Instytut Roberta Noble

Książka - Alexander Eben - DOWÓD

Zaczęty przez Robert Noble, Czerwiec 19, 2013, 01:29:21 PM

« Książka - Oni byli poza ciałem - Ks. Giovanni Martinetti Sj | Starożytne tajemnice - Atlantyda - Zaginiona cywilizacja - Film »

Robert Noble

Nie tak dawno na Fb dostałem od znajomej linka z tą książką. Podobno jest to lektura, którą warto przeczytać. Jak tylko będę dysponował czasem z pewnością zakupię sobie tą pozycję. Kolejna do kolekcji z dziedziny Doświadczeń z Pogranicza Śmierci. Zawsze fascynowały mnie relacje osób, które mają takie przeżycia. Poniżej daję namiary na książkę wraz z jej krótką recenzją:

Krótka recenzja książki:

Przez tydzień pozostawał w głębokiej śpiączce z minimalnymi szansami na wyleczenie. Jego mózg praktycznie przestał funkcjonować, a ciało nie reagowało na żadne bodźce. Kiedy jego świadomość utonęła w mroku, stało się coś, czego jako naukowiec nigdy nie mógł się spodziewać.

Odkrył Niebo.

Eben Alexander, znakomity neurochirurg, szanowany wykładowca Harvardu, przez lata pozostawał sceptyczny wobec zagadnień wiary. Życie poświęcił nauce i ufał jedynie faktom. Pod wpływem dramatycznego zdarzenia musiał jednak przewartościować swoją racjonalną wizję świata. Dotknął najważniejszej tajemnicy.

Dowód zawiera piękną i niezwykle bogatą wizję zaświatów, nieporównywalną z żadną z dotychczasowych relacji. Spisana ręką człowieka nauki, specjalizującego się w badaniu mózgu, potrafiącego zachować dystans względem swoich doświadczeń, robi wrażenie nawet na najbardziej niewzruszonych sceptykach.

robercik101

Wywiad z panem Alexandrem Ebanem w Dzień Dobry TVN
http://dziendobry.tvn.pl/wideo,2064,n/zobaczyl-niebo,81585.html
i jego dwa wykłądy w Instytucie Monroe

EosCris

Książeczkę juz zakupiłam dziś,  jestem na początku i już nie mogę się doczekać co będzie dalej, prawie przejechałam swój przystanek autobusowy hihihihh :)

NianiaOgg

słuchajcie znalazłam tą książkę na chomiku, ale program uznał plik za potencjalnie niebezpieczny i kurka nie chcę eksperymentować na służbowym kompie.
możecie zerknąć na to?
http://chomikuj.pl/betty.one/zachomikowane/*c2*a7+Alexander+Eben+-+Dow*c3*b3d+Prawdziwa+historia+neurochirurga*2c+kt*c3*b3ry+przekroczy*c5*82+granic*c4*99+*c5*9bmierci+i+odkry*c5*82+niebo,2830906488.pdf

seth

Sofia

Książkę wczoraj skończyłam czytać i jest naprawdę piękna :) Czyta się jednym tchem. Fajne zakończenie :)
I miałam po niej piękny sen...Byłam sama w lesie rozkoszując się cudownością drzew. Nagle pojawił się młodzieniec ubrany na biało. Wystraszyłam się go, gdyż nie wiedziałam jakie ma zamiary i schowałam za drzewo. On pojawił się koło mnie w ułamku sekundy. Usiadł na pniu i zaczął śpiewać mi piękną piosenkę po angielsku. Trochę było o miłości, o egzystencji, o samotności. Nie wszystkie słowa rozumiałam, wiec później wpadłam na pomysł, że znajdę tekst w książeczce i go sobie przetłumaczę. Kiedy go znalazłam okazało się, że piosenka jest napisana w języku, którego nigdy dotąd nie widziałam. Nie mogłam zatem tych wyrazów wpisać w wyszukiwarkę, gdyż w ogóle nie istniał taki język :)

Shining Light

Sofia, Twój sen jest cudny !!!
Przeczytałem książkę Dowód i wpadłem w zachwyt.
U mnie ocena czy to co widzę, słyszę, co ktoś przekazuje nie wynika z jakiejś quasi - racjonalnej weryfikacji otrzymanych danych i strumienia informacji.
Nie umiem tego wytłumaczyć, na czym to polega. Jest zbliżone do czegoś, co w technikach informatycznych nazywa się obliczaniem list kontrolnych. Kiedy czytam dzieło takie jak Dowód, czy słucham tego rodzaju opowieści, komputer mojego umysłu, ciągle oblicza te sumy kontrolne, bo tylko na tej podstawie potrafię powiedzieć wierzę - nawet obcemu człowiekowi i nie wierzę w to, do czego mnie nie przekonano bo wypadł mi error w zliczaniu sum kontrolnych. W takim wypadku nie potrzeba mi żadnych weryfikacji, nie wierzę, bo suma kontrolna tego opisu się nie zgadza i wykazuje błąd.

No i to co przeczytałem w książce Dowód wibruje znakomita harmonią, a sumy kontrolne świecą na zielono i wołają PASSED!
Czyż to nie jest piękne?
Zachęcam wszystkich do lektury tej książki :)

Share via facebook Share via twitter

Share via facebook Share via twitter

sklep ezoteryczny super produkty rozwojowe misy krysztalowe uzdrawianie strona autorska robert noble strona instytutu roberta noble strona instytutu roberta noble