Instytut Roberta Noble

Przycisk Like (lubię to) pod postami?

Zaczęty przez Robert Noble, Maj 14, 2013, 01:06:31 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Czy na forum powinien być przycisk Like?

TAK
3 (60%)
NIE
2 (40%)

Głosów w sumie: 5

Głosowanie skończone: Czerwiec 11, 2013, 11:18:05 AM

Robert Noble

Czy uważacie, że przycisk Like (polubienia) pod postem użytkownika to dobry pomysł? W pewnym sensie widać by było kto wstawia dobrą i lubianą treść, z drugiej jednak strony mam wrażenie, że jest to dodatek zbędny.

robercik101

Chodzi o dziękowanie za posta? Według mnie taka opcja jest dobra ;)

Robert Noble

Tak dokładnie o to chodzi, o polubienie czyjegoś posta. Wiem, że jest dużo for, które mają taką funkcję. Pytanie czy nam jest to potrzebne?

Póki co jest mało użytkowników forum, bo strona jeszcze nie ruszyła z żadną kampanią reklamową. Jak będzie więcej głosów to wtedy będziemy mieli obraz czy użytkownicy chcą mieć taką opcję czy też nie.

Sanctus Diavolos

Ja ogólnie jestem na nie. Cyrk się zacznie robić z tymi lajkami

AMOS

Moim zdaniem będzie więcej korzyści, niż zagrożeń,

można poczekać aż się uzbiera więcej użytkowników i wtedy zrobić ankietę

Robert Noble

Przedłużyłem czas trwania ankiety jeszcze o 21 dni. W tym czasie myślę zarejestruje się paru użytkowników, a jeśli nie to zliczy się głosy tych co już wzięli udział w głosowaniu.

deiw

Jeśli chodzi tutaj o ,,dzięki" takie jak na oobe.pl to jestem za. Byłoby widać, co jest przydatne i wartościowe jak Noble wcześniej napisał. Jeśli chodzi o takie facebookowe lajki to jestem na nie.

Robert Noble

Ok, umieścilem przyciski głosowania na podobający się i nie podobający. Są to te strzałki, które widać w każdym poście. Dzięki temu będzie można głosować na na fajne posty i oddać swój głos negatywny, gdy nie będzie nam się podobała jakaś treść. Zobaczymy jak to będzie funkcjonować, osobiście uważam, że nie warto nadużywać tej funkcji. Tylko w skrajnych postach, gdy coś jest naprawdę fajnego, lub nie.

robercik101

Jest druga strona tego rozwiązania, ludzie będą specjalnie nabijać posty, bo być może ktoś je zalajkuje, tak jak ze statystykami ;)

Robert Noble

Robercik, sztuczne nabijanie postów może tylko spowodować bana :) Nie bez powodu punkt pierwszy regulaminu mówi o tym, aby pisać wartościowe posty.

Coldfire899

To raczej nie spowoduje nabijania postów bo jedyna korzyść dla użytkownika to radość, że ktoś da mu lajka, a jak będzie pisał bez wartości to lajka nie dostanie racja? Może to spowodować co najwyżej pisanie sensownych postów w większej ilości oraz reklamę samego forum dla szerszego grona odbiorców poprzez Facebooka lub Google.

Robert Noble

Jeżeli podobają wam się jakieś wątki na forum to zachęcam do klikania w social media - share topic (facebook, twitter, google+), które są dostępne w każdym temacie na dole strony. Dzięki temu ciekawe tematy mogą być przeczytane przez naszych znajomych a i forum stanie się częściej odwiedzane przez nowych użytkowników.

sklep ezoteryczny super produkty rozwojowe misy krysztalowe uzdrawianie strona autorska robert noble strona instytutu roberta noble strona instytutu roberta noble