Instytut Roberta Noble

Kącik kulinarny - keto

Zaczęty przez BartekP, Marzec 18, 2024, 10:26:06 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

EosCris

Jak przygotowuję Kakao Ceremonialne:


Na 250ml mleka roślinnego, (ja piję migdałowe lub kokosowe, robię sama lub kupuję)
ok 20gram kakao
łyżeczka miodu, lub jak kto woli gorzkie to bez lud słodkie to dodaje więcej
Oczywiście duża łyzka masła :D (ale to opcjonalnie ;) )
szczypta soli
 
i gotujemy na małym ogniu ok 20-30 min, lub na niskim ustawieniu płyty grzewczej. Mieszając rózgą kuchenną ale ja polecam użyć zwykłego blendera ręcznego i co jakiś czas blendować wtedy kakao wychodzi takie super aksamitne i delikatne  :-*

Jak wiecie lubię dodawać przyprawy.. często robię z kardamonem, anyżem... lub wsypuję gotową mieszankę do piernika, ale tą z "dary natury" bez dodatków  cukru.  te sklepowe mają cukier, nie używam ich :)

Smacznego O:-)


sklep ezoteryczny super produkty rozwojowe misy krysztalowe uzdrawianie strona autorska robert noble strona instytutu roberta noble strona instytutu roberta noble