Instytut Roberta Noble

Ostatnie wiadomości

ZDROWIE UZDRAWIANIE SPORT ODŻYWIANIE / Odp: Kącik kulinarny - keto
Ostatnia wiadomość przez EosCris - Październik 14, 2025, 12:16:27 PM
@Uptuup tu masz przepis na chlebek optymalny dra Kwaśniewskiego. Ten co miałam zrobiony na Ceremonię Dźwięku.  Jak ktoś ma ochotę to niech sobie zrobi 😘

Ps. Książka jest namiętnie używana i nie wygląda najlepiej 😅😳🤪
ZDROWIE UZDRAWIANIE SPORT ODŻYWIANIE / Odp: Kącik kulinarny - keto
Ostatnia wiadomość przez EosCris - Październik 08, 2025, 03:26:07 PM
Nalesniki keto eoscris

Smietanka 30/ 36% - 200ml
4 jaja całe
Sól do smaku
Olejek waniliowy kilka kropli może 3.
Szczypta soli.

Całość zbledowac lub roztrzepać rózgą kuchenną.

Na patelni (ja używam do naleśników) posmarować tłuszczem (ja smaruje oliwą z oliwek) tylko trochę wylać tyle aby powstał naleśnik - bedzie cienki.
Przewrócić na drugą stronę  gdy boki zaczną odstawać. Najlepiej użyć płaskiej łopatki :)

W misce wrzucić twaróg tłusty ok 200g (zależy jaki kupisz)
4 żółtka jaj. Dodać słodzik. Jak kto lubi I ile lubi. Ja prawie nie dodaje bo nie lubię słodkiego za bardzo. Również dać kilka kropli olejku lub esencji waniliowej (Czesto używam swoich dżemów na górę naleśnika i to mi wystarcza). Szczypta soli. Rozgnieść widelcem aby wszystko się połączyło.

Na usmażone naleśniki nałożyć twarożek (czy tam serek, jak kto woli :) :-p ) zawinąć w trojkat lub w rulon
I podsmażyć na masełku. Najlepiej klarowanym bo inaczej może się spalić. A nie dopuszczamy do spalenia masla bo wytwarzają się toksyczne i nie zdrowe tłuszcze trans. A ich unikamy jak ognia  >:D
Podsmażamy na "wolnym ogniu" aby się podgrzały i nabrały maslanego smaku.

Owoce jagodowe do smaku (borowki, maliny, jeżyny, pożeczki) można pominąć. Lub użyć niskoslodzonego dżemu  ze 2 łyżki do smaku.

Wykładamy na talerz polewamy śmietanką i posypujemy owocami lub kładziemy łyżeczkę dżemu. Smacznego  :-*

Ogólnie kombinacje dowolne z tymi naleśnikami. Można robić także wytrawnie z warzywami i miesem np. ;)
NAGUALIZM / Odp: Wyzwania Czarownika - na ...
Ostatnia wiadomość przez nautiluz - Wrzesień 25, 2025, 09:19:20 PM
O no faktycznie. To też 🙂

Jakoś mnie to ominęło, w trakcie. Ale fajne uczucie. Tak jak powracam do tego. Szczególnie rzucanie do miski było dla mnie radochą.
Ostatnia wiadomość przez Robert Noble - Wrzesień 23, 2025, 08:27:32 PM
A myślałem Nautiluzie, że doszedłeś do wniosku, że z pozoru dziwne zadanie, może sprawiać dużo dziecięcej radości. 
Ostatnia wiadomość przez nautiluz - Wrzesień 23, 2025, 01:25:09 PM
No i jak, były, minęły, może dyskusja, co z nich wyciągnęliście?

Ja na pewno to - że mogę i zdziwiłem się, ile jestem w stanie zrobić (pozytywnie, na poczucie wartości).

Oraz jak bardzo wyobrażenie odbiega od doświadczenia - coś z pozoru wydawało się łatwe, wcale takie nie było (np rzut do wiaderka czy miski).
NAGUALIZM / Odp: Rekapitulacja, Taisha Abe...
Ostatnia wiadomość przez Nemo - Sierpień 16, 2025, 09:12:28 PM
O proszę dokąd to ja dotarłem  ;D Ciekawy kawałek tekstu. Ciekawe myśli zawarte , jak choćby ta : "Naprawdę liczy się bycie świadomym".
Archeolog ze mnie  ;D
OFFTOPIC / Odp: Opowieści Nautiluza
Ostatnia wiadomość przez Nemo - Sierpień 16, 2025, 05:16:40 PM
Dla mnie to historia o podcinaniu skrzydeł.
Zderzenie świata dziecka, plastycznej wyobraźni z 'dorosłym' światem, 'dorosłych' ludzi, gdzie nie ma miejsca na niezwykłość.

Może ten moment gdy Ty widziałeś kawałek magii w tej usterce, twój tata widział zwykłość i szarość lub nic, a będąc pewnie autorytetem, spowodował że twoje widzenie się zawęziło.
Jak wielu dzieci w podobnej sytuacji. Dziecko chce się dopasować bo nie chce być odrzucone więc rezygnuje z magii na rzecz 'miłosci' i akceptacji rodziców.
Mogę tą historię również odnieść do siebie.

Miałeś spotkanie z Realnym Mitem już wtedy heh - ktoś coś, dał jakiś cynk i stało się coś niezwykłego.
Ostatnia wiadomość przez nautiluz - Sierpień 16, 2025, 04:02:32 PM
No,

Podejrzewam że Ci goście (z tej grupy hakerskiej) odnaleźli jakąś częstotliwość, na której, jeśli podano energię w odpowiedni sposób, reagowały np standardowe chipy w danych urządzeniach, co np efektowało zmianą bita i np wywoływało zadanie "Break" w systemie, co efektowało takim wejściem do programu w trakcie jego działania- jak ja doświadczyłem.

Może użytkownicy innych maszyn doświadczali innego zachowania - zależnie od programu czy sprzętu jaki był "atakowany"

Hakerzy najpierw po odkryciu tego zjawiska przetestowali to i mogli wówczas przygotować się na dane maszyny, z datą i godziną, uprzednio ogłaszając, że będzie coś "się działo".

Pozostaje kwestia wysłania sygnału...

Fale radiowe sieją w niskiej częstotliwości poza Europę, na długie dystanse. Wiec moze jakiś piracki nadajnik? Nie wiem, ale tak podejrzewam. Bo co to mogło innego być?

Pewnie jeszcze losowe zdarzenie. Ciekawe że akurat tego dnia i że więcej nie powtórzyło sie.

I to, że to poszło w eter tak "pocztą pantoflową" że wiedziałem że tego dnia będzie "coś" się działo.

Przecież nie miałem wtedy internetu.

Fajne rzeczy. Ale fortnite też jest świetny!
OFFTOPIC / Ok.
Ostatnia wiadomość przez Palo Santo - Sierpień 16, 2025, 12:55:17 PM
OK Robert !
Ostatnia wiadomość przez Robert Noble - Sierpień 16, 2025, 11:59:57 AM
Podejrzewam, że podobnie jak Twój tata, wszyscy czytający ten wpis zareagują podobnie, zleją to bo przecież o czym Ty do nas mówisz człowieku? Przecież to jakaś jedna wielka lipa z Twoich wywodów i pseudo paranormalnych opowieści. Nie wiadomo czy ci się to śniło czy mówisz serio, byłeś dzieckiem, więc pewnie coś Ci się pojebało.

Swoją drogą fajny komputer i te gry, które dawały więcej radości niż obecnie... (no chyba, że jest się wojownikiem).

sklep ezoteryczny super produkty rozwojowe misy krysztalowe uzdrawianie strona autorska robert noble strona instytutu roberta noble strona instytutu roberta noble