Instytut Roberta Noble

Ostatnie wiadomości

LITERATURA WIEDZA WYWIADY CIEKAWOSTKI / Odp: Filmy o tematyce OBE/LD i...
Ostatnia wiadomość przez EosCris - Luty 16, 2026, 04:06:56 PM
tez go polecam jeden z moich ulubionych na netflix ;)
Ostatnia wiadomość przez Toltec - Luty 16, 2026, 03:48:30 PM
Serial Sandman o Morfeuszu królu Śnienia.

Polecam w szczególności odcinek 11 sezonu 1-ego który można oglądać bez oglądania wcześniejszych odcinków, osobna wyłączona historia
odc 11: sen tysiąca kotów/Kalliope
Film o potędze wspólnego śnienia, bardzo czarowniczy

Na Netflix
Ostatnia wiadomość przez familyhome - Luty 16, 2026, 01:28:45 PM
Blueberry 2004, świetny klimat  8)  XIXw. Dziki zachód, szamani i wyprawy z pejotlem...
Ostatnia wiadomość przez Matlej - Luty 16, 2026, 01:22:25 PM
Perfect Days dostępny jest na Playerze za 18 zł. O życiu Japończyka, który nieskazitelnie czyści w Tokio miejskie toalety.
Ostatnia wiadomość przez EosCris - Luty 16, 2026, 01:21:16 PM
super film, wielka szkoda, ze nie dali kolejnych sezonów  :-[
Ostatnia wiadomość przez familyhome - Luty 16, 2026, 01:20:00 PM
Altered carbon 2018 sci-fi,
akcja odbywa się w przyszłości, świadomość jest umieszczana na dysku i wędruje między ciałami+ wirtualne rzeczywistości,coś w senny deseń.Jest na Netflixie
ZDROWIE UZDRAWIANIE SPORT ODŻYWIANIE / Odp: Kącik kulinarny - keto
Ostatnia wiadomość przez EosCris - Luty 12, 2026, 09:12:47 AM
Low Carb - Serowe Pączusie Mocy od EosCris  >:D

Idealne pączusie na tłusty czwartunio ;)  Są niskowęglowodanowe, więc nie obciążają Twojej energii, a smakują jak czysta magia.  :P

Składniki (Twoje artefakty):

250 g twarogu (baza, Twoja biała materia)
1 jajko (symbol nowego początku i spoiwo mocy)
20 g błonnika bambusowego (egzotyczny pył dla lekkości)
10 g gumy guar (magiczny zagęszczacz, by wszystko trzymało się planu)
2–3 łyżki erytrytolu (słodkie zaklęcie bez konsekwencji)
1/2 łyżki proszku do pieczenia (dla efektu uniesienia)
Wanilia (dla przyciągnięcia dobrych wibracji)
Tłuszcz do kąpieli (smalec lub olej kokosowy – wybierz swoje medium)

Rytuał Przygotowania:  <kociol>

W naczyniu umieść twaróg i jajko. Użyj blendera, by połączyć je w idealnie gładką, białą masę. Niech nie zostanie ani jedna grudka chaosu!  ;)

Dodaj bambusowy pył, gumę guar, słodzik, proszek i wanilię. Mieszaj powoli, obserwując, jak masa gęstnieje i nabiera mocy. Gdy poczujesz opór, odłóż narzędzia i dokończ dzieła dłonią.

Namaść dłonie olejem kokosowym (by nic złego się nie przyklejało). Formuj z ciasta równe, zgrabne kuleczki. Powinno powstać około 13 sztuk – to szczęśliwa liczba dla mnie ;)  O:-)  <szczesliwy>

W kociołku (lub garnku) rozgrzej wybrany tłuszcz. Wrzucaj pączki ostrożnie – muszą swobodnie lewitować w gorącej kąpieli, nie dotykając dna.  <medytacja>

Smaż je przez kilka minut, obracając czule, aż przybiorą kolor starego złota.  <kociol>

Wyłów je na talerz wyłożony ręcznikiem (by oddały nadmiar ziemskich spraw). Na koniec możesz je oprószyć erytrytolowym pyłem, by wyglądały jak przykryte szronem.  <gotuje>

Smacznego  <gitara>

PS. Najlepiej smakują jedzone jeszcze ciepłe, z intencją sprawienia sobie czystej przyjemności.
<dj>
NOWOŚCI / Odp: Mamy nową funkcję
Ostatnia wiadomość przez nautiluz - Luty 09, 2026, 01:47:24 PM
Może dodać jeszcze hook do bota z wstawianych filmów na YT? - będzie wtedy również informował gdy pojawi się nowy film na kanale itp

https://support.discord.com/hc/pl/articles/215162978-Jak-po%C5%82%C4%85czy%C4%87-kana%C5%82-YouTube-z-Discordem

Tu można zintegrować np też żeby automatycznie jeśli ktoś przestaje być wspierającym wypadał lub dostawał dostęp do DS
Ostatnia wiadomość przez Robert Noble - Luty 09, 2026, 12:37:19 PM
Cytat: familyhome w Luty 06, 2026, 12:08:29 AMGhost Dog:Droga samuraja z 1999,
 klasyk Jima Jurmusha z fabułą o zasadach, klimatem dzielnic Brooklynu i New Yersey, świetną ścieżką dźwiękową i podejściem do życia jak do snu...

Obejrzałem ten film, ale mnie nie porwał. Potencjał był fajny, podobało mi się jak przedstawiany był kodeks samuraja, jednak sam film... Myślałem, że skoro jest to produkcja z 1999r. to będzie bardziej przystępna. No cóż, szukamy dalej perełek :) tzn ja szukam :) Mimo wszystko dzięki Family za polecenie.
NOWOŚCI / Odp: Mamy nową funkcję
Ostatnia wiadomość przez Robert Noble - Luty 09, 2026, 12:35:52 PM
Tak, to się sprawdza, a myślałem, że będzie to przeszkadzało.
sklep ezoteryczny super produkty rozwojowe misy krysztalowe uzdrawianie strona autorska robert noble strona instytutu roberta noble strona instytutu roberta noble