Instytut Roberta Noble

Pisanie książki z pozycji Czarownika

Zaczęty przez nautiluz, Sierpień 24, 2026, 12:44:21 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

nautiluz

Cris wielokrotnie mówiła że Robert pisał swoje książki z pozycji Czarownika.

Nie rozumiem tego.

Czy chodzi o to że miał jakieś intencje w tym swoje Czarownicze, i chce coś przez opisy np swojej nauki coś przekazać, swoją wiedzę i doświadczenie, przyciągnąć do siebie/swojego świata czytelnika? Do miejsca położenia punktu scalającego świadomości Czarownika?

Jak się skupiam nad tym to prawie łapię, ale jest to tak abstrakcyjne. Jednak chce spróbować bo musi być też namacalne, inaczej było by nic nie warte, jeśli by się tego nie dało osiągnąć.

Jak Ty to rozumiesz?

Asia

Cytat: nautiluz w Sierpień 24, 2026, 12:44:21 AMCris wielokrotnie mówiła że Robert pisał swoje książki z pozycji Czarownika.

Nie rozumiem tego.

Czy chodzi o to że miał jakieś intencje w tym swoje Czarownicze, i chce coś przez opisy np swojej nauki coś przekazać, swoją wiedzę i doświadczenie, przyciągnąć do siebie/swojego świata czytelnika? Do miejsca położenia punktu scalającego świadomości Czarownika?

Jak się skupiam nad tym to prawie łapię, ale jest to tak abstrakcyjne. Jednak chce spróbować bo musi być też namacalne, inaczej było by nic nie warte, jeśli by się tego nie dało osiągnąć.

Jak Ty to rozumiesz?

Hmm 🤔 albo ja nie rozumiem o co Ci chodzi albo bardzo to skomplikowałeś Nauti. Ja to rozumiem prosto - Robert pisał książki jak już był ogarnięty. "Ścieżka serca" jest o początkach jego drogi ale pisał ją jak już był Czarownikiem i Cris z Robertem chcą żebyśmy mieli tego świadomość. Dlatego to jak pisze i co pisze jest dokładnie przemyślane i napisał to tak a nie inaczej bo tak właśnie chciał napisać i miał w tym swój cel.

Tak to rozumiem :)

nautiluz

No to ja też tak napisałem wczoraj na czacie i Cris poprosiła Roberta o ikonkę z łapiącym się Robertem za głowę. Cholera!

Ja mam inne zrozumienie tego ale nie potrafię tego ująć w słowa, jak próbuję zintelektualizować to, co wiem, to wychodzi jakaś mamałyga.

sklep ezoteryczny super produkty rozwojowe misy krysztalowe uzdrawianie strona autorska robert noble strona instytutu roberta noble strona instytutu roberta noble