Instytut Roberta Noble

Książka "Ekstatyczne pozycje ciała"

Zaczęty przez zinka, Październik 12, 2014, 10:44:23 AM

« Cztery umowy-Don Miguel Ruiz | 10 rzeczy, których nie wiedziałeś na temat świadomego śnienia. »

zinka

Ekstatyczne pozycje ciała - Gore Belinda

Tereny zamieszkałe niegdyś przez pradawne ludy i plemiona są miejscem, gdzie od zawsze odnajdywano figurki i ryciny przedstawiające ludzi w specyficznych pozycjach ciała. Słynna antropolożka Felicitas Goodman odkryła, że te pozycje nie mają przypadkowego znaczenia, ale stanowią wyraz rytualnego przekazu umożliwiającego wchodzenie w trans i nawiązywanie kontaktu z istotami duchowymi.
Autorką "Ekstatycznych pozycji ciała" jest jedna z wybitnych studentek dr. Goodman - Belinda Gore. To ona odkrywa przed czytelnikiem znaczenie poszczególnych pozycji ciała, jak również opisuje technikę pracy z daną pozycją.
To nieodzowna lektura dla każdego, kto interesuje się medytacją, praktykami szamańskimi i jogą.

http://www.czarymary.pl/p_848122_ekstatyczne_pozycje_ciala_belinda_gore

zinka

Do książki dołączona jest płyta z czterema 15min. nagraniami transowymi, które można wypróbować z odpowiednio wybraną pozycją ciała.

A jest w czym wybierać, bo pozycje przedstawione w książce są różnorodne siedzące, stojące i leżące. :)

Robert Noble

No to trzeba przeczytać i wypróbować :) Coś czuję, że będę preferował pozycje leżące i stojące ;)

zinka

Trochę ciężko jest w niektórych pozycjach wytrwać 15min, leżąca jest ok, można i dłużej  w niej wyleżeć ;D

EosCris

I jak ćiwczenia Ziniu? Może sobie zakupie w przyszłości (jeśli taka w ogóle będzie  ;) ), jak będę miała więcej czasu ;) 
Ale książka mnie zaciekawiła :)

zinka

Wypróbowałam jedną siedzącą ;) , najbardziej spasowała mi leżąca ;D  jeszcze tylko trochę pokombinuję z nagraniami ;) dobiorę sobie odpowiednie dla siebie, na razie dwa przesłuchałam.
Dobiorę nagranie do pozycji  i wtedy będę dalej próbować :)

Robert Noble

Jestem w trakcie lektury tej książki. Wprowadzałem się w trans w pewnych pozycjach. Rzeczywiście nie jest lekko, bo czuje się dyskomfort nawet po kilku minutach. Sesja transu jest przewidziana na około 15 minut, a tutaj już po 5 drętwieją niektóre kończyny ;)

Ogólnie w książce jest mowa o podróżach szamańskich do światów dolnych, podobnie jak w książce "Droga Szamana". Można się znowu nakręcić na słuchanie bębnów i grzechotek...

zinka

Poddałam się trzeciemu nagraniu transowemu, kurde, ale wizji doświadczyłam ??? z tego szoku, aż się ocknęłam.
Muszę, to powtórzyć ;D , ale jeszcze przetestuję pozostałe, bo w sumie zapomniało mi się, że mam je przetestować ;)

Robert jak tam, przesłuchałeś wszystkie nagrania ? :)

Robert Noble

Wszystkich jeszcze nie przesłuchałem ;) Póki co katuje to pierwsze z bębnami, pomimo iż kiedyś już miałem okazje z nim pracować :)
Zinka ta urwana wizja to wynik transu czy po prostu przysnęłaś ;P

zinka

Chyba przyśnięcia ;D  ale i tak szok, że pamiętam z takiego krótkiego 15min przyśnięcia cokolwiek, raczej po moich godzinnych drzemkach nic nie pamiętam, nawet nie pamiętam, że cokolwiek mi się śniło, a tu taka niespodzianka, taka wyraźna wizja. ::)

Czwarte nagranie jakoś w ogóle mi nie odpowiada, najlepiej mi pasuje pierwsze z bębnami i grzechotkami. Przesłucham je od nowa i po kolei, żeby mieć porównanie, bo takie słuchanie raz na pół roku po jednym nagraniu, to nic nie daje, a zresztą i tak się nie pamięta, które jakie było  ;D

Share via facebook Share via twitter

sklep ezoteryczny super produkty rozwojowe misy krysztalowe uzdrawianie strona autorska robert noble strona instytutu roberta noble strona instytutu roberta noble