Instytut Roberta Noble

zamiast postów na te tematy(literatury)

Zaczęty przez yogiccp, Październik 29, 2013, 09:23:28 PM

« Książka: "Jak rozbudzić szósty zmysł? Zaufaj swoim wibracjom"- Sonia Choquet | Wiedza Huny_5_Modlitwa »

yogiccp

proponuje odwiedzić link poniżej: :)
http://boberov.dyndns.org/Kippin/

Robert Noble

Dzięki Yogi za fajny link :) Z pewnością, gdy ktoś będzie chciał coś poczytać to sobie zajrzy. Posty maja na celu wywołać dyskusję na dany temat, więc są jak najbardziej wskazane :)

yogiccp

Jak mniej więcej się zapoznamy pobieżnie z tematami poruszonymi w tej archaicznej już literaturze,będzie wiele wątków do dyskusji na forum. :)

zinka

Na tej liście jest dużo ciekawych pozycji, parę mnie zainteresowało, nawet zaczęłam taką jedną  czytać, ale coś źle mi się czytało i sobie te pozycje zakupiłam do poczytania, nie ma to jak kontakt z książką. :D

iconka

Hallo Yogi,

czy masz jakieś propozyczje, co do tych wielu pozycji? Co byś nam polecił do przeczytania?
Które z tych książek spowodowały, że zacząłeś interesować się ezoteryką?

A może jakieś inne przeżycie pchnęło Cię na tę drogę?     

Robert Noble

Dokładnie Zinka, nie ma to jak papierowa wersja książki. Nie dość, że się fajnie czyta to jeszcze można komuś sprawić wielką radość i ją pożyczyć :)

yogiccp

Iconka  50%  odpowiedzi masz tu ,w chwili gdy się logowałem:
"Witam Wszystkich entuzjastów astrala ,OBE,geteanistyki oraz ezoteryki.
Trochę sceptycyzmu i optymizmu po 30 latach drążenia tych tematów z umiarkowanym optymizmem -chyba będzie wskazane  ;D"
Drugie 50%:pierwsza przeczytana książka na tematy oobe -to cykl książek Monroe chyba w 81 roku  +/- 1 rok.
Bez urazy-ale Ty ,ani Robert i inni  Forumowicze,w tym czasie,o tych sprawach nawet nie myśleliście.

Jak chodzi o ezoterykę -pierwszy kontakt na  na wykładach na U.J  w Krakowie w 1979r.
pierwsze oobe-ld,ok 1988r.O czym doskonale wiesz.
A poza tym ,strasznie Cię ruszyło i innych Adminów -moderatorów,fakt udostępnienie tego linku-toż to żadna tajemnica ,uważam że wiedzę na tematy astrala i nie tylko, należy  pozyskiwać ze wszystkich w miarę dostępnych źródeł-jak sama wiesz ,przy jednej dziurze to i kot zdechł.A na jednym cycku żadne szczenię ani cielak się nie wyżywi,a taka chyba jest istota tego forum
Odp . dla Roberta -nie każdy ma kasę ,lub kolegę z właściwą literaturą.Dorze jest też wiedzieć co chce się kupić i gdzie tego szukać ,taki był cel tego linku.
Uważam że forum ,poza wymianą doświadczeń ma na celu zapoznanie się ,z tym co może nas czeka
ć w astralu,a nie skazywać użytkowników na to by poruszać się po "ciemku" i próbować najgorszych rzeczy na własnej d..........
Bo to jest mało uczciwe i buja własne ego.A to jak Wiecie ,łatwo wyprowadza nas na manowce.
Książki papierowej nic nie zastąpi,żaden ebok,filmik, czy link,to jest bezdyskusyjne.
No i wybaczcie mój ekshibicjonizm w tym poście, :)

zinka

Właśnie Robert i jaka radocha jak się komuś pożyczy albo podaruje - komuś kogo ten sam temat interesuje ;) ;D

A lista ma ten plus, że można przed kupnem danej książki, przejrzeć ją i zobaczyć czy jest ciekawa czy nie i czy nas zainteresowała.
Można zadowolić się tylko jej przejrzeniem i tak też będzie dobrze.

Z mojej strony mogę polecić z listy książkę "Szaman naszych czasów'

Andriej Liewszinow, główny szaman Czukotki, opowiada jak wygląda podróż szamańska, udziela rad i dzieli się swoją wiedzą odnośnie szamanizmu.

SPIS TREŚCI:

PRZEDMOWA

ROZDZIAŁ I: WYBIERAJĄC TRADYCJĘ
ROZDZIAŁ II: KOGO SPOTKASZ W INNYM ŚWIECIE?
ROZDZIAŁ III: ŁAMIGŁÓWKI, ZAGADKI I KONFRONTACJE
ROZDZIAŁ IV: KRAJOBRAZY INNEGO ŚWIATA
ROZDZIAŁ V: SAVOIR-VIVRE INNEGO ŚWIATA
ROZDZIAŁ VI: JAK WEJŚĆ DO INNEGO ŚWIATA?
ROZDZIAŁ VII: DZIAŁANIA MAGICZNE I UZDRAWIAJĄCE
ROZDZIAŁ VIII: PRZEMIANA WEWNĘTRZNA
ROZDZIAŁ IX: WSPÓŁCZESNE PRZYKŁADY SZAMAŃSKICH OPOWIEŚCI
ROZDZIAŁ X: SZAMANIZM A SNY
ROZDZIAŁ XI: INSTRUMENTY I PRZYRZĄDY
ROZDZIAŁ XII: SZAMANIZM OBRZĘDOWY
ROZDZIAŁ XIII: ĆWICZENIA MEDYTACYJNE

Przed rozpoczęciem poznawania Innego Świata, dobrze jest wiedzieć cokolwiek o jego mieszkańcach, rozpoznawać ich w stopniu umożliwiającym nawiązanie współpracy i osiągnięcie pewnego sukcesu. Jeżeli weźmiesz jakąś istotę za kogoś innego, to przypuszczalnie stracisz korzystną sposobność uzyskania zamierzonego wyniku swej podróży, a możesz nawet całkowicie się zagubić w rzeczywistości Innego Świata.

yogiccp

Skok na "głęboką wodę " bez odpowiedniego aparatu i przygotowani,a.musi skończyć się tragicznie i tego starajmy się uniknąć.PRZYNAJMNIEJ NA TYM FORUM !!! ;)

zinka

Następną książkę którą mogę polecić to "Jaskinia starożytnych"

Ta książka jest owocem długiego życia, treningu odbytego w najznakomitszych klasztorach Tybetu i mocy, które zostały uzyskane przez ścisłe przestrzeganie Prawa. Jest to wiedza przejęta od starożytnych, spisana w piramidach egipskich, w wielkich świątyniach Andów i największej skarbnicy wiedzy okultystycznej na świecie w górach Tybetu.
T. Lobsang Rampa

a tu fragment dotyczący oobe  :)

-   Ale Dostojny Lamo! - powiedziałem szybko - co z ludźmi, którzy opuszczają swoje ciała dla samego wrażenia lub z ciekawości? Co się z nimi dzieje, kiedy wypadają z ciał i prawie umierają ze strachu? Czy nic nie można zrobić, by ich ostrzec?
Na to mój Przewodnik uśmiechnął się smutno.
-   To prawda, Lobsang - powiedział. - Wiele osób czyta książki i próbuje eksperymentować bez odpowiedniego Mistrza przy boku. Wielu ludzi opuszcza swoje ciała poprzez picie, poprzez nadmierne pobudzenie, czy poprzez nadużywanie czegoś, co nie jest dobre dla ducha. Wtedy wpadają w panikę. Jest jeden sposób, w jaki możesz im pomóc. Przez całe życie powinieneś ostrzegać tych, którzy pytają, że jedyną rzeczą/ jakiej należy się bać w okultyzmie jest strach. To strach pozwala niepożądanym myślom, niepożądanym istotom pojawiać się, a nawet kontrolować kogoś i zawładnąć nim. Ty, Lobsang, powinieneś ciągle powtarzać, że jest niczym bać się czegoś innego niż samego strachu. Wyzbywając się strachu wzmacniasz i oczyszczasz ludzkość. To strach jest przyczyną wojen, niezgody na świecie, strach kieruje rękę człowieka przeciw drugiemu człowiekowi. Strach i tylko strach jest wrogiem jeżeli pozbędziemy się naszego strachu raz na zawsze, to - uwierz mi - nie trzeba będzie się już niczego obawiać.

yogiccp

Share via facebook Share via twitter

sklep ezoteryczny super produkty rozwojowe misy krysztalowe uzdrawianie strona autorska robert noble strona instytutu roberta noble strona instytutu roberta noble