Instytut Roberta Noble

Percepcja czasu w świadomych snach

Zaczęty przez OneNight, Grudzień 21, 2015, 04:56:39 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

OneNight

Postanowiłem powrócić do świadomego śnienia i mam do was kilka pytań:

-W jaki sposób można zmienić percepcję czasu? Mam na myśli to, że wydaje nam się, jakby sen trwał tydzień, podczas gdy mineła jedna noc.

-Czy są jakieś sposoby na zwiększenie realistyczności snu?

-Czy były na tym forum eksperymenty ze wspólnym śnieniem?

yogiccp

Witam, przeglądanie dokładniejsze forum da Ci wiele odpowiedzi na nurtujące Cię pytania ;)

Robert Noble

Najciekawsze jest drugie pytanie. OneNight czy nie miałeś snów świadomych równie realistycznych co życie codzienne na jawie?

OneNight

Nie miałem takich snów, bo to jest takie charakterystyczne uczucie, jakbyś patrzył na świat przez szybę.

Robert Noble

Domyśliłem się OneNight, że takich snów nie masz bo inaczej nie zadałbyś tego pytania. Realistyczność snu jest wynikiem naszego postrzegania w energetycznym ciele. Jeżeli stosujesz zabiegi na dostrajanie sen musi być równie realny jak rzeczywistość fizyczna. Dziwię się, że w gorszej jakościowo rzeczywistości jesteś w stanie utrzymać świadomość.

OneNight

Nie znam żadnych zabiegów na dostrajanie. Utrzymywałem świadomość właśnie przez ten obraz.

Wiatr1000

Ja nawet zwykłe sny miałem bardzo realistyczne, nie wspominając o dawnych LD ;) I właśnie ich intensywność i realistyczność sprawiała, że miałem fałszywe budzenie się a sny były wielopoziomowe :)

OneNight

Informuję, że z dniem dzisiejszym udało mi się. Niestety, wyszedłem z formy i nie mam już tak wielkiej kontroli. Co najdziwniejsze ktoś we śnie mnie uświadomił ;)

A umie ktoś coś poradzić na postrzeganiu czasu? Wiem, że w hipnozie jest takie zjawisko.

sklep ezoteryczny super produkty rozwojowe misy krysztalowe uzdrawianie strona autorska robert noble strona instytutu roberta noble strona instytutu roberta noble