Instytut Roberta Noble

Kurs Cudów - Aktualizacja 16.09.13

Zaczęty przez Life, Wrzesień 11, 2013, 08:49:14 PM

« Osho Rajneesh | Książka - Oni byli poza ciałem - Ks. Giovanni Martinetti Sj »

Life

Witam.

Chciałbym przedstawić wam Kurs Cudów. Książka jest Cudowna nie tylko z nazwy. Ma wielu zwolenników i wielu przeciwników. Nie jest zwykłą książką. To program nauczania widzenia oczyma dziecka. Świat nie musi się zmieniać by zmieniło się nasze spojrzenie.

Temat jest według mnie ciekawy ponieważ praktykowałem lata temu nieświadomie Kurs Cudów nie wiedząc że on w ogóle istnieje.

Można znaleźć kilka polskich przekładów. Jedne są darmowe i ogólnodostępne w internecie, inne do kupienia w formie książkowej na przykład na Allegro.

Czym dokładnie jest cały Kurs? Ciężko to opisać, bo efektem są doświadczenia, bardzo przyjemne zresztą. Nie nakłaniam nikogo do wierzenia w cokolwiek co Kurs zawiera. Wiem jednak że jego istota - bezforemna, czysta, lekka jak piórko, mówi o bardzo głębokim stanie doświadczania.

Dla niektórych Kurs jest nieczytelny i niezrozumiały. Dla innych to droga, Mistrz ukryty w każdym zdaniu prowadzący do ostatecznego pojednania z Bogiem, wszechświatem.

Kurs przyodziany jest Chrześcijańskim słownictwem. Jego istota opowiada się bardziej po stronie Buddyzmu. Książka jest zatem tak zagadkowa jak brzmi. Warto się nią zainteresować - z czystej ciekawości. Dla wielu może okazać się prawdziwym wstrząsem... i powrotem do Domu wolności.

Blog polskiego studenta Kursu Cudów (na stronie jest też wersja do ściągnięcia autorstwa "Akohard'a").

http://kurs-cudow.pl/

Aktualizacja 16.09.13:

Umieszczam dla zainteresowanych link do strony "Taraka" z bardzo ładnym dla duszy artykułem odnośnie Kursu Cudów i Zniknięcia Wszechświata Garego Renard'a.

http://www.taraka.pl/gary_renard_znikajacy_wszechswiat

Pozdrawiam Was.

Share via facebook Share via twitter

sklep ezoteryczny super produkty rozwojowe misy krysztalowe uzdrawianie strona autorska robert noble strona instytutu roberta noble strona instytutu roberta noble