Instytut Roberta Noble

Się kłaniam :)

Zaczęty przez NianiaOgg, Czerwiec 20, 2013, 07:40:28 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

smirrr

Cytat: NianiaOgg w Czerwiec 21, 2013, 10:26:04 AM
kto nie pracuje ten nie pracuje. Ty mężczyzna jesteś to pewnie nie pracujesz, a ja w weekendy gospodynia domowa jestem pełną gębą.
No wiem wiem, masz rację, nie ma to jak dobra wymówka.
Ale pytanie mam, w jakiej fazie snu powinno się przerwać spanie i odczekać tą godzinkę? bo może ja tutaj jakoś źle cyrkluję i po 4 godzinach jestem mocno nieprzytomna.

Z moich obserwacji wynika, że najbardziej rozbudzeni jesteśmy w trakcie fazie REM. No i chyba bez powodu, ponieważ nasz mózg pracuje wtedy w wyższej częstotliwości. Jeżeli zasypiasz od razu, to najbardziej optymalne wydaje się 4 i pół godziny lub 3  lub 6. Aczkolwiek 6 to chyba trochę za dużo już, a po 3 to chyba nie ten stan, co do OBE. Polecam zatem 4 i pół. Ważne jest też, aby nauczyć się regularnego i w pełni świadomego snu. To znaczy, żeby kłaść się o regularnej porze i spać mniej więcej tyle samo godzin ile zawsze. Oczywiście wiadomo, że po ciężkim wysiłku śpi się więcej, jednak mimo to trzeba się starać spać tyle, żeby starczyło, a jak trzeba więcej do dospać po południu.
Swoją drogą co do spania po południu. Ja mam tak, że wtedy OBE przychodzi mi bardzo łatwo. Jestem w pełni świadomy tego co robię i łatwo się zatapiam w astralnej rzeczywistości. Drzemka około 40 min i po około 40 min. w czasie drzemki wchodzi się w ten stan. Wtedy wizualizacja huśtania się lub obracania i... jesteśmy w domu!

Oczywiście to są moje osobiste spostrzeżenia, zatem w Twoim wypadku może być trochę inaczej. Najważniejsze jest to, żeby aktywnie poszukiwać metody dla siebie najodpowiedniejszej, być systematycznym(żeby zaangażować w odpowiedni podświadomości, która odwali za nas całą brudną robotę) oraz nie poddawać się! :D

NianiaOgg

smirrr dziękuję, spróbuję tak jak mówisz, nastawię sobie dziś budzik na 4,5 h i zobaczymy co mi z tego wyniknie. Zauważyłam że coś zdarza się rano, w taki dzień wolny od pracy, kiedy już się wyśpię ale też mogę sobie pozwolić na dosypianie. Wtedy mam sny o lataniu :)
A jeszcze lepiej, kiedy sobie pośpię w ciągu dnia, a potem nocą położę się i czuję się nadal wypoczęta. Ale to niestety nieczęsto się zdarza, zbyt późno wracam z pracy i zbyt wcześnie rano wstaję, żadne poobiednie drzemki nie wchodzą w grę.

robercik dziś dopiero zauważyłam, że dorzuciłeś nagranie jak wchodzić w trans :)
dziękuję!

smirrr

Tak jest u mnie też z tymi snami nad ranem. Nie wiem czy to sprzyja OBE. Warto sprawdzić :D

Robert Noble

Cytat: smirrr w Lipiec 01, 2013, 11:35:13 PM
Tak jest u mnie też z tymi snami nad ranem. Nie wiem czy to sprzyja OBE. Warto sprawdzić :D

Zdecydowanie będzie to sprzyjać OBE. To najlepsza pora na praktykę.

zinka

Niania nie przywitałam się z tobą, hej dobrze, że wbiłaś na to forum i jesteś ;)

oglądałam ostatnio bajkę i ta mała mi ciebie przypominała, hahha

;D

NianiaOgg

Cytat: zinka w Sierpień 10, 2013, 09:24:43 PM
oglądałam ostatnio bajkę i ta mała mi ciebie przypominała, hahha
;D
yyy ta mała czy ta małpa?

zinka

ej, ta mała Lin na imię miała :)

NianiaOgg

nooo pewne podobieństwo i ja widzę :)

Świetlisty

Doprawdy, cóż za uderzające podobieństwo hehehhe...  :D ;)

zinka

no to dobrze, że widzicie podobieństwo, bo już myślałam, że ze mną coś nie halo ;)

bo Niania oczywiście wyskoczyła z podobieństwem do małpki, która w filmie była bardzo milusieńka, słodka i sympatyczna :)

NianiaOgg

a mała Lin była wstrętna i wredna?  ::) ;)

zinka

ale wymyślasz, była niesforna, ciekawska i kochana, normalnie miodzik :P

;D

NianiaOgg

fajna kobitka, też bym chciała być takim rudzielcem piegowatym :)

Shining Light

Cześć Niania, kłania się Tradition72. To już trzecie albo czwarte forum gdzie się spotykamy. Z poprzednich mnie wywalili bez możliwości pożegnania się z Tobą. Cichutko liczę na to, że tym razem tak nie będzie  8)

NianiaOgg

Cytat: Shining Light w Sierpień 20, 2013, 04:46:53 AM
Cześć Niania, kłania się Tradition72. To już trzecie albo czwarte forum gdzie się spotykamy. Z poprzednich mnie wywalili bez możliwości pożegnania się z Tobą. Cichutko liczę na to, że tym razem tak nie będzie  8)
hahaha! to nie rozrabiaj ;)
witaj tradition :)

sklep ezoteryczny super produkty rozwojowe misy krysztalowe uzdrawianie strona autorska robert noble strona instytutu roberta noble strona instytutu roberta noble