Instytut Roberta Noble

Sprawy Techniczne

Zaczęty przez Robert Noble, Sierpień 12, 2013, 01:44:24 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Robert Noble

Black week zadziałał i kupiłem moduł z 35% rabatem. Najnowsza wesja modułu seo pro mod 2.4.8.
Teraz trzeba przetestować czy forum działa i czy można się rejestrować. Jeśli nie, to jest trochę klops. Sprawdźmy również czy forum się będzie lepiej wczytywać...

nautiluz

Tu się wczytało szybko i elegancko

Czuję że niektóre wątki tak zamulają - ten się odpalił momentalnie

Zarejestrować się nie udało

Robert Noble

Ogólnie ta rejestracja działa, nie działa w momencie kiedy forum się zmuli. To była główna przyczyna tego niepowodzenia. Okazuje się, że moduł związany z seo jest niezbędny by w ogóle forum chodziło, bo po jego odinstalowaniu nie działa :( Zatem teraz trzeba rozwikłać zagadkę, dlaczego forum raz działa raz nie.

Toltec

Spróbój usunąc cache czyli coś w rodzaju plików tymczsowych/smieci pozostających po zmianach. Masz taką opcję ?

nautiluz

Po prostu coś jest zwalone i powoduje błędy typu memleak albo mieli zbyt długo i następuje timeout gdzieś jakiś proces PHP się na czymś wykrzacza powstają kolejne procesy i zapycha się pamięć na serwerze

nautiluz

No i co i lepiej teraz chodzi chyba jak wszedłem to śmiga jak miło

Jeszcze jedna rzecz poprawić I myślę że na dłużej będzie spokój :D

nautiluz

Tu jest jeszcze coś dziwnego może ten moduł share-owania na social media coś jest uwalony

Robert Noble

Forum zaczęło śmigać, jest to zasługą Nautiluza, który nieskazitelnie pomagał mi w ogarnięciu tego tematu. Mam nadzieję, że będzie już teraz tak szybko działało cały czas i nie będzie żadnych problemów.

Śmieszne jest, że główną przyczyną niedziałającego forum jest prawdopodobnie moduł SEO Mod, na który czaiłem się by zakupić go w black weeku. No cóż musi być wesoło :)

Dziękuję Nautiluz za Twoją bezinteresowną pomoc  <3   

nautiluz

Niech nam wszystkim służy- interes też mam w tym - bo mogę tu pisać wygodniej, między innymi  ^-^

No i mogę pograć na bombkach 😅

nautiluz

Swoja droga ten moduł seo można by spróbować zainstalować raz jeszcze, teraz, kiedy wiemy, jak go usunąć.

Może po udanym usunięciu z bazy również usunięte zostały jakieś problematyczne elementy które powodowały problemy i teraz instalując ten moduł "na nowo" zadziałał by prawidłowo 🤔

Do sprawdzenia!

Ana

Cytat: nautiluz w Grudzień 16, 2024, 11:18:39 PMNiech nam wszystkim służy- interes też mam w tym - bo mogę tu pisać wygodniej, między innymi  ^-^

No i mogę pograć na bombkach 😅

Super Nauti ze mogłeś pomóc wszyscy skorzystamy 🥰

Lana

Śmiga jak ta lala! Kawał roboty zrobiliście  <3
<szczesliwy>

sklep ezoteryczny super produkty rozwojowe misy krysztalowe uzdrawianie strona autorska robert noble strona instytutu roberta noble strona instytutu roberta noble