Instytut Roberta Noble

Sprawy Techniczne

Zaczęty przez Robert Noble, Sierpień 12, 2013, 01:44:24 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

NianiaOgg

Robert, chciałam ci powiedzieć że forum przestało się zacinać jak zmieniłam przeglądarkę na google chrome :)
gdzie można ci dać plusika za fajny czat prywatny? dam tutaj gdzieś :)

Robert Noble

Tak jak już pewnie większość z Was zauważyła wprowadziłem możliwość wysyłania prywatnych wiadomości czatowych. Na dole pojawia się belka tego czata. Po lewej stronie jest informacja kto jest aktualnie online i do kogo możemy się odezwać. Z prawej strony mamy inne funkcje takie jak wyłączenie sygnału dźwiękowego, przycisk po którego rozwinięciu pojawiają nam się opcje oraz ciekawe strony www, a także możemy podzielić się forum z naszymi znajomymi na Fb.

Belkę czatu można sobie wyłączyć, trzeba wejść w CHAT BAR SETTINGS i tam wybrać odpowiednie funkcje. Wychodzi więc na to, że kto chce to używa, kto nie chce nie musi. W takiej też sytuacji modyfikacje tą pozostawiam na forum nie pytając się czy się podoba czy też nie.

Czat nie działa szybko, co jest spowodowane ustawieniami, które z założenia nie maja obciążać serwera. Uważam, że jest to fajny dodatek, który z pewnością się przyda. Wiadomości, które wyślemy za jego pośrednictwem mają ważność 1 dnia, więc jeżeli ktoś będzie offline przez dłuższy czas to najprawdopodobniej nie otrzyma takich wiadomości.

zinka

<ok> fajna sprawa i bardzo przydatna  ;)

Shining Light

Przy moim profilu pojawił się niestosowny napis "Jesteś obserwowany".
Czy mógłbyś wyjaśnić Robercie, kto takie coś tam umieścił i jak śmiał ?

Robert Noble

Oczywiście Shining już wyjaśniam. Dostałeś ostrzeżenie i dlatego jesteś pod obserwacją :) Powinieneś otrzymać stosowne powiadomienie. Dla Twojej informacji: ten napis pod avatarem jest widoczny tylko dla administracji oraz dla Ciebie, nikt z innych użytkowników tego nie widzi.

Administratorom ułatwia to śledzenie poczynań osoby ostrzeżonej.
Użytkownikowi przypomina, żeby więcej nie podpadać.

Ostrzeżenie jest zdejmowane po pewnym czasie.

Shining Light

Dziękuję za wyjaśnienie.
Informacja o ostrzeżeniu przyszła, natomiast nie określono w niej konkretnie przyczyn ostrzeżenia.
Jest tylko napisane, że za rozmowy na czacie.

Na czacie rozmawiałem o mojej radości z tego, że Niania, zasłużenie, otrzymała nagrodę za swoją forumową twórczość. Niektóre osoby próbowały ten temat wykorzystać do swoich tematów, jakie je nurtowały, a mianowicie: siłowe działania dla wygrywania swoich racji, sex i zazdrość.

Wyjaśniłem swoje stanowisko w tych sprawach. W regulaminie nie wyczytałem żadnych reguł, zabraniających dzielić się na czacie radościami, czy wyrażania swoich opinii w podniesionych sprawach. Mimo że nie napisano o przyczynach ostrzeżenia, wyczuwam niechęć paru osób do czytania moich tekstów na forum.
Zatem odtąd będę się streszczał.
Serdecznie pozdrawiam wszystkich  :)

yogiccp

Panie Robercie ten pr. czat to świetny wynalazek,szczególnie dla bardziej zaciekłych adwersarzy i nie ;D tyko

Shining Light

Cytat: Robert Noble w Wrzesień 11, 2013, 04:50:37 PM
jesteś pod obserwacją :)
Administratorom ułatwia to śledzenie poczynań osoby ostrzeżonej.
Ostrzeżenie jest zdejmowane po pewnym czasie.

Cieszę się że kierownictwo forum skupi przez pewien przynajmniej czas uwagę na moich wpisach.
Mam nadzieję że posłuży to dalszemu rozwojowi członków kierownictwa i całego Instytutu.
Plusik dla Ciebie, Robercie :)

Yoggi dla Ciebie też plusik za niezwykła trafność spostrzeżenia, z którym się skądinąd kompletnie nie zgadzam merytorycznie. Jednak odczucia i racje to dwie różne rzeczy. Odczucia szanuję, z racjami nie dyskutuję.

NianiaOgg

jakby ktoś potrzebował śmiesznych emotikon, zerknijcie tutaj :
http://marlena83.bloog.pl/kat,41430092,index.html

Robert Noble

Wprowadziłem na forum dodatkową opcję dzięki której widoczne jest kto przegląda dany dział czy też wątek.

NianiaOgg

Robert Noble

Forum troszkę się pozmieniało po zainstalowaniu nowej modyfikacji.

Kilka istotnych zmian:

1. Istnieje możliwość polubienia danego tematu za pomocą przycisku fb lubię to.
2. Możliwe jest podzielenie się z innymi danym tematem za pomocą fb, twittera, google+
3. Na dole wyświetlają się tematy podobne, co ułatwia poszukiwania na forum.
4. Jest dodane pole szybkiej odpowiedzi.
5. Wyszukiwarki powinny lepiej znajdować forum.
6. Więcej grzechów nie pamiętam...

Robert Noble

Proszę o raportowanie jeśli zauważycie jakieś błędy na forum.

NianiaOgg

A ja mam pytanie. Czy może dałoby się tak ustawić te swiatełka świecące się przy działach,  w których pojawiły się nowe posty - żeby świeciły się dotąd, aż się wszystkie nieprzeczytane otworzy?
Bo wiesz Robert, teraz jest tak, że wystarczy otworzyć ostatnio wpisany post, żeby to światełko już nie "świeciło", a tam w dziale okazuje się czeka wiele innych, które tym sposobem przeoczymy.
No więc, czy da się to zmienić? czy są takie techniczne możliwości?

Robert Noble

Niestety nie widzę, aby można było zmienić te ustawienia. Temat ten już kiedyś na czacie był poruszany. W wolnej chwili poszukam jakiegoś rozwiązania, kto wie może coś znajdę ;)

sklep ezoteryczny super produkty rozwojowe misy krysztalowe uzdrawianie strona autorska robert noble strona instytutu roberta noble strona instytutu roberta noble