Instytut Roberta Noble

Czy Robert i Cris to Nagual Julian?

Zaczęty przez nautiluz, Listopad 17, 2024, 03:20:16 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Nagual Julian to Robert i Cris?

Tak
3 (37.5%)
Nie
5 (62.5%)

Głosów w sumie: 8

Głosowanie skończone: Grudzień 01, 2024, 03:20:16 PM

nautiluz

Ana

Brawo Nauti za odwagę rozpoczęcia tego wątku.  Mnie nurtuje to pytanie i ciągle do mnie powraca. Przesłanek jest sporo, choćby okładka książki Nagual Juliam i wiele innych. Do tej pory co przyswoiłam tej wiedzy mogło wydawać się to możliwe. Wiem ze Julian (rudy) na początku zawsze Cię oszuka :) Nawet jak tak nie jest jak się wydaje to tylko zostaje nam być nieskazitelnym i wytrwałym by tego się dowiedzieć.  Jeżeli Cris i Robert to nie Nagual Julian to i tak może się tak wydawać bo reprezentują jego Moc i wiedzę.  Reprezentują Ducha. 🙂

Ana

Czyli i tak i nie , bo Mistrz jest tylko jeden 😀😍

Toltec

Julian z tego co wiadomo z książek Castanedy lubił wkręcać kogoś aż czasami ocierając się wręcz o okrucieństwo, A Robert i Cris są dla nas bardzo delikatni. To się trochę gryzie, ale i tak odpowiedź na koniec będzie  " i tak i nie " qrwa fa:)

EosCris

Toltec, to co pisał Carlos, to trzeba zweryfikować samemu :) Tak samo to co mówimy my :) Trzeba samemu doświadczyć spotkania z Nagualem aby wiedziec jaki on jest! Jedno jest pewne, dla każdego jest inny :)

kynek

Nemo

Dla mnie To Cris i Robert. Choć samo słowo "Cris" i "Robert" nie mówi nic kim są w swojej istocie. Zresztą chyba trudno powiedzieć kim ktoś jest naprawdę jeśli samemu się nie doświadczy kim się jest🤷🏻

Robert Noble

Z racji, że ankieta jest bardzo ciekawa, nie biorę w niej udziału aby wynik był bardziej "WASZ" jednakże warto aby każdy oddał swój głos. Nie wstrzymujcie się z głosowaniem. To da nam lepszy wynik.

Palo Santo

Ja widzę te sprawę inaczej !Dla mię nie na znaczenie czy są Nagualem Juljanem!
A dlaczego? Ponieważ byli jego uczniami i nie tylko przez Juliana inni
Naguale z grupy,również się to tego przyczynili.Co jest opisane w książkach Roberta.
Z reszta są oni upoważnieni przez samego Juljana do wykonania tego szytnego zadania,
Co sprawia ze maja ta Moc która jest niezbędna ,
aby sprostać temu zadaniu.Pewnie ze chyba wszyscy tęsknimy za
Julianem i jego unikalną osobowością i humorem i tym wszystkim co sobą reprezentuje!
Ale Robertowi i Cris niczego nie brakuje aby wykonać,
nieskazitelnie szkolenie nas na wojowników a wybranych być może na czarowników,
czego my wspierający padniemy dokonać!
I nie piszcie mi ze się pozlizuje !Pisze tak bo właśnie tak to czuje- uważam

Lana

Z tego co udało mi się wychwycić po "puchnięciu", to jesteśmy połączeni z Duchem, ze źródłem, czyli jesteśmy tym samym dopóki się nie staniemy wojownikami.
Dopiero przy staniu się Czarownikiem odzyskujemy swoją tożsamość jako na przykład Robert czy Cris. Ale czy rozdzielamy się wtedy jako odrębne byty?

No więc mam wrażenie, że jesteśmy i jednym i drugim w tym samym czasie. Ciężko opisać dokładnie co mam na myślimy. Ale. Wyobrażam to sobie jak jedna ciągła linia na papierze z drobnymi wypukłościami (czyli Źródło i Świadomości Czarowników w jednym).

Brakuje mi tu trzeciej i czwartej odpowiedzi 😁

Silver

Robert i Cris są przedłużeniem Naguala Juliana. W fizycznym świecie są wręcz jego reprezentacją, więc zaznaczam odpowiedź na tak, ale rzeczywiście brakuje trzeciej odpowiedzi "i tak i nie". :)

Toltec

Cytat: EosCris w Listopad 18, 2024, 04:43:48 PMToltec, to co pisał Carlos, to trzeba zweryfikować samemu :) Tak samo to co mówimy my :) Trzeba samemu doświadczyć spotkania z Nagualem aby wiedziec jaki on jest! Jedno jest pewne, dla każdego jest inny :)

Dla mnie raz był lodowaty a raz cieplutki i puszysty
także i tak i nie :)

Robert Noble

Za mało pytań, za mało rozważań. Toltuś kto dla Ciebie taki był ciepły ? Konkretnie napisz, co to znaczy, jak to odbierałeś. To szczegóły, które mogą być istotne, i innym dadzą możliwość wejścia w tryb analizy.

nautiluz

Ciekawe, że większość głosów na nie 🤔 kto jak głosował? Że przeważyła taka odpowiedź?

Silver

Nauti a Ty jak głosowałeś, w końcu to wątek założony przez Ciebie i jaki był główny zamysł tego pytania? Sprawdzasz czy ktoś coś wie z Nas... Może przedstaw swoje zdanie na ten temat jak Ty to widzisz.

Ja uważam, że Nagual Julian jest odrębną istotą, ale są ze sobą ściśle powiązani.

Ogólnie bardzo ciekawie by było jakby każdy z Nas wypowiedział się co sądzi na ten temat i kim w ogóle jest Nagual...

sklep ezoteryczny super produkty rozwojowe misy krysztalowe uzdrawianie strona autorska robert noble strona instytutu roberta noble strona instytutu roberta noble