Instytut Roberta Noble

Platforma Webinarowa - pokój konferencyjny

Zaczęty przez Robert Noble, Listopad 04, 2013, 07:05:55 PM

« Punkty Respectu | Katalogi »

Robert Noble

Od dłuższego już czasu poszukujemy platformy webinarowej, aby móc przeprowadzać konferencje audio/video.

Przeszukiwałem internet i już zdążyłem się zorientować, że takie pokoje konferencyjne są zazwyczaj płatne.

Może ktoś z forumowiczów może polecić jakąś fajną platformę webinarową?

Ja sam znalazłem taki oto system: meetcheap.com

robercik101

Może Google Hangout ew Skype (z tego co się orientuję oba są bezpłatne)
Szukałem na Google free webinars i pojawiło się dużo ofert, ale większość nie była free ;)

A jednak nie wszystko trzeba kupować, lista dobrego i darmowego oprogramowania do webinaru (można też wstukać w Google Open Source Webinar, ja bym próbował z OpenMeetings, bo od Apache i ciekawie się prezentuje, ale to tylko moje zdanie ;))

Robert Noble

Dzięki Robercik za propozycje, czekamy na kolejne. OpenMeetings faktycznie nie dało rady dać na własnym serwie.

yogiccp

To by było b.fajne i konkretne, zapewne potrzebna jest do tego jakaś kaska- tak żeby działało konkretnie-ciekawe ile, i dlaczego tak drogo?  :) i czy jest realne,co na to osoby ,odwiedzające to forum myślą(deklaracje). ;)

Robert Noble

Dzięki uprzejmości Michała możemy korzystać z jego pokoju konferencyjnego znajdującego się pod adresem: http://login.meetcheap.com/conference,61059515

Możemy zatem pomyśleć nad zorganizowaniem jakiegoś webinaru online :) Na początek dobrze, aby każdy dał swoją propozycję tematów jakie chciałby, aby były poruszone na konferencji.

Świetlisty

Byłem, widziałem.... potwierdzam, że jest moc ! <sun>

EosCris

Ja też potwierdzam :) Miło bardzo i można zobaczyć, usłyszeć na żywo i się połączyć energetycznie :) Super  ^-^

Dzięki Michał, za umożliwienie takich spotkań :)

Robert Noble

Fajnie, że się podoba. Teraz tylko pozostaje zorientować się jak włączyć opcję pozwalającą na prowadzenie rozmów przez kilka osób.

A no i jeszcze czekamy na propozycję tematów :)

EosCris

Robert Noble

zinka

No nie wiem czy opcja, żeby wszyscy na raz mówili jest dobra, lepiej jak każdy, kto chce zabrać głos przełącza się na kamerę i mówi, a reszta z zainteresowaniem słucha ;)

I wreszcie Robert znalazłeś, to czego szukałeś, teraz to już będzie z górki  <ok>

....i więcej optymizmu mi tu proszę, bo jak nie, to będzie  <ksiadz>;D

Robert Noble

Nie chodzi o to, żeby śledzić rozmowy więcej jak 3 osób, bo przecież nie da się wtedy ogarnąć tematu. Myślę, że jakoś dojdziemy do tej funkcji, aby to włączyć.

Optymizm jest, Świetlistemu się bardzo udzielił po ostatnim naszym spotkaniu :)

EosCris

Powiem więcej, jest MOC w takich spotkaniach :D

Share via facebook Share via twitter

sklep ezoteryczny super produkty rozwojowe misy krysztalowe uzdrawianie strona autorska robert noble strona instytutu roberta noble strona instytutu roberta noble