Instytut Roberta Noble

kuji kiri - Czy ktoś posiada jakąś wiedzę na ten temat?

Zaczęty przez Linek, Listopad 28, 2013, 07:07:27 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Karamoon

Niestety mam marną wiedzę gdyż naprawdę jest to wiedza tajemna i nie wiele można się dowiedzieć.
Ale.. napisano:
Godai, Podczas medytacji transcendentalnych ninja wykraczał poza siebie, aby połączyć się z Uniwersalną Siłą i poprzez sekrety SANMITSU — kompilację dźwięku, słowa i specjalnego składania dłoni ładował się potrzebną do działania energią. Właśnie sita sekretu Sanmitsu dzieli się na trzy elementy spełnienia: są to intencje NENRIKI (mandala), JUMON (mantra) — dźwięki pobudzające rezonans energetyczny oraz KETSU-IN (mudry), — czyli specjalne zaplatanie palców dłoni jako fizyczna manifestacja działania. Nie są to sprawy obce współczesnym bioenergoterapeutom. W dawnej Japonii była to broń energetycz­na ninja, która nie tylko pomagała w walce, ale i leczyła oraz odsłaniała prawa natury i wszechświata. Szczególnie przed akcją, za pomocą układów, sanmitsu zwanych: ninpo mikkyo kuji goshin ho — tj. wibracji zawierających w sobie systemy generowania siły oparte na kierowaniu energii poprzez dłonie, wojownik ninja oczyszczał umysł, rozwijał siłę skupienia i opanowywał swoją psychikę, tak jak gimnastyk opanowuje ciało przed zawodami.

Linek

Taa niewątpliwie wiedza tajemna... Sam już zdążyłem zauważyć :D Masę czasu szukałem czegoś sensownego ale znaleźć coś cokolwiek w tym temacie to nie lada wyczyn. Jedynie coś wnosi ta książka, o której wspomniałem choć zatrzymałem się gdzieś z tłumaczeniem. Jakoś chęci do tematu z powodu trudności jakie występują przy tym mnie opuściły.

No nic... Znalazł się ktoś układający mudry to i znajdzie się ktoś kto zajmuje się jeszcze i medytacją. Cierpliwość popłaca ;)

sklep ezoteryczny super produkty rozwojowe misy krysztalowe uzdrawianie strona autorska robert noble strona instytutu roberta noble strona instytutu roberta noble