Instytut Roberta Noble

Joga - ćwiczenia

Zaczęty przez BartekP, Marzec 27, 2024, 08:12:45 AM

« Masz robaki? Czyli co zrobić żeby przestał swędzieć... | Lot trzmiela! Autor Robert Noble chciał polatać »

BartekP

Cris polecała ćwiczyć jogę :)
Cris pewnie ćwiczy bez filmików  :)
Może ktoś z Was ma jakiś ulubiony filmik na youtubie i mógłby wrzucić.
Żeby ćwiczenia były jakieś sensowne dla początkującego, bez udziwnień.
Pełno jest na youtubie ale które będą dobre, na co zwracać uwagę?

Robert Noble

Cytat: BartekP w Marzec 27, 2024, 08:12:45 AMCris polecała ćwiczyć jogę :)

Wszystko zależy od tego co tak naprawdę chcesz ćwiczyć. Znaczenie ma też ktoś kto prowadzi takie zajęcia. Ja np. wyszukiwałem sobie filmiki na konkretne partie typu odcinek lędźwiowy, lub też wzmacnianie bioder itd. Jest tego cała masa, ale trzeba natrafić na to co z nami rezonuje. Ciężko jest cokolwiek polecić. Ja osobiście ciągle szukam czegoś fajnego na dany moment. To co odkryłem to ćwiczenia dla seniorów (świetnie działa na poczucie ważności). Ćwiczenia zazwyczaj nie są jakieś super wymagające, ale zdarza się, że nawet z nimi mam pewien kłopot.

Niektóre joginki wypinają się i eksponują swoje wdzięki co utrudnia zdrowym mężczyznom trzymanie celibatu, warto mieć to na uwadze. Dodatkowo większość to egomaniacy i celebryci, co również nie wpływa pozytywnie na odbiorcę. Jeżeli widzicie, że ktoś wali szpagaty na rozciąganiu i czujecie się gorzej, to również będzie miało to wpływ na naszą motywację. Zatem podsumowując, skupić się na tym czego potrzebujemy i szukać aż trafimy i zarezonujemy! Inną opcją jest robienie tego wszystkiego po swojemu skupiając się tylko na własnym ciele i intuicji... no ale to troszkę wyższa forma magii.

EosCris

Cytat: BartekP w Marzec 27, 2024, 08:12:45 AMCris polecała ćwiczyć jogę :)

Ja raczej ćwiczę sama jak podejrzewasz :) Rozciągam się korzystając z ćwiczeń jogi ale nie lubię się utożsamiać z niczym i do niczego przywiązywać :P  ;)

BartekP

No tak nie da się nie zauważyć joginek na yt  :)
Poszukam coś na nogi i miednice.
Od siedzenia zrobiłem się sztywny, nawet siad płotkarski stanowi problem.

EosCris

Cytat: BartekP w Marzec 27, 2024, 12:39:40 PMNo tak nie da się nie zauważyć joginek na yt  :)
Poszukam coś na nogi i miednice.
Od siedzenia zrobiłem się sztywny, nawet siad płotkarski stanowi problem.

rober sobie robi z Olą Żelazo, taka wiesz posz joginka ;)

Share via facebook Share via twitter

sklep ezoteryczny super produkty rozwojowe misy krysztalowe uzdrawianie strona autorska robert noble strona instytutu roberta noble strona instytutu roberta noble