Instytut Roberta Noble

Ostatnie wiadomości

LITERATURA WIEDZA WYWIADY CIEKAWOSTKI / Odp: Dlaczego ludzie nie fiksu...
Ostatnia wiadomość przez Ana - Lipiec 15, 2025, 06:59:51 PM
Cytat: Sebastian w Lipiec 15, 2025, 06:32:28 PM
Cytat: Robert Noble w Lipiec 15, 2025, 02:24:23 PM
Cytat: Sebastian w Lipiec 15, 2025, 11:23:10 AMZacząłem zapisywać sny, których prawie w ogóle nie pamiętałem oraz włączam wasze medytacje prowadzone przed snem i staram się utrzymać świadomość jak najdłużej.

Proponuję jeszcze zastosowanie filarów nieskazitelności. Jest ich sporo, ale na dobry początek można popracować nad 4 które są opisane w Nagualu Julianie.

Przeczytałem książkę, staram się je wdrożyć w życie. Dziękuję.

Nurtuje mnie tylko pytanie o ego. Bardzo długi czas interesowała mnie filozofia buddyzmu tam głównym założeniem oświecenia jest przerwanie ciągłych inkarnacji i zjednoczenie się ze źródłem. Wy pragniecie czegoś innego zatrzymanie ego i kontynuację tej osobowości. Wiem, że brakuje mi jakiegoś elementu, żeby to zrozumieć, czy te drogi są inne czy po prostu ją czegoś nie dostrzegam?
Są inne drogi oczywiście, fajnie ze zauważyłeś istotną rzecz,o kontynuacji swojej Swiadomosci.  Będąc na tej ścieżce ktora proponują Czarownicy EosCris i Robert Noble mamy doczynienia z rozwojem Swiadomosci i właśnie kontynuowaniem swojej tożsamości ego. Nie Będąc liściem na wietrze, wszystko tu i teraz. Pełna Świadomość teraz jak i po śmierci. Do tego prowadzi ta droga poprzez praktyki i uważność. Filary nieskazitelnosci które powinno się praktykować jako Wojownik prowadzą nas do tego celu. Niezbędne jest gromadzenie energii własnej i odpowiednie gospodarowanie nią. Ukierunkować się nie tylko na cel a na drogę, to ona jest najważniejsza.  A czym jest droga? Droga jest miłością którą odkrywając daje nam jeszcze większą perspektywę na nasz cel.
Ostatnia wiadomość przez Sebastian - Lipiec 15, 2025, 06:32:28 PM
Cytat: Robert Noble w Lipiec 15, 2025, 02:24:23 PM
Cytat: Sebastian w Lipiec 15, 2025, 11:23:10 AMZacząłem zapisywać sny, których prawie w ogóle nie pamiętałem oraz włączam wasze medytacje prowadzone przed snem i staram się utrzymać świadomość jak najdłużej.

Proponuję jeszcze zastosowanie filarów nieskazitelności. Jest ich sporo, ale na dobry początek można popracować nad 4 które są opisane w Nagualu Julianie.

Przeczytałem książkę, staram się je wdrożyć w życie. Dziękuję.

Nurtuje mnie tylko pytanie o ego. Bardzo długi czas interesowała mnie filozofia buddyzmu tam głównym założeniem oświecenia jest przerwanie ciągłych inkarnacji i zjednoczenie się ze źródłem. Wy pragniecie czegoś innego zatrzymanie ego i kontynuację tej osobowości. Wiem, że brakuje mi jakiegoś elementu, żeby to zrozumieć, czy te drogi są inne czy po prostu ją czegoś nie dostrzegam?
LITERATURA WIEDZA WYWIADY CIEKAWOSTKI / Odp: OOBE. Życie realnym mitem...
Ostatnia wiadomość przez mavej - Lipiec 15, 2025, 06:29:07 PM
No i gitara, książka zamówiona:)  piękne dzięki 🙏
LITERATURA WIEDZA WYWIADY CIEKAWOSTKI / Odp: OOBE. Życie realnym mitem...
Ostatnia wiadomość przez Robert Noble - Lipiec 15, 2025, 02:25:34 PM
Premiera 4.08.2025, już ruszyła przedsprzedaż na szamańskim. Zapraszam do składania zamówień.

https://szamanskibeben.pl/ksiazki/2065-oobe-zycie-realnym-mitem-robert-noble.html
Ostatnia wiadomość przez Robert Noble - Lipiec 15, 2025, 02:24:23 PM

Ostatnia wiadomość przez Sebastian - Lipiec 15, 2025, 11:23:10 AM
Zacząłem zapisywać sny, których prawie w ogóle nie pamiętałem oraz włączam wasze medytacje prowadzone przed snem i staram się utrzymać świadomość jak najdłużej.
Ostatnia wiadomość przez EosCris - Lipiec 15, 2025, 09:36:08 AM
CytatZnalazłem dużo praktyki wykraczającej poza to co namacalne, brakowało mi doświadczeń tego co ciężko wytłumaczyć. Czytałem o wielu rzeczach, ale ich nie doświadczałem. Tutaj też jest odpowiedź na zagadnienie tematu. Książki Roberta są drogowskazem jak wiedzę doświadczyć, a nie otrzymać. Ta forma jest dla naszego społeczeństwa mniej atrakcyjna, bo trzeba poświęcić energię.

Jaką np. praktykę znalazłeś u nas, która daje Ci bezpośredni wgląd w to o czym mówimy?
Ostatnia wiadomość przez Sebastian - Lipiec 15, 2025, 09:20:18 AM
Cytat: EosCris w Lipiec 15, 2025, 07:51:35 AM
Cytat: mavej w Lipiec 14, 2025, 08:44:13 PMKilka osób wg. maveja trafnie tu napisało, ludzie czytają książki dla rozrywki, a tu trafiają na treści, które wymagają wysiłku, zastanowienia się, wykonania pracy. No a oni chceli tylko się rozerwać, być nieświadomym automatem, a tu mowa jak być świadomym, a tfu 😆

Tak naprawdę nikt nikogo w żadnej książce nie zachęca do praktyk. A my Robertem robimy to na kanale. Mylicie pojęcia moi drodzy. Zanim sięgniesz po książkę to tego nie wiesz, że dobrze jest praktykować to o czym autor pisze.

Inne książki napędzają ich czytelnicy. Zatem jeśli ludzie sami napędzają tamte, to dlaczego tych nie?

@Sebastian a co konkretnie znalazłeś u nas? Ja dalej lubię Junga ;) jedyna jego wada, ma mocno rozbuchany dialog Wewnętrzny  ;) 

Znalazłem dużo praktyki wykraczającej poza to co namacalne, brakowało mi doświadczeń tego co ciężko wytłumaczyć. Czytałem o wielu rzeczach, ale ich nie doświadczałem. Tutaj też jest odpowiedź na zagadnienie tematu. Książki Roberta są drogowskazem jak wiedzę doświadczyć, a nie otrzymać. Ta forma jest dla naszego społeczeństwa mniej atrakcyjna, bo trzeba poświęcić energię.
Ostatnia wiadomość przez EosCris - Lipiec 15, 2025, 07:51:35 AM
Cytat: mavej w Lipiec 14, 2025, 08:44:13 PMKilka osób wg. maveja trafnie tu napisało, ludzie czytają książki dla rozrywki, a tu trafiają na treści, które wymagają wysiłku, zastanowienia się, wykonania pracy. No a oni chceli tylko się rozerwać, być nieświadomym automatem, a tu mowa jak być świadomym, a tfu 😆

Tak naprawdę nikt nikogo w żadnej książce nie zachęca do praktyk. A my Robertem robimy to na kanale. Mylicie pojęcia moi drodzy. Zanim sięgniesz po książkę to tego nie wiesz, że dobrze jest praktykować to o czym autor pisze.

Inne książki napędzają ich czytelnicy. Zatem jeśli ludzie sami napędzają tamte, to dlaczego tych nie?

@Sebastian a co konkretnie znalazłeś u nas? Ja dalej lubię Junga ;) jedyna jego wada, ma mocno rozbuchany dialog Wewnętrzny  ;) 
Ostatnia wiadomość przez mavej - Lipiec 14, 2025, 08:44:13 PM
Kilka osób wg. maveja trafnie tu napisało, ludzie czytają książki dla rozrywki, a tu trafiają na treści, które wymagają wysiłku, zastanowienia się, wykonania pracy. No a oni chceli tylko się rozerwać, być nieświadomym automatem, a tu mowa jak być świadomym, a tfu 😆
sklep ezoteryczny super produkty rozwojowe misy krysztalowe uzdrawianie strona autorska robert noble strona instytutu roberta noble strona instytutu roberta noble