Instytut Roberta Noble

Śniadanie przed treningiem

Zaczęty przez BartekP, Marzec 12, 2024, 01:53:49 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

BartekP

Pytanie do tych co trenują z rana, co jecie przed treningiem?
Chodzi mi o jakieś lekkie śniadanie, żeby nie leżało na żołądku i nie przeszkadzało w treningu.
Na razie śniadanie jem po treningu i wychodzi śniadanio-obiad, i jak częściej trenuję to ciało zaczyna słabnąć bez śniadania.

bany

Ostatnio troszke biegam i przeważnie z rana nie mam apetytu ale myślałem nad tym, że koktajl owocowy na bazie jogurtu z płatkami owsianymi byłby optymalny w moim przypadku

nautiluz

Banany węglowodany jakieś pomidory potas woda

Zależy co trenujesz chyba czy bardziej silowo czy na wydajnosc ciala na przykład

"Nie znam się ale się wypowiem"

Robert Noble

Ja nie trenuję z rana :) trenuję jak już strawię obiadek ;) Ale gdybym trenował z rana, to pewnie bym tylko czegoś się napił, z racji, że śniadanie jem tak koło 11 ;)

EosCris

Ja nigdy nic nie jem przed treningiem, trenuję zazwyczaj z rana (tyczy się to i cardio i siłowego) , śniadanie wlatuje o koło 11-12 :) ale ja nie jestem na węglozie więc to trochę inaczej.

Przez lata przerabiałam, jak mi się ćwiczy najlepiej i poranny trening na czczo jest najlepszy, najbardziej wydajny. Nie lubię ćwiczyć po jedzeniu ani wieczorami :) Ale to już inna historia  ^-^

BartekP

Spróbuję dodać jakieś lekkie węgle :)
Trenuję dwa razy w tygodniu bardziej siłowo i dwa bieganie, jak mniej trenowałem to na pusty żołądek było dobrze, ale teraz czuję że ciało się domaga jedzenia :) bo oklapnę bez energii na treningu.
Wolę z rana ćwiczyć bo treningi bliżej wieczora za bardzo mnie pobudzają i kiepsko się śpi.

EosCris

Cytat: BartekP w Marzec 12, 2024, 10:13:45 PMSpróbuję dodać jakieś lekkie węgle :)
Trenuję dwa razy w tygodniu bardziej siłowo i dwa bieganie, jak mniej trenowałem to na pusty żołądek było dobrze, ale teraz czuję że ciało się domaga jedzenia :) bo oklapnę bez energii na treningu.
Wolę z rana ćwiczyć bo treningi bliżej wieczora za bardzo mnie pobudzają i kiepsko się śpi.

Nie oklapniesz bez jedzenia, to Ci mówi tylko Twój umysł :) Organizm sobie poradzi :) jak skończą się węgle to organizm weźmie z ketonów wiec spokojnie da radę :)
A ćwiczenia z rana są super, bo potem już nie trzeba sobie dnia pod to układać :D

Robert Noble

Podpowiem, że na lepszy sen warto sobie zapodać Reishi. Nie tylko fajnie wycisza i chce się słodko spać, ale również organizm lepiej się regeneruje. Sen jest głębszy, z mniejszą ilością pobudek.

EosCris

Cytat: Robert Noble w Marzec 13, 2024, 11:48:32 AMPodpowiem, że na lepszy sen warto sobie zapodać Reishi. Nie tylko fajnie wycisza i chce się słodko spać, ale również organizm lepiej się regeneruje. Sen jest głębszy, z mniejszą ilością pobudek.

Tak zdecydowanie! Dobrze prawisz Nobelku :D Reishi jest git jak dzień jest taki bardzo intensywny i gdzies z 30 minut przed snem sobie go wypić z ciepła wodą :)  O:-)  <kociol\>

Ana

Cytat: EosCris w Marzec 13, 2024, 11:55:05 AM
Cytat: Robert Noble w Marzec 13, 2024, 11:48:32 AMPodpowiem, że na lepszy sen warto sobie zapodać Reishi. Nie tylko fajnie wycisza i chce się słodko spać, ale również organizm lepiej się regeneruje. Sen jest głębszy, z mniejszą ilością pobudek.

Tak zdecydowanie! Dobrze prawisz Nobelku :D Reishi jest git jak dzień jest taki bardzo intensywny i gdzies z 30 minut przed snem sobie go wypić z ciepła wodą :)  O:-)  <kociol\>

Ahaa, dzięki bo tak się zastanawiałam:)

Miłek

Nie można wyświetlić tego załącznika.

Moja ulubiona przekąska:

1. 4-5 żółtek
2. 80 gram masła
3. łyżeczka kakao
4. łyżeczka miodu.

@Robert i @Cris warto wspomnieć, że na ketozie świadomość też wzrasta i to znacznie.

EosCris

Cytat: Miłek w Marzec 13, 2024, 06:02:49 PMNie można wyświetlić tego załącznika.

Moja ulubiona przekąska:

1. 4-5 żółtek
2. 80 gram masła
3. łyżeczka kakao
4. łyżeczka miodu.

@Robert i @Cris warto wspomnieć, że na ketozie świadomość też wzrasta i to znacznie.

Wooow! Zaskoczyłeś mnie bardzo pozytywnie Milek :D jaki ciekawy deserk/posiłek . Btw. Z tym, że jesteś na ketozie chyba jeszcze bardziej :D

@Miłek świadomość bardzo się polepsza na ketozie :) w końcu umysł nie jest tak zamulony przez węgle wszechobecne ;)

BartekP

Cytat: EosCris w Marzec 13, 2024, 11:31:23 AM
Cytat: BartekP w Marzec 12, 2024, 10:13:45 PMSpróbuję dodać jakieś lekkie węgle :)

Nie oklapniesz bez jedzenia, to Ci mówi tylko Twój umysł :) Organizm sobie poradzi :) jak skończą się węgle to organizm weźmie z ketonów wiec spokojnie da radę :)
A ćwiczenia z rana są super, bo potem już nie trzeba sobie dnia pod to układać :D

Tylko że ja jestem jeszcze na zwykłej diecie :)
Edukuje się w keto, musiałbym przejść adaptację na keto żeby organizm nauczył się korzystać z ketonów, jak człowiek nie jest na diecie keto to słabo działa.
Na razie trenuję na czczo, ale widzę że chyba najpierw muszę wyregulować sen :) a potem się dietą zająć.

EosCris

To też Bartku, ale mimo wszystko, nawet jak nie jesteś na keto to organizm szuka źródła energii jak wyczerpie sie glikogen w mięśniach to sięga po ketony wytwarzane w wątrobie.  ^-^

Jak już się przestawiłbyś na odżywianie tłuszczowe, to będzie pobierał z tłuszczu jeśli nie doprowadzisz do ketozy całkowitej :D
To są dość skomplikowane procesy biochemiczne na których ja się zupełnie nie znam :D ale warto sie zapoznać z tym rodzajem żywienia.

A tak jak powiedział Miłek, żywienie czy to keto czy optymalna znacząco podnosi świadomość :)

Ale niektórym niestety nawet dieta nie pomoze aby stać się "mądrym" no ale wiadomo nie od dziś, na głupotę nie ma
 lekarstwa ;) hiihi

Mateusz199

Kiedy trenuję rano, staram się zjeść coś lekkiego i łatwostrawnego przed treningiem. Najczęściej sięgam po owoce, takie jak banana lub jabłko, które dają mi szybką dawkę energii, ale nie obciążają żołądka. Czasem dodaję do tego trochę orzechów lub jogurtu greckiego dla białka i tłuszczów, które pomagają mi utrzymać energię przez cały trening. Ważne jest dla mnie unikanie ciężkich posiłków, które mogą spowodować uczucie ciężkości podczas ćwiczeń.

Pozdrawiam, Mateusz 😊

sklep ezoteryczny super produkty rozwojowe misy krysztalowe uzdrawianie strona autorska robert noble strona instytutu roberta noble strona instytutu roberta noble