Instytut Roberta Noble

Palo Santo

Zaczęty przez kynek, Wrzesień 22, 2023, 09:17:38 PM

« Wyzwanie piosenkowe :) | zainteresowania? »

kynek

Mam w głowie filmik o kakao, o pochodzeniu.

Po ceremonii dźwięków chodzi mi po głowie zapach Palo Santo :D

I przeglądam sobie internet, a tam :

"nie kupuj!" "gatunki drzew zagrożone wymarciem" "pozyskiwanie tylko z certyfikatem" "nawet jak z certyfikatem to ekosystem umiera" "drzewo musi 'leżakować' po swojej śmierci w lesie nawet 10 lat" "używanie jest nieetyczne"  etc.

Mam mętlik w głowie @@
Zgłębialiście temat? :D

Robert Noble

Temat jest już znany od lat. Jest nagonka na Palo Santo, a nawet już teraz Białą Szałwię. Niektórzy popłynęli ostro w te fazy skrajności.

Od samego początku mamy Palo Santo, które jest pozyskiwane z martwych drzew, i jest wyleżakowane. Normalnie nie mielibyśmy tej pewności, nawet mając wystawiony certyfikat, ale mamy znajomego, który bezpośrednio jeździ w te miejsca.

Podobnie jest z Kakao, jest pozyskiwane z różnych dziwnych praktyk (wykorzystywania ludzi), dlatego wprowadziliśmy (szamanskibeben.pl) jako pierwsi w Polsce, te Kakao, które jest produkowane zgodnie ze sztuką. Ma to wpływ na cenę, ale jakość zawsze jest tego warta.

kynek

Cytat: Robert Noble w Wrzesień 23, 2023, 07:59:03 AMOd samego początku mamy Palo Santo, które jest pozyskiwane z martwych drzew, i jest wyleżakowane.

tak sądziłem :)

Też widziałem nagonkę na białą szałwię. Widocznie ktoś ma w tym interes żeby zniechęcać do zakupu.

kynek

Tak się zastanawiam, nie spalając drewienka palo santo na raz przed kolejnym zapaleniem warto zeskrobać zwęglone fragmenty, żeby był ładniejszy, mniej ,,spalony" zapach? Hmm...

Robert Noble

Cytat: kynek w Październik 08, 2023, 10:18:24 PMTak się zastanawiam, nie spalając drewienka palo santo na raz przed kolejnym zapaleniem warto zeskrobać zwęglone fragmenty, żeby był ładniejszy, mniej ,,spalony" zapach? Hmm...

Jeśli masz możliwość zeskrobania zwęglonych fragmentów to pewnie! Lepiej będzie się rozpalać :)

Robert Noble

Pamiętacie pomysł Mrówkojada jak wykorzystywać małe pozostałe kawałki Palo Santo? Trzeba mieć imadło i wkręcić śrubę :)

Share via facebook Share via twitter

sklep ezoteryczny super produkty rozwojowe misy krysztalowe uzdrawianie strona autorska robert noble strona instytutu roberta noble strona instytutu roberta noble