Instytut Roberta Noble

Czy prowadzisz dziennik snów ? (ANKIETA)

Zaczęty przez Linek, Styczeń 11, 2014, 11:28:30 AM

« Odwiedzie spotkanie wspolne we snie | doświadczenie sny? »

Czy prowadzisz dziennik snów ?

Tak!
Nie!

Aragon

Hejka
Jak narazie  robie notatki za kazdym razem kiedy zapamiętuje sny.
Opisuje tytulem data i godzina kiedy budze sie z marzen sennych.
Sa okresy, ze przez kilka dni tygodni nic nie potrafie zapamieta, a sa dni ze nie nadarzam zapisywac jak i szkicowac obrazow ze snow.
Faunus zainspirowal mnie i zmotywowal do stworzenia miesiecznego "grafiku snu" z uzyciem kolorow co daje mi lepszy kontrast do przemyslen.
Staram sie raz na 10 dni przypomniec sobie kilka poprzednich snow...
Do konca nie umiem  przeanalizowac i odniesc korzysci, . Bez wiekszej presji trzymam sie wskazowek Roberta Noble i stopien po stopniu zaglebiam sie w LD i OOBE.
Motywacja i regularne treningi,  mimo niepowodzeń dodaja mi sily do dalszych dzialan.
Pozdrawiam

kynek

Mam opory przed spisywaniem snów. Nie chciałbym żeby ktoś je przeczytał  :-X

Robert Noble

Cytat: kynek w Luty 24, 2024, 10:51:41 PMMam opory przed spisywaniem snów. Nie chciałbym żeby ktoś je przeczytał  :-X

Dawno, dawno temu miałem podobne przemyślenia... Ale postanowiłem rozwiązać to tak, że zastosowałem pismo, które tylko ja mogłem odczytać. Takie szybko pisane bazgroły. Spisywałem jak najszybciej sen, więc nie dość że przyspieszałem proces to robiłem sobie takie kodowanie :D

bany

Miałem sen z tych bardziej swiadomych. Nie prowadzę, żadnego dziennika snów,  bo mi się nie chce więc zapisze go tutaj. Dobrze sie sklada, bo ostatnio często zaglądam na forum.

Śniło mi się, że pracowałem siedzac w domu przed kompem. Wyjrzałem przez okno (mam widok na zgliszcza kilkusetletniego dębu trafionego przez piorun obok ktorego już wyrasta nowy Dąb)...

Tutaj muszę coś wtrącić, bo wydaje mi się to ważne. Wczoraj w nocy byłem na spacerze z psem I wracając do domu podszedłem do tego dębu, dotknąłem go, zamknąłem oczy I wyraziłem intencje żeby dowiedzieć się czegoś o jego histori. Oczyma wyobraźni zobaczyłem wtedy głowę sowy.

... We śnie nagle poczułem coś ciekawego ale jednoczesnie na swoj sposob niepokojącego. Nie widziałem tego ale miałem wrażenie, że obok mojego domu przejeżdża Cyrk i nagle na mój dom spadła płachta namiotu cyrkowego. W oknie widziałem tylko jak ta kolorowa płachta zaczyna zasłaniać mi widok i nagle zrobiło się kompletnie ciemno. Taka ekstramalnie glucha i ciemna cisza jakby ktoś odciał mi zasilanie i straciłem wtedy poczucie miejsca i czasu. Poczułem się mały i bezradny , nie widziałem wyjścia z tej sytuacji i się obudzilem.

Teraz moje przemyślenia na szybko... Jestem miłosnikiem przyrody, a cyrki w dawnych czasach wiadomo... zamykały zwierzęta w klatkach.

Teraz mam w glowie dwie możliwe opcje.

1. Jakaś bliżej nieokreślona siła  próbuję mnie zamknąć w klatce, żebym przestal sie zagłębiać w tematykę przyrody w połączeniu ze śnieniem

2. Jakaś bliżej nieokreślona siła próbuję mnie zdopingować do tego , żebym próbował pokonywać takie bariery jak ta płachta narzucona na mój dom.

Chętnie usłyszę wasze opinie na ten temat.

Pozdrawiam.

bany

Przed chwilą byłem z psem odstawić dzieci do przedszkol i przed drzewem na ławce pojawiła się kaczka co jest raczej w tym miejscu niespotykane albo wczesniej nie zwróciłem uwagi. Załączam foto...

20240306-083253" border="0

nautiluz

Może to ta siła ktora Cię chce zniewolnić zmanifestowała się w postaci kaczki ;)

Ana

Cytat: nautiluz w Marzec 26, 2024, 03:28:21 PMMoże to ta siła ktora Cię chce zniewolnić zmanifestowała się w postaci kaczki ;)
Najpierw trzeba być kaczką żeby opanować moc :)

bany

No popatrzcie na nią. Siedzi sobie jak gdyby nigdy nic. Tak się zdobywa szacun na dzielni!

Ana

Cytat: bany w Marzec 26, 2024, 03:41:24 PMNo popatrzcie na nią. Siedzi sobie jak gdyby nigdy nic. Tak się zdobywa szacun na dzielni!
Dzięki:)
  Szacun dla Was ❤️

Share via facebook Share via twitter

sklep ezoteryczny super produkty rozwojowe misy krysztalowe uzdrawianie strona autorska robert noble strona instytutu roberta noble strona instytutu roberta noble