Instytut Roberta Noble

Joga Snu

Zaczęty przez noname, Październik 26, 2013, 12:52:11 AM

« OOBE a sluzby specjalne... | Jak utrzymać dłużej pełną świadomość? »

noname

Witam.

Podsyłam link do filmu Joga Snu (Dream Yoga) napisy PL w którym Tenzin Wangyal Rimpocze wyjaśnia cel starożytnej praktyki "Jogi Śnienia" pochodzącej z tradycji Bon buddyzmu tybetańskiego.

LINK: http://vimeo.com/37338760

Więcej informacji możecie znaleźć w książce "Tybetańska Joga Snu i Śnienia - Tenzin Wangyal Rinpocze" lub na stronie www.ligmincha.org

Pozdrawiam serdecznie.
도봉

Świetlisty

Robert Noble

Ja posiadam książkę:Joga snu i praktyka naturalnego światła

Ogólnie powiem szczerze, że mimo całej mądrości zawartej w tej książce jest to dla mnie bardzo ciężko przyswajalna wiedza. Dlatego Do Bong jestem ciekawy jak będzie wyglądała Twoja praktyka w jodze snu. Ja wielokrotnie podchodziłem do tego tematu, ale zdecydowanie bardziej przemawia do mnie Sztuka Śnienia Castanedy.

zinka

A ja właśnie eksperymentuję, z poradami tam zawartymi, mi. żeby zasypiać na lewym boku w przypadku kobiet i wizualizowac literę A w gardle, celem zapamiętywania snów i rano po obudzeniu wypowiadać Ahh, celem przywołania pamięci snów.
No coś tam mi wychodzi ale nie zawsze pamiętam o tym, żeby to stosować  ;)

Robert Noble

Mi te wizualizacje, nie szczególnie pomagały. Niby proste ćwiczenia, ale jakoś męczące. Kwestia spania na odpowiednim boku u mnie też nie bardzo się sprawdza, jest dokładnie odwrotnie niż być powinno :)

santisteban

w Tybetanskiej Jodze snu & snienia , sa opisane dwie rozne techniki
techn Jogi snu "operuje" na 4 ech tigle (kulkach swiatla) po ktorych
jakby "schodzimy" w sen - za pierwszym razem (nim przeczytalem, ze
jest trudniejsza) szla mi calkiem niezle : /  sproobojcie , TJS&Sn. jest
na Chomiku :)

Robert Noble

Temat wizualizowania litery A powrócił do mnie gdy ponownie sięgnąłem do wspomnianej książki. Tym razem próbowałem wizualizacji litery A w środku klatki piersiowej. Mimo iż wizualizacja do łatwych nie należy zauważyłem ciekawe efekty oraz odczucia w miejscu 3 oka. Jeśli chodzi o sny to spontanicznie uzyskałem świadomość kilka razy co z pewnością jest efektem tej wizualizacji.

Share via facebook Share via twitter

sklep ezoteryczny super produkty rozwojowe misy krysztalowe uzdrawianie strona autorska robert noble strona instytutu roberta noble strona instytutu roberta noble