Instytut Roberta Noble

Wojownicy

Zaczęty przez kynek, Marzec 17, 2024, 09:54:45 PM

« Chat forum | Kąpiel w dźwiękach »

kynek

Tak sobie głośno myślę czy skoro są różne drogi zostania Czarownikiem to czy są różne drogi dla bycia Wojownikiem?

W sumie podziwiam Was za rekapitulację, celibat i za próby nieskazitelnego działania w każdym aspekcie. Zakładam, że mogą to być najlepsze bądź najszybsze drogi, ale nie czuję żeby były jedynymi. Dla mnie taka droga jest obecnie niemal niewykonalna ze względu na wybory, których dokonałem w przeszłości. Wobec czego zostaje mi poszukiwanie alternatywnej ścieżki.

Nie mniej jednak mam poczucie że idę z Wami w jednym kierunku, choć trochę równolegle, też walczę powoli osiągając  własne sukcesy na drodze do samoświadomości.

🤔🤔🤔

Robert Noble

A co jeśli nie ma innej drogi?

kynek

Cytat: Robert Noble w Marzec 17, 2024, 09:57:11 PMA co jeśli nie ma innej drogi?

Jak nie ma innej to nie można zostać Wojownikiem.

Zakładam niemniej, że nawet jak jest tylko jedna to podążanie nią może mieć wiele różnych warunków, a nie tylko 3 wykluczające

🤔

Miłek

Nigdy się nie poddawaj

kynek

Cytat: Miłek w Marzec 17, 2024, 10:19:56 PMNigdy się nie poddawaj

Tak działam!

Wzloty i upadki są wpisane w każdą drogę.
Sądzę, że to mógłby być warunek wykluczający - poddanie się.

EosCris

Kynek, to co robimy, robimy również dla zwykłych  ludzi.
Dzięki praktyce Wojownika możesz stać się lepszym człowiekiem. Co za tym idzie, lepszym mężem, ojcem, kolegą, pracodawcą, itp.itd.

Nie chodzi o to, że nie ma innych dróg do samopoznania, są. Ale żadna inna nie wprowadza na ścieżkę Czarowników tak doskonale jak ta. Nie przedłuża świadomości po śmierci jak ścieżka Czarowników.
A to co Ci mówi, że jest inaczej to Malpa, która chce Cię odwieźć od tego co dobre.

Każdy ma wolną wolę Kynek i ważne abyś robił to co Ci serce mówi a nie umysł.  Naucz się rozróżniac te dwa elementy a będziesz żył naprawdę szczęśliwy  :-*

Robert Noble

Kynek, sprawa wygląda następująco. Człowiek może starać się żyć jak wojownik i wówczas jego życie jest zarąbiste. Natomiast Wojownik to zawsze Wojownik, człowiek, który zostaje świadomością w obrębie ludzkiego postrzegania. Te praktyki o których tutaj mówimy, mogą spowodować, że świadomość zmienia się. To ma ogromne skutki, ponieważ pomimo iż żyje się dalej wśród ludzi, to już typowym człowiekiem się nie jest. Nie ma innej drogi jak poprzez odprogramowanie się z programu bycia zwykłym człowiekiem. Wiąże się to z porzuceniem ego, pracą nad poczuciem ważności itd. Dodatkowo niezbędne w tym całym procesie jest śnienie i praca z Intencjami. Wypełnianie woli Ducha. Bez tego nigdy nie jest się w pełni w tym świecie o którym mówimy.

Wszystko zależy zatem co chcesz w swoim życiu osiągnąć. Chcesz mieć świetne życie tu jako człowiek? Czy chcesz być inną istotą która żyje wiecznie? Jedno i drugie jest zajebiste gdy się jest Wojownikiem :)

Share via facebook Share via twitter
sklep ezoteryczny super produkty rozwojowe misy krysztalowe uzdrawianie strona autorska robert noble strona instytutu roberta noble strona instytutu roberta noble