Instytut Roberta Noble

Zatkany nos

Zaczęty przez Mote, Luty 20, 2023, 10:49:28 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Mote

Jeżeli komuś przeszkadza zatkany nos, notoryczny katar, problemy z zatokami to mam tu rozwiązanie.
Lekarze często wysyłają ludzi nad morze w celu nawdychania się najodowanym powietrzem morskim, które ma leczniczy wpływ na choroby układu oddechowego. Osobiście przez lata miałem problemy z wiecznie zatkanym nosem co wpływało strasznie na komfort życia i jakość snu.

Rozwiązanie było banalnie proste i zaskakująco skuteczne.

W aptece należy kupić
- Jałowy roztwór chlorku sodu 3%, czyli tzw. roztwór soli, w postaci pojedynczych ampułek, przeznaczony do nebulizacji
- Roztwór wodny jodu

Do jednej ampułki roztworu soli należy dodać 1-2 krople roztworu wodnego jodu i dokonać inhalacji przez ok 5 min. (zalecany nebulizator).

I zapchany nos już nie jest zapchany.
Gdy zrobiłem tak pierwszy raz przez następne 48h miałem czysty nos, co było dla mnie wielkim zaskoczeniem. Następna inhalacja wystarczyła już na 60h itd.
 Metoda dla tych bez dostępu do morza ;)

Proszę zapoznać się z ulotką dołączoną do Roztworu Wodnego Jodu.

Robert Noble

Ciekawe rozwiązanie, ostatnio sporo osób narzeka na zapchane zatoki i problemy z oddychaniem. Warto wypróbować :) Dzięki Mote!

kynek

Cytat: Mote w Luty 20, 2023, 10:49:28 PM- Jałowy roztwór chlorku sodu 3%,

Ostrożnie u osób z suchymi śluzówkami, może pogorszyć ich stan
U niektórych, na szczęście rzadko powoduje skurcz oskrzeli przy nebulizacji

Robert Noble

Wiele osób ma taki problem, że jedną dziurkę ma zapchaną i ciężko im się oddycha. Szczególnie uciążliwe jest to w nocy i nad ranem. Często powoduje to rodzaj bezdechu i wybudzenia. Przy wizycie u laryngologa od razu pada stwierdzenie, że jest to problem przegrody nosowej i najlepiej jest udać się na zabieg jej udrażniania.

Ciekawi mnie czy ten Twój sposób Mote, który opisujesz w tym wątku byłby pomocny dla takich ludzi. Czy jednak ta przegroda rzeczywiście musi być "naprawiana" zabiegiem. Znam relacje osób, które również po zabiegu prostowania przegrody nadal mają problemy z oddychaniem przez nos.

nautiluz

U mnie z oddychaniem pomogły te ćwiczenia z wałkiem o których pisała EosCris

sklep ezoteryczny super produkty rozwojowe misy krysztalowe uzdrawianie strona autorska robert noble strona instytutu roberta noble strona instytutu roberta noble