Instytut Roberta Noble

Wyzwanie piosenkowe :)

Zaczęty przez BartekP, Kwiecień 18, 2024, 09:19:59 PM

« Twórczość | Palo Santo »

BartekP

Zakładam wątek piosenkowy, ale trochę inny :)
Jak zobaczyłem upadek Roberta z drzewa to pomyślałem żeby nagrać piosenkę w stylu "Grosza daj wiedźminowi" z Wiedźmina, ale teraz pomyślałem że zabawniej będzie jak każdy doda jakiś tekst do piosenki od siebie i piosenkę zaśpiewa Robert i Cris :)

Najpierw potrzebuję żeby ktoś kto umie grać na gitarze (jako tako :) ) zagrał i nagrał muzykę z piosenki "Grosza daj wiedźminowi" ale lekko pozmieniał, żeby algorytmy nie zdjęły piosenki z youtuba.
Mogę to zmontować.

Wklejajcie swój tekst do tego wątku :) (chodzi żeby dało się to zaśpiewać)

Jak to z wyzwaniami jest to zabawa :)

Zapodaję refren:
"Grosza daj Robertowi, kanał wesprzyj"

Mrówkojad

Spróbuj Tolteka z werbować posłuchałem to nie jest łatwa muza ja się nie podejmę za cienki jestem .

BartekP

Cytat: Mrówkojad w Kwiecień 19, 2024, 07:09:47 PMSpróbuj Tolteka z werbować posłuchałem to nie jest łatwa muza ja się nie podejmę za cienki jestem .
Toltec zrobi (tak napisał) i podeśle tobie tabulatury (czy jak to się zwie :) ) też będziesz nagrywał :)
(Ale można by to uprościć, nie ma być 1 do 1)
Także trenuj :D

Robert Noble

Cytat: Mrówkojad w Kwiecień 19, 2024, 07:09:47 PMSpróbuj Tolteka z werbować posłuchałem to nie jest łatwa muza ja się nie podejmę za cienki jestem .

Dobrze, że się określiłeś Mrówkojadzie, przynajmniej nikt nie będzie żywił nadziei.

Z chęcią się podejmę tego śpiewania bez względu na to jaki tekst wymyślicie, aczkolwiek fajnie jakby zawierał jakieś ciekawe przesłanie, aby ktoś niewtajemniczony mógł również na tym skorzystać.

Historia o znanym autorze spadającym z drzewa...to ciekawa piosenka.

nautiluz

Ja nie wiem co tu napisać musiał bym mieć trochę melodii żeby łatwiej ułożyć tekst bo tak to wyjdzie coś zupełnie od czapy i jak to później zaśpiewać? Wyzwanie niech będzie wyzwaniem ale w ramach wykonalności może ;D moze udostępnicie melodie i ramy zwrotek to wówczas szybciej będzie układać tekst, każdy będzie mógł dodać coś od siebie uzupełniając braki albo po kolei.

BartekP

Cytat: nautiluz w Kwiecień 20, 2024, 07:49:02 PMJa nie wiem co tu napisać musiał bym mieć trochę melodii żeby łatwiej ułożyć tekst bo tak to wyjdzie coś zupełnie od czapy i jak to później zaśpiewać? Wyzwanie niech będzie wyzwaniem ale w ramach wykonalności może ;D moze udostępnicie melodie i ramy zwrotek to wówczas szybciej będzie układać tekst, każdy będzie mógł dodać coś od siebie uzupełniając braki albo po kolei.

Też wolę pisać teks do melodii, także czekamy na Tolteca :)
Dopingujmy Tolteca !  ;D  8)
(potem Mrówkojad jeszcze dogra ukulele)

nautiluz

Ja mogę coś zagwizdać mogę dołączyć się też do rytmu...

Może w ogóle zagramy to razem w formie jakiejś konferencji - jeśli nie na żywo przy spotkaniu, może być online i wówczas to co.nagramy w grupie stanie się podkładem.

Może i tekst się jakoś "ułoży" (fristajl?  ;D )

BartekP

Cytat: nautiluz w Kwiecień 20, 2024, 08:10:23 PMJa mogę coś zagwizdać mogę dołączyć się też do rytmu...

Może w ogóle zagramy to razem w formie jakiejś konferencji - jeśli nie na żywo przy spotkaniu, może być online i wówczas to co.nagramy w grupie stanie się podkładem.

Może i tekst się jakoś "ułoży" (fristajl?  ;D )

Nagrywanie online mocno kuleje (opóźnienia), lepiej jak każdy coś nagra i się zmontuje :)
Ale najpierw główny motyw Tolteca :)

nautiluz

Ok można zrobić tak że jak będzie motyw to do tego motywu coś ktoś zagra i będzie podkład się robił w ten sposób - nagra się grając. A później i tekst się nawinie... tylko tak myślę sobie... co to za wyzwanie będzie skoro nagramy piosenkę i tekst i to zaśpiewamy. Albo może, jeszcze trudniejsze- niech Robert i Cris wówczas zaśpiewają

Swoją wersję do swojej melodii!  \>:D

kynek

ja też czekam na wersję Tolteca, łatwiej tekst wymyślić do melodii :D
Presja rośnie :D :D :D

nautiluz

kynek

Cytat: nautiluz w Kwiecień 20, 2024, 08:23:56 PMKynek zaśpiewany razem ?

A to nie Robert i Cris mają to zaśpiewać?
Ja zawsze chętny na śpiewanie :D

nautiluz

No właśnie chodzi o to że jak mamy układać tekst do muzyki na żywo to może łatwiej będzie... zaśpiewać? I zrobić to na fristajlu na przykład?

BartekP

Zrobi się podkład i pójdzie w świat, każdy będzie mógł zaśpiewać swoją wersję :)

(3 raz to piszę bo znika :) )

nautiluz

Share via facebook Share via twitter
sklep ezoteryczny super produkty rozwojowe misy krysztalowe uzdrawianie strona autorska robert noble strona instytutu roberta noble strona instytutu roberta noble