Instytut Roberta Noble

Księga Wiedzy

Zaczęty przez Marita, Sierpień 10, 2015, 07:36:45 PM

« Przekaz | Eckhart Tolle CISZA PRZEMAWIA »

Marita

Robert Noble

Jakoś mnie nie przekonuje ta Księga. Coś wyczuwam dziwną energię ;) hehe, ale tak w ogóle muszę przyznać, że księga nie jest łatwo dostępna, widocznie jest dla wybranych. A miała być dla całej ludzkości...

Nie będę się wypowiadał na temat treści jakie zawiera, ale sądząc po tym schemacie przedstawionym na filmiku mam dziwne odczucia.
Marita Ty posiadasz tą księgę to możesz coś bardziej konkretnego powiedzieć.

zinka

Tak Marita, napisz coś konkretnego co zawiera ta księga, parę mądrości możesz z niej podać :)

Marita

Witam!:)
Księga jest dostępna dla kazdego kto chce ją mieć:)
To Księga wysoko energetyczna, poszerzająca świadomosć człowieka, jest Uniewersalną Księgą opisującą program ewolucyjny ziemi ostatnich 6 tyś lat,
-wyjaśnia obecne czasy i przygotowuje nas na dni jutrzejsze,tłumaczy rolę człowieka na ziemi i w kosmosie,reinkarnacje,
-przedstawia również budowę wszechświata, wiec sobie wyobrazcie moc i wiedze danej Księgi:)
Ponadto pomaga wyjsć ponad podziały na Ziemi,
A tutaj link do strony Księgi żebyście mogli obadac temat, a zapewniam że warto:)
http://www.ksiegawiedzy.com.pl/

Marita

Właśnie sie dowiedziałam o wykładach bezpłatnych na temat Księgi w  różnych miastach,
także może akurat jest w waszym :)
Zapraszamy na cykl wykładów, ktore poprowadzi Jolanta Friedrych,
tłumacz Ksiegi Wiedzy na j.polski.
Spotkania zaplanowane są w poniedziałek 17.08 i czwartek 20.08 w
Warszawie, 

w środę 19.08 w Łodzi,
 w piątek 21.08 w Częstochowie 
w niedziele 23.08 w Katowicach. 
Również w czwartek 20.08 we Wrocławiu
konferencje poprowadzi Tereska Reganowicz, 
a w Lublinie, w piątek 28.08
Marian Kozak

Jarek81

Można ją dostać w pdf?
Nie jest to jakaś kolejna sekta? Pełno teraz takich co to mają "tajny" kontakt i wiedzą więcej niż inni a zakładając że ta książka do najtańszych nie należy to swoje już pomyślałem, za to marketing mają dobry.

Robert Noble

Marita chyba się nie zrozumieliśmy :)

Nie powiedziałaś nam nic ponad to co jest w filmiku. To, że księga jest taka i taka to nic nam nie mówi. Mnie to w sumie zniechęca do czytania, bo póki co nie ma żadnych konkretnych informacji poza taką, że to najlepsza księga z jaką obecny człowiek może mieć do czynienia.

Nie wiem dlaczego jest ona łatwo dostępna skoro kosztuje 450 zł, a nigdzie nie ma fragmentów z treści by można było cokolwiek powiedzieć. Mnie najbardziej odrzuca kwestia tworzenia grupy ludzi. To takie sekciarskie w sumie. No bo, kto tego nie ogarnia ten się nie nadaje ;) Nie szerzysz informacji na temat księgi więc to nie współgra energetycznie. Jedynie co krytykuje w tym momencie to całą otoczkę która wisi nad tą księgą. Może jestem przewrażliwiony?

Dlatego cała nadzieja w treści ;)

Marita

Jarek to nie sekta, Ja jestem wierzącą osobą, a widzisz sam robisz podzialy,;p
Robert co chcesz wiedziec wiecej? tej wiedzy nie da sie opisac calej jaką zawiera Księga, to tak jakbys mial przytaczac cale Pismo Święte;p
A fragmenty z Księgi są na stronie którą podalam i to calkiem nie spore wystarczy tylko tam wejsć, 
Sekta kojarzy mi się z narzucaniem swojej religii między innymi, a jak już pisalam to nie jest Ksiega religijna, chyba się nie zrozumielismy;p

zinka

Ten fragment mówi sam za siebie.

Oprócz tego na Korzyść Ludzkości chcielibyśmy także nadmienić Czynnik, którego Człowiek Świata jeszcze nie jest świadomy.
 W przypadku, w którym Ludzkość, przeżywająca życie na

platformie egzaminów do 23-go stulecia, może poważnie Zastosować w Swych życiach dane jej do dziś wskazówki, będą oni mogli z Łatwością Wziąć w Ramiona dni jutrzejsze. Program Zbawienia jest programem, który włączony wraz z przejściem Istoty od Połączenia Serca
ALFA do Linii Umysłu BETA. To jest (Zbawieniem Człowieka).

Raczej księga nie dla mnie :(

Marita

Zinka po czym wnosisz że Ksiega nie jest dla Ciebie?
Ja zazwyczaj sama muszę sie przekonać czy coś jest dla mnie zapoznając się z tym.:)

Robert Noble

Będzie pewnie sporo zwolenników i przeciwników w końcu życie to jedno wielkie Ying Yang :) Gdzie te konkrety, chyba przeoczyłem te darmowe fragmenty... muszę uważniej spoglądać na strony ;)

zinka

Po czym sądzę, że księga jest nie dla mnie, ano po tym, że jak ktoś pisze, że tylko prawdy zawarte w księdze prawdy nas wyzwolą, to mnie się już nie chce tych prawd czytać.

Ja tam mam swoje prawdy i się ich trzymam.

Świetlisty

Cytat: Marita w Sierpień 12, 2015, 08:00:44 PM
Zinka po czym wnosisz że Ksiega nie jest dla Ciebie?
Ja zazwyczaj sama muszę sie przekonać czy coś jest dla mnie zapoznając się z tym.:)
Witaj Marita <sun>
Masz rację, jednak przyznasz chyba, że w przypadku tej Księgi rozpoznanie do najtańszych nie należy....
Poza tym trójkąty, cokolwiek to znaczy, jak mniemam nie są dla każdego...
To już jakby wyższy stopień "ewolucji" ;)
Pozdrawiam <zmeczony>

Świetlisty

Cytat: zinka w Sierpień 13, 2015, 12:54:16 PM
Po czym sądzę, że księga jest nie dla mnie, ano po tym, że jak ktoś pisze, że tylko prawdy zawarte w księdze prawdy nas wyzwolą, to mnie się już nie chce tych prawd czytać.

Ja tam mam swoje prawdy i się ich trzymam.
Zinia, był swego czasu jeden mądry wódz narodu, który na temat prawdy wypowiedział pewne, święte słowa, ale być może nie wypada ich tu przytaczać...
Śmiem zacytować ino tylko końcowy fragment " - każdy ma swoją".
I tego się trzymajmy ;)

Robert Noble

Zakładam, że księga ma praktyczne wskazówki jak rozwinąć swoją świadomość i wejść na wyższy poziom wtajemniczenia. Wiedza wiedzą, ale i tak pozostaje praktyka.

Share via facebook Share via twitter

sklep ezoteryczny super produkty rozwojowe misy krysztalowe uzdrawianie strona autorska robert noble strona instytutu roberta noble strona instytutu roberta noble