Instytut Roberta Noble

Ostatnie wiadomości

LITERATURA WIEDZA WYWIADY CIEKAWOSTKI / Odp: Dlaczego ludzie nie fiksu...
Ostatnia wiadomość przez Uptuup - Lipiec 12, 2025, 12:39:07 PM
1. Wprowadzenie w życie tego co jest w książkach wymaga wysiłku.

2. Książki trafiają do małej grupy ludzi sądząc po ilości widzów na kanale. Jak zrobią się modne z jakiegoś powodu, wtedy trafią też do ludzi którzy mają tendencje do fiksowania się, ale tacy ludzie mogą fiksować się na dowolnych rzeczach :)
Ostatnia wiadomość przez Nemo - Lipiec 12, 2025, 11:15:23 AM
Doskonałe pytanie Robert! Ciekawe co mi przyjdzie, jakie słowa napiszę hehh......(po ok 15 minutach zadumy)

Sprawa jest podobna ale ujęta z innej perspektywy jak w "Książki o rozwoju świadomości są niszowe?" Nie chcąc się powtarzać powiem też troszkę inaczej.
W jednym zdaniu to Twoje książki Robert, pachną jak tęsknota, która wie, że wolność jest możliwa — ale patrzy dookoła i widzi, że większość śni sen więzienia z własnej woli. - THE END hehe

Idąc dalej......

Więzienia, które jest wygodne, pełne rozrywek, opisane przez fizykę czyli znane, pełne zmartwień, trosk i radości. Któż by chciał szukać czegoś więcej!?!?! Chyba tylko szaleńcy hehehe
Czyli jak to się mówi: paradoksalnie człowiek woli znane cierpienie niż nieznane wyzwolenie. A ograniczenia dają poczucie kontroli, sztuczne ale jednak. Typu "wiem kim jestem" - informatyk, piosenkarz itp. Wolność z kolei wymaga odpuszczenia tożsamości a to może oznaczać w dalszej perspektywie śmierć ego.
A tego przecież nie chcemy w świecie ekranów, dramatów, opinii, produktów, lęków i sam diabeł lepiej by nie wymyślił czego tam jeszcze  >:D 

W takim pejzażu książki o wolności brzmią dziwnie.
Systemy typu polityka, edukacja, praca, NFZ, wojsko,  lepiej funkcjonują jeśli człowiek wierzy że potrzebuje przewodnika. A Twoje książki Robert mówią :
,,Jesteś swoim przewodnikiem.
Zajrzyj w ciemność. Tam jest światło."

Dlatego też ludzie nie fiksują się na Twoich książkach bo wolność nie błyszczy na półce, nie jest produktem, nie da się jej sprzedać, dlatego nie trafia do mas ale zauważ też, że nigdy nie była dla mas :)

Dlatego też może z wikipedią nie idzie tak łatwo, zasięg kanału yt nie jest większy od tego co jest, nie masz tylu aktywnych wspierających ilu mógłbyś mieć.......w idealnym świecie. Ale co tam jesteśmy tutaj i magia dzieje się dzisiaj i może przełamywanie tego oporu w świadomości innych i swojej zrodzi niewyobrażalne efekty, przynajmniej ja na to liczę :)   <dj>
Ostatnia wiadomość przez Ana - Lipiec 12, 2025, 10:13:19 AM
Bo nie chcą wziąść odpowiedzialności za swoje Życie. Zeby poszerzyć swoją Świadomość potrzebna jest ciągla praca nad sobą poprzez praktyki i nieskazitelnosc, ae ludzie nie chcą tego robić, wolą się oszukiwać ze są szczęśliwi tak jak żyją.
Ostatnia wiadomość przez nautiluz - Lipiec 12, 2025, 09:30:15 AM
Ja jak się im przyjrzę, w całości, to czuję tylko serce. Serce nie może się fiksować tak jak umysł. Więc żeby umysł to zrobił, to musi najpierw posłuchać serca, albo musimy go zmusić do tego, żeby robił to, o co go poprosimy. To trudne i na starcie wiele osób odpadnie - wytłumaczy sobie np że te książki to jakieś pierdoły albo że to za trudne albo że jeszcze nie teraz.
Ostatnia wiadomość przez Jan - Lipiec 12, 2025, 09:08:49 AM
Bo po przeczytaniu nie pamiętają o czym były więc nie są w stanie zbudować trwałego systemu przekonań, które by było atrakcyjne dla ego.
LITERATURA WIEDZA WYWIADY CIEKAWOSTKI / Dlaczego ludzie nie fiksują si...
Ostatnia wiadomość przez Robert Noble - Lipiec 12, 2025, 08:03:50 AM
Zastanawialiście się dlaczego ludzie nie fiksują się na książkach Roberta Noble? Ciekawi mnie, Wasze zdanie, jeśli wcześniej o tym nie myśleliście, to teraz macie okazję.
LITERATURA WIEDZA WYWIADY CIEKAWOSTKI / Odp: Filmy o tematyce OBE/LD i...
Ostatnia wiadomość przez Mote - Lipiec 02, 2025, 12:40:18 PM
Black mirror serial, każdy odcinek inny temat.
NAGUALIZM / Odp: Czy Robert i Cris to Nagu...
Ostatnia wiadomość przez nautiluz - Lipiec 02, 2025, 09:18:11 AM
Więc ja zagłosowałem na tak.

Moim zdaniem Nagual Julian "mieszka" w Robercie i w Cris, tak samo jak Leila, i cała reszta kolektywu świadomości Grupy Czarowników.

Świadomość Roberta i Cris tez jest osobna, a zarazem "zamknięta" w sferze tego kolektywu, natomiast wszyscy mogą się manifestować w wybranym ciele.

Dotyczy to także nas, im bliżej nam do grupy tym bardziej nasza świadomość zbliża się do tej sfery.

Albo przetrwa śmierć albo zostanie "zjedzona".

Robert nie raz pisał w swoich książkach że należy uważać na Czarownice np - mimo, że są z jednej grupy, spotkanie, relacja, może się skończyć śmiertelnie - dla świadomości chociażby, moim zdaniem, jeśli przypięta jest do ego to śmierć ego może być również śmiertelna dla świadomości - w sensie takim że rozsypie się ona na cząstki.

Dlatego, m.in., trzeba być nieskazitelnym Wojownikiem, opanować Wewnętrzną Ciszę i przeżyć własną śmierć.
Ostatnia wiadomość przez Nemo - Lipiec 01, 2025, 11:16:43 PM
"Final Space" 3 sezony, taka bajka, śmieszna, kosmos, 'mooncake', muzyka! polecam
Ostatnia wiadomość przez Nemo - Lipiec 01, 2025, 11:14:59 PM
Ten! -> "W objęciach węża"
Opis
sklep ezoteryczny super produkty rozwojowe misy krysztalowe uzdrawianie strona autorska robert noble strona instytutu roberta noble strona instytutu roberta noble