Instytut Roberta Noble

Ostatnie wiadomości

LITERATURA WIEDZA WYWIADY CIEKAWOSTKI / Odp: Filmy o tematyce OBE/LD i...
Ostatnia wiadomość przez Toltec - Luty 04, 2025, 08:44:24 PM
Orion i ciemność
Jest na Netflixie
LITERATURA WIEDZA WYWIADY CIEKAWOSTKI / Odp: Filmy o tematyce OBE/LD i...
Ostatnia wiadomość przez Nemo - Luty 04, 2025, 04:52:24 PM
"Rozdzielenie" (Severance) serialik o rozdzielonej świadomości. Ciekawie jak patrzy się przez pryzmat śnienia lub snu i świadomości w rzeczywistości fizycznej. Bohaterowie chcą scalić ją w jedną świadomość. Ciekawy scenariusz. Mi się podobała gra aktorska, ujęcia kamery, kolory, muzyka z czołówki. Oddają klimat tajemnicy. 
OBE LD PROJEKCJA ASTRALNA SNY ŚNIENIE / Odp: Swiadomy sen mocy ducha z...
Ostatnia wiadomość przez Palo Santo - Styczeń 26, 2025, 02:14:23 PM

Z archiwum Palo Santa 22/11/2010 R

Witajcie, moi przyjaciele, ponownie po długiej ciszy. Mam kilka pytań i może będziecie w stanie mi odpowiedzieć, choćby na kilka pytań, to będę wam wdzięczny.

1)Wczoraj po południu próbowałem się wyciszyć, położyłem się wiec w sypialni i z pewnością drzemałem, mając jakieś tam marzenia senne. W domu było cicho i spokojnie, ponieważ zostałem tylko z synem, który był w salonie przy komputerze.

W pewnym momencie przebudziłem się, ale nie wstałem od razu, zmieniłem pozycję i chyba znowu przysnąłem. No właśnie, podczas tej drugiej drzemki stało się coś, czego nie jestem w stanie wytłumaczyć.
W pewnej chwili ktoś lub coś poruszył dzwoneczkiem, który jest na ścianie.

Są to cztery rurki, które, jak się poruszy to dzwonią każda w innym tonie Przebudziło mnie to, spojrzałam na ścianie dzwonek jeszcze dzwonił, dalej powoli się wyciszając.
Myślałem, że to mój syn zrobił ni kawał, żeby mnie obudzić, ale w pokoju go nie było. Nie było również nikogo innego!

Zawołałem syna i spytałem, czy to on zrobił mi kawał, jednak on powiedział, że nie. Moje następne pytanie do niego było, czy słyszał dzwonki.
Powiedział, że słyszał, więc nie był to sen?
Pytanie moje brzmi, co to takiego mogło być ;czy ktoś z was przeżył coś podobnego?
Może zechcecie się podzielić swoimi przeżyciami! Dziękuję z góry za odpowiedzi. Pozdrawiam was serdecznie.
A to jest odpowiedz którą w tedy otrzymałem.
Jeśli miałbym obstawiać kto poruszył dzwonkami, To jesteś moim zdecydowanym faworytem!
Mogłeś to zrobić co najmniej na 3 sposoby!
Więcej już nic nie napiszę !
Palo Santo
OBE LD PROJEKCJA ASTRALNA SNY ŚNIENIE / Odp: Sny moich cialek
Ostatnia wiadomość przez Klucznik2023 - Styczeń 25, 2025, 07:15:36 PM
Cytat: Robert Noble w Styczeń 25, 2025, 05:18:31 PM
Cytat: Palo Santo w Styczeń 25, 2025, 01:22:48 PMNie do końca się z tu z tobą zgadzam każdy ma prawo do różnorodności ale wszyscy piszą tu w zrozumiały dla wszystkich sposób !Jaki to ma sens dla ciebie pisać w kaki niezrozumiały sposób skoro jak sam przyznajesz ze twój tekst jest zakodowany ?Co mamy z niego wynieść dla nas pozytywnego ???

Dokładnie tak jak Palo Santo pisze, to jest forum dyskusyjne a nie pisanie dla samego siebie zakodowanych dziwnych treści. Jak chcesz pisać sam dla siebie to pisz w swoim dzienniku, a nie na publicznym forum, gdzie głównym założeniem jest prowadzenie dyskusji z innymi uczestnikami.

Dobra przekonaliscie mnie, nie bede pisał. Ale kiedyś wrocę obiecuję.
Noble prosze nie kasuj posta mojego, niech zostanie dla porównania.
Pozdro!
Ostatnia wiadomość przez Klucznik2023 - Styczeń 25, 2025, 07:02:46 PM
Cytat: Palo Santo w Styczeń 25, 2025, 01:22:48 PMByć oryginalnym,  na forum jednak nie wypada, trzeba być jak wszyscy. Kaidy ma naśladować innych i kroczyć tymi samymi szlakami.

Nie do końca się z tu z tobą zgadzam każdy ma prawo do różnorodności ale wszyscy piszą tu w zrozumiały dla wszystkich sposób !Jaki to ma sens dla ciebie pisać w kaki niezrozumiały sposób skoro jak sam przyznajesz ze twój tekst jest zakodowany ?Co mamy z niego wynieść dla nas pozytywnego ???

Az tak po chińsku, calkiem to nie piszę. Nie ktore rzeczy są zrozumiałe. Nie mam czasu na takie rozdrabnianie poki co. Jak mam sny to one nie pierniczą ze mną. Chcesz mieść bardzo realistyczne modre ciekawe sny, to porzuć dziecinadę. Nie interesuj się powierzchniowością snów. TYlko masz zadawac pytania- dlaczego masz ten sen, dlaczego widzisz we snie, dlaczego, widzisz kolory, dlaczego obsrwuje innych ludzi, dlaczego raz czujesz cialo a innym razem nie, dlaczego nie masz pamięci fizycznej, kim jest osoba śniąca itd I pomysl sobie teraz,  że taki zestaw pytań, zaraz po przebudzeniu lustruje- prześwietla sen na wskroś. Robię to automatycznie nawet nie zastanawiam od czego mam  zacząć.
Dzialam na kilku frontach jednoczesnie obserwując jak uwaga raz jest tutaj a potem gdzie indziej, pojawiają rożne olsnienia, za chwile obrazy emocje są penetrowane szukam przyczynowości ich powstania, potem pojawiają się sny albo sceny z poprzednich nocy ktore pokazują pewne zgodnosci i paradoksy z dzisiejszym snem.

Myslisz, że  slowami to ogarniesz? Kiedy jestęs bombardowany  wieloma nuratmi myślowymi?
Tu nie ma czasu na zastanawianie się, Masz analizować i szukać wytlumaczenia. Dopiero na koniec mozesz zapisać w formie jakiegoś logicznego spostrzeżenia w ktorych są ukryte te procesy mentalne. A poza tym, jakbym, miał ten proces cały opisywać slowami to sie nie da całkiem.
Ogolnie w tej chwili to slowa duszą moją percepcję. Skupiając się mocno na jednym pucie widzenia, wzmacniam jakies aspekt mnie kosztem innych. A tu musi być równowaga. Raz emocjonalnie odczytywać a czasem  analitycznie albo jako obserwator czekający  na mysl ktora mi wyjasni dlaczego tak jest.
Mam nadzieje że wystarczająco, wyjasniłem.

Ostatnia wiadomość przez Robert Noble - Styczeń 25, 2025, 05:18:31 PM
Cytat: Palo Santo w Styczeń 25, 2025, 01:22:48 PMNie do końca się z tu z tobą zgadzam każdy ma prawo do różnorodności ale wszyscy piszą tu w zrozumiały dla wszystkich sposób !Jaki to ma sens dla ciebie pisać w kaki niezrozumiały sposób skoro jak sam przyznajesz ze twój tekst jest zakodowany ?Co mamy z niego wynieść dla nas pozytywnego ???

Dokładnie tak jak Palo Santo pisze, to jest forum dyskusyjne a nie pisanie dla samego siebie zakodowanych dziwnych treści. Jak chcesz pisać sam dla siebie to pisz w swoim dzienniku, a nie na publicznym forum, gdzie głównym założeniem jest prowadzenie dyskusji z innymi uczestnikami.
Ostatnia wiadomość przez Palo Santo - Styczeń 25, 2025, 01:22:48 PM
Być oryginalnym,  na forum jednak nie wypada, trzeba być jak wszyscy. Kaidy ma naśladować innych i kroczyć tymi samymi szlakami.

Nie do końca się z tu z tobą zgadzam każdy ma prawo do różnorodności ale wszyscy piszą tu w zrozumiały dla wszystkich sposób !Jaki to ma sens dla ciebie pisać w kaki niezrozumiały sposób skoro jak sam przyznajesz ze twój tekst jest zakodowany ?Co mamy z niego wynieść dla nas pozytywnego ???
Ostatnia wiadomość przez Klucznik2023 - Styczeń 25, 2025, 12:43:45 PM
Cytat: Palo Santo w Styczeń 25, 2025, 10:09:51 AMTLC nie oceniaj ! \>:D Jest jak jest !!Chociaż nasz Racje to bije wszystko co tu na forom przeczytałem !

Nie dziwie się twojej reakcji. Pisze trochę nielogicznie, jakies dziwactwa ktore nie mają spójności.
Większość informacji jest zakodowana w zdaniach. Dostepne dla mnie glownie, ktos kto czyta moze powiedzieć wariat albo bajkopisarz szukający popularności.
Być orginalnym,  na forum jednak nie wypada, trzeba być jak wszyscy. Kazdy ma nasladować innych i kroczyc tymi samymi szlakami.
Ostatnia wiadomość przez Klucznik2023 - Styczeń 25, 2025, 12:04:32 PM
Cytat: Toltec w Styczeń 25, 2025, 09:55:20 AMA ile masz tych ciałek?

Normalnie tyle co każdy.
Cialo fizyczne, eteryczne, astralne , mentalne i przyczynowe.
Są jeszcze wyższe ponoć, ale to juz wykracza poza moje kompetencje i wiedzę.

Ale jest coś takiego, że mozemy tworzyć, z tych glownych ciał rożne twory myslowe, aspekty, traumy, porządania i nawyki itd. Takie twory to nazywam poboczne czesci glownych ciał, ktore aktywują się w kontakcie z otoczeniem, myslami oraz odpowiednimi emocjami. Tworząc unikalne zachowania na jawie, a we snie rozne sny. Jedne bedą toczyczyć jakiś spraw jakimi zajmuje się moj umysł w ciagu dnia, inne bedą odbiciem uwarunkowan jakie nabyłem od urodzenia itd.
Ostatnia wiadomość przez Palo Santo - Styczeń 25, 2025, 10:09:51 AM
TLC nie oceniaj ! \>:D Jest jak jest !!Chociaż nasz Racje to bije wszystko co tu na forom przeczytałem !
sklep ezoteryczny super produkty rozwojowe misy krysztalowe uzdrawianie strona autorska robert noble strona instytutu roberta noble strona instytutu roberta noble