Instytut Roberta Noble

Sprawy Techniczne

Zaczęty przez Robert Noble, Sierpień 12, 2013, 01:44:24 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Robert Noble

Zauważyłem, że forum rozjeżdża się w momencie gdy ktoś wstawi w poście obrazek w dużej rozdzielczości. Postaram się jakoś rozwiązać ten problem bo kiepsko się to prezentuje.

Myślę, też aby ujednolicić czcionkę w postach. Czasami ktoś użyje innej i wygląda to mało sympatycznie. Póki co jest możliwość wyboru różnych czcionek, ale wydaje się, że jest ich za dużo...

Robert Noble

Właśnie naprawiłem problem z rozjeżdżaniem się forum w przypadku wstawienia dużej grafiki w poście! :)

Zainstalowana została najnowsza wersja silnika forum, póki co wszystko działa, ale gdyby coś było nie tak to zgłaszajcie :)

NianiaOgg

Dziękujemy Administracji jakniewiemco  :D

Robert Noble

Nie ma co dziękować :) Ważne żeby w miarę możliwości udoskonalać to z czego mamy korzystać :)

zinka

Można jakiegoś kwiatka albo prezent do emotów wstawić, bo przy życzeniach nie ma co wstawiać :(

Robert Noble

Cytat: zinka w Listopad 21, 2013, 03:36:05 PM
Można jakiegoś kwiatka albo prezent do emotów wstawić, bo przy życzeniach nie ma co wstawiać :(

To nie problem, aby wstawić takie emotikony. Każdy z jubilatów w swoim własnym profilu powinien w dniu swoich urodzin zauważyć urodzinowy kawałek ciasta z wisienką :)

Robert Noble

Wprowadziłem na forum pewne zmiany.

Dodałem widoczne ostatnie wiadomości (na dole forum) jest ich 10 sztuk.

Na dole forum jest też informacja: Dziś odwiedzili nas, dzięki czemu będziemy widzieć jacy użytkownicy się logowali na forum.

zinka

latająca emota ;D

i na dzisiaj

<szampan>

zinka

proponuje opisy doświadczeń pojedynczych użytkowników, zamknąć pod jednym tematem, bo jak będzie więcej tych użytkowników, to tylko, te tematy będą widoczne a inne nie :(

Robert Noble

Tal właśnie myślę jak to technicznie zrobić, teoretycznie można dać podkategorię ale ona też się wyświetla i zajmuje miejsce. Jest też taka opcja zwijania na tej szarej belce, czasami się przydaje :)

EosCris

No z ta belką, brzmi nieźle :) Było by to dobre rozwiązanie. Zinia co sądzisz, o tym poyśle?

zinka

o fajnie Robert, na pewno coś wymyślisz i będzie, to dobrze i przejrzyście wyglądało  <ok>

Robert Noble

Ok wstawiłem dział każdego podróżnika jako podkategorię, dzięki czemu zyskało się sporo miejsca i wygląda to przejrzyściej :)

Robert Noble

Na forum pojawiła się opcja polecania poprzez referall link. Jest on dostępny w profilu. Polecamy forum innym osobom i zdobywamy w ten sposób punkty respectu. Pod avatarem pojawia się licznik, który informuje nas ile osób zapisało się z naszego linka.

EosCris

A powiesz o co kaman i gdzie tego szukać?  Ja blondynka jestem ;)

sklep ezoteryczny super produkty rozwojowe misy krysztalowe uzdrawianie strona autorska robert noble strona instytutu roberta noble strona instytutu roberta noble