Instytut Roberta Noble

Ostatnie wiadomości

NOWOŚCI / Odp: Mamy nową funkcję
Ostatnia wiadomość przez Robert Noble - Listopad 16, 2025, 10:38:29 AM
Był pomysł, by wstawić powiadomienia do drugiego kanału tekstowego na discordzie (tematy-na-forum), ale myślę, że obecnie jak jest na ogólnym to będzie więcej aktywności. Zatem póki co zostaje tak jak jest. Jak ktoś chce się podzielić swoimi przemyśleniami to proszę bardzo :)
Ostatnia wiadomość przez Encantada - Listopad 14, 2025, 11:49:50 AM
powiadomienia na Discordzie o dodaniu posta na forum  :P
Ostatnia wiadomość przez nautiluz - Listopad 14, 2025, 11:33:26 AM
Discord! I pretty urle 😊
NOWOŚCI / Mamy nową funkcję
Ostatnia wiadomość przez Robert Noble - Listopad 14, 2025, 11:32:48 AM
kto wie co to za funkcja ?
NAGUALIZM / Odp: Rekapitulacja, Taisha Abe...
Ostatnia wiadomość przez EosCris - Listopad 14, 2025, 09:34:30 AM
Cytat: Matlej w Listopad 13, 2025, 08:32:30 PMMatlej tu był :)

I co z tego wyniósł?  :P
NAGUALIZM / Odp: Rekapitulacja, Taisha Abe...
Ostatnia wiadomość przez Matlej - Listopad 13, 2025, 08:32:30 PM
Matlej tu był :)
ZDROWIE UZDRAWIANIE SPORT ODŻYWIANIE / Odp: Kącik kulinarny - keto
Ostatnia wiadomość przez EosCris - Październik 14, 2025, 12:16:27 PM
@Uptuup tu masz przepis na chlebek optymalny dra Kwaśniewskiego. Ten co miałam zrobiony na Ceremonię Dźwięku.  Jak ktoś ma ochotę to niech sobie zrobi 😘

Ps. Książka jest namiętnie używana i nie wygląda najlepiej 😅😳🤪
ZDROWIE UZDRAWIANIE SPORT ODŻYWIANIE / Odp: Kącik kulinarny - keto
Ostatnia wiadomość przez EosCris - Październik 08, 2025, 03:26:07 PM
Nalesniki keto eoscris

Smietanka 30/ 36% - 200ml
4 jaja całe
Sól do smaku
Olejek waniliowy kilka kropli może 3.
Szczypta soli.

Całość zbledowac lub roztrzepać rózgą kuchenną.

Na patelni (ja używam do naleśników) posmarować tłuszczem (ja smaruje oliwą z oliwek) tylko trochę wylać tyle aby powstał naleśnik - bedzie cienki.
Przewrócić na drugą stronę  gdy boki zaczną odstawać. Najlepiej użyć płaskiej łopatki :)

W misce wrzucić twaróg tłusty ok 200g (zależy jaki kupisz)
4 żółtka jaj. Dodać słodzik. Jak kto lubi I ile lubi. Ja prawie nie dodaje bo nie lubię słodkiego za bardzo. Również dać kilka kropli olejku lub esencji waniliowej (Czesto używam swoich dżemów na górę naleśnika i to mi wystarcza). Szczypta soli. Rozgnieść widelcem aby wszystko się połączyło.

Na usmażone naleśniki nałożyć twarożek (czy tam serek, jak kto woli :) :-p ) zawinąć w trojkat lub w rulon
I podsmażyć na masełku. Najlepiej klarowanym bo inaczej może się spalić. A nie dopuszczamy do spalenia masla bo wytwarzają się toksyczne i nie zdrowe tłuszcze trans. A ich unikamy jak ognia  >:D
Podsmażamy na "wolnym ogniu" aby się podgrzały i nabrały maslanego smaku.

Owoce jagodowe do smaku (borowki, maliny, jeżyny, pożeczki) można pominąć. Lub użyć niskoslodzonego dżemu  ze 2 łyżki do smaku.

Wykładamy na talerz polewamy śmietanką i posypujemy owocami lub kładziemy łyżeczkę dżemu. Smacznego  :-*

Ogólnie kombinacje dowolne z tymi naleśnikami. Można robić także wytrawnie z warzywami i miesem np. ;)
NAGUALIZM / Odp: Wyzwania Czarownika - na ...
Ostatnia wiadomość przez nautiluz - Wrzesień 25, 2025, 09:19:20 PM
O no faktycznie. To też 🙂

Jakoś mnie to ominęło, w trakcie. Ale fajne uczucie. Tak jak powracam do tego. Szczególnie rzucanie do miski było dla mnie radochą.
NAGUALIZM / Odp: Wyzwania Czarownika - na ...
Ostatnia wiadomość przez Robert Noble - Wrzesień 23, 2025, 08:27:32 PM
A myślałem Nautiluzie, że doszedłeś do wniosku, że z pozoru dziwne zadanie, może sprawiać dużo dziecięcej radości. 
sklep ezoteryczny super produkty rozwojowe misy krysztalowe uzdrawianie strona autorska robert noble strona instytutu roberta noble strona instytutu roberta noble