Instytut Roberta Noble

Duch jest moim Nagualem

Zaczęty przez nautiluz, Grudzień 03, 2023, 07:01:10 PM

Ptak wolności odleciał »

nautiluz

Skoro nagual w formie człowieka jest przedłużeniem ducha w tonalu, to gdy nauczyłem się już rozpoznawać ducha, i przywróciłem swoją energię, nagual nie jest mi już potrzebny - żyję tu i teraz, nie działając, czynię to, co kocham i żyję w pełni, w jedności z duchem, nagualem, intencją. Po co wychodzić skoro wszystko jest tu i teraz, doskonałe takie, jakie jest. Śmierć rzeczywiście staje się wówczas przyjacielem, miłość służy ciszy, rekapitulacja przestaje być potrzebna bo żadnej energii nie zużywamy- jesteśmy duchem, w jedności, teraz. Po co zmieniać przeznaczenie, skoro ono jest doskonałe z początku? Z ducha

Edit w zasadzie można powiedzieć że nagual jest potrzebny jako iskra, "jump-start" - ale to przecież duch działa przez naguala- ten sam który ułożył przeznaczenie - i stanął w jego formie na drodze. Gdy los staje się przeznaczeniem - jesteśmy w domu- po co szukać?

Nie chcę pieniędzy, więc je mam

Nie potrzebuje seksu, więc mam kochającą żonę

Jestem wolny, więc mam pracę, rodzinę i dom

Umarłem- więc żyję.

Ahoj!

kynek

Nagual jak Cris od czasu do czasu powtarza nie jest każdemu potrzebny.
A póki żyjesz i funkcjonujesz w świecie jako człowiek to zawsze będziesz miał coś do rekapitulacji

Mrówkojad

Od dłuższego już czasu nosiłem się z zamiarem poruszenia kwestii,
podzielenia się swoja wola z MNJ
Moja Najwysza Jaźń . Chodzi mi o przekazanie swojej woli w jej ręce
- dac jej pele pole do działania,
w sferze naszego życia tu i teraz, bez obaw ze cos źle zrobi, ponieważ
MNJ to ja sam w innym wymiarze
Takie zachowanie miałoby sens, bo kto inny niż nie ja sam z wyższego poziomu zadba lepiej niż on o moje
Życie i potrzeby tutaj na tym ziemski padole 
Jestem ciekawy co wy czarownicy wiecie na ten temat
i jak się te sprawy mają w waszym świecie
I czy takie zachowanie jest słuszne z waszego punktu czarowniczej wiedzy
w tym temacie i czy nie jest to zbyt ryzykowne działanie !

nautiluz

Skoro Ty to Ty to komu chcesz oddawać "wolę"?

Mrówkojad

Spytaj o to Roberta lub Cris oni to z pewnością lepiej ci wyjaśnią ja tylko namieszałbym
 ci w głowie !

nautiluz

Share via facebook Share via twitter

sklep ezoteryczny super produkty rozwojowe misy krysztalowe uzdrawianie strona autorska robert noble strona instytutu roberta noble strona instytutu roberta noble