Instytut Roberta Noble

Kierunek północ - południe podczas oobe

Zaczęty przez Silvio_Manuel, Październik 28, 2013, 06:43:34 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Linek

Akurat robię remont pokoju gdzie przenoszę się w nocy do śnienia :D Jest moc!

seth

W moim przypadku nie ma znaczenia kierunek w jakim śpię. Bywa że śpię w różnych pokojach w których łóżka są zorientowane do siebie prostopadle i wychodzę w sumie tak samo.

Robert Noble

Równie dobrze moglibyśmy przeprowadzić statystyczne rzucanie kostką i wyszło by na to, że częściej wyrzucamy jedno oczko niż sześć. Zawsze jak gram w Chińczyka to mam problem, żeby w ogóle wystartować pionkiem ;)

Należałoby zadać pytanie, dlaczego kierunek północny miałby być lepszy od innego kierunku. Dlaczego miałby mieć wpływ na OOBE lub Świadomy Sen?

Sebastian

Moim zdaniem kierunek nie ma większego znaczenia, a bardziej pozycja ciała oraz temperatura powietrza. W książce o tybetańskiej jodze snu i śnienia wyczytałem, że mężczyźni powinni spać na prawym boku, z prawą ręką pod głową i lewą wzdłuż ciała, z podkurczonymi nogami. Jest to związane z praną, która biegnie po obu stronach głównego strumienia energetycznego. U mężczyzn "negatywna" prana biegnie z prawej strony, więc śpiąc na prawym boku automatycznie zmniejszamy jej przepływ, a za to zwiększamy przepływ dobrej i mądrej prany. W przypadku kobiet jest odwrotnie. W moim przypadku taka zmiana pozycji polepszyła trochę pamięć snów. Ale wiadomo, że głównie jest to kwestia wiary i osobistych poglądów, dlatego warto próbować wszystkiego. Dość istotnym czynnikiem wpływającym na sny, a o którym większość ludzi zapomina, jest świadome podejmowanie decyzji w ciągu dnia oraz pełna kontrola nad własnymi emocjami. Mówiąc inaczej: "ja" żyjące snem codziennego życia jest tym samym "ja", które żyje snem w nocy. 

sklep ezoteryczny super produkty rozwojowe misy krysztalowe uzdrawianie strona autorska robert noble strona instytutu roberta noble strona instytutu roberta noble