jest osoba śniąca itd I pomysl sobie teraz,  że taki zestaw pytań, zaraz po przebudzeniu lustruje- prześwietla sen na wskroś. Robię to automatycznie nawet nie zastanawiam od czego mam  zacząć.
Dzialam na kilku frontach jednoczesnie obserwując jak uwaga raz jest tutaj a potem gdzie indziej, pojawiają rożne olsnienia, za chwile obrazy emocje są penetrowane szukam przyczynowości ich powstania, potem pojawiają się sny albo sceny z poprzednich nocy ktore pokazują pewne zgodnosci i paradoksy z dzisiejszym snem.

Myslisz, że  slowami to ogarniesz? Kiedy jestęs bombardowany  wieloma nuratmi myślowymi?
Tu nie ma czasu na zastanawianie się, Masz analizować i szukać wytlumaczenia. Dopiero na koniec mozesz zapisać w formie jakiegoś logicznego spostrzeżenia w ktorych są ukryte te procesy mentalne. A poza tym, jakbym, miał ten proces cały opisywać slowami to sie nie da całkiem.
Ogolnie w tej chwili to slowa duszą moją percepcję. Skupiając się mocno na jednym pucie widzenia, wzmacniam jakies aspekt mnie kosztem innych. A tu musi być równowaga. Raz emocjonalnie odczytywać a czasem  analitycznie albo jako obserwator czekający  na mysl ktora mi wyjasni dlaczego tak jest.
Mam nadzieje że wystarczająco, wyjasniłem.

Klucznik2023

Cytat: Robert Noble w Styczeń 25, 2025, 05:18:31 PM
Cytat: Palo Santo w Styczeń 25, 2025, 01:22:48 PMNie do końca się z tu z tobą zgadzam każdy ma prawo do różnorodności ale wszyscy piszą tu w zrozumiały dla wszystkich sposób !Jaki to ma sens dla ciebie pisać w kaki niezrozumiały sposób skoro jak sam przyznajesz ze twój tekst jest zakodowany ?Co mamy z niego wynieść dla nas pozytywnego ???

Dokładnie tak jak Palo Santo pisze, to jest forum dyskusyjne a nie pisanie dla samego siebie zakodowanych dziwnych treści. Jak chcesz pisać sam dla siebie to pisz w swoim dzienniku, a nie na publicznym forum, gdzie głównym założeniem jest prowadzenie dyskusji z innymi uczestnikami.

Dobra przekonaliscie mnie, nie bede pisał. Ale kiedyś wrocę obiecuję.
Noble prosze nie kasuj posta mojego, niech zostanie dla porównania.
Pozdro!

sklep ezoteryczny super produkty rozwojowe misy krysztalowe uzdrawianie strona autorska robert noble strona instytutu roberta noble strona instytutu roberta noble