Instytut Roberta Noble

Przypominające się sny

Zaczęty przez Paweł, Listopad 05, 2013, 01:37:35 AM

« Wibracje | Afirmacje OOBE\LD »

Paweł

Witam, od troche poniżej pół roku regularnie przypominają mi się sny, są to sny które od razu po przypomnieniu sobie ich silnie mną targają, ponieważ przypomina mi się kiedy mi się śniły (nawet bardzo stare, 10lat około). Nie wiem czy jest w tym coś dziwnego czy też nie ale mówiąc szczerze nigdy wcześniej tak nie miałem, a teraz to mnie troszkę dziwi - tak jakbym wiecznie chodził niewyspany i miał jakieś omamy, ale wiem że wszystkie te sny mi się kiedyś śniły. Przypominają się one o każdej porze, np kiedy spojrzę na coś lub ktoś coś powie (ale to rzadziej), dodam że troche ma to charakter mistyczny bo odpływam tam i zdarza mi się nie mieć poczucia tego że zamiast myśleć to zaczynam mówić na głos, odlatując przy tym. Może ktoś ma jakieś informacje na ów temat?

Pozdrawiam :)

Linek

Też często tak mam :) Zazwyczaj gdy myślę o tym co mi się ostatnio śniło nagle wpadają do głowy sny co do których mam pewność, że miewałem je w dzieciństwie. Zazwyczaj gdy takie coś się dzieje zastanawiam się ile razy mogło mi się to śnić i czy czasem ostatniej nocy nie został powtórzony jakiś sen z przed wielu lat.
Nie wiem czy ma to jakieś głębsze znaczenie. Zapewne jest to jakiś rozwój dla twej świadomości spraw snu. KAŻDE doświadczenia coś dają i coś rozwijają, a jeśli interesują Cie tematy śnienia itp. to na pewno jest to korzystne :)

zinka

Kiedyś we śnie obcięłam się, że już śniłam sen który właśnie śnie, i zaczęłam się awanturować, że nie będę śniła snu, który już śniłam, zrobiła się duża poruchawa, jacyś ludzie zaczęli coś tam ze sobą rozmawiać i byli w szoku, że ktoś robi z tego powodu awanturę.
Ale się zrobiło zamieszanie nie wiedzieli co mają ze mną zrobić i mnie wywaliło ze snu i się obudziłam.

Po obudzeniu miałam radochę, że im trochę namieszałam, ale nie śnią mi się już te same sny, najwyżej kontynuację  ;)

Robert Noble

Paweł poruszyłeś bardzo ciekawy aspekt śnienia. Rzeczywiście ciężko zdobyć informacje na temat tego zjawiska. Jakoś nie natrafiłem na coś podobnego. Co prawda doświadczałem czasami takich nagłych wspomnień ze snu, ale zazwyczaj nie sięgały one tak dalekiej przyszłości jak Ty opisujesz (10 lat). Myślę, że powinieneś jakoś wykorzystać ten stan przypominania. Z jakiegoś powodu się to dzieje i wydaje się, że jest to coś pozytywnego. Nic tylko brać się za praktykę, a nóż rozwiążesz zagadkę :)

NianiaOgg

a czy zdarza wam się mylić sen z rzeczywistością? 
ja tak czasami mam, że przypomina mi się jakieś zdarzenie i nie jestem pewna czy to był sen czy real :)

EosCris

Tak l, kiedyś tak miałam że nie wiedziałam czy to było w realu czy we śnie.... 

zinka

U mnie sytuacja wygląda tak, że sen odbieram jak rzeczywistość i jestem zdziwiona, że jak to ???
W rzeczywistości, to raczej nie mam takich skojarzeń, ale pewne sytuacje przypominają mi senne przeżycia o których zapomniałam po przebudzeniu ;D

Share via facebook Share via twitter

Share via facebook Share via twitter

sklep ezoteryczny super produkty rozwojowe misy krysztalowe uzdrawianie strona autorska robert noble strona instytutu roberta noble strona instytutu roberta noble